Pokazuje rezultate 1 do 50 od 108

Tema: Koliko toga dijete od 25 mj. razumije?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bright avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Javim ti se na PP čim stignem.
    Inače, trenutno smo u "obradi", za par dana smo naručeni kod psihologa, krajem mjeseca na EEG. Bebo je dosta napredovao, usvojio je daj, donesi (opet ne za sve), pokazuje na sebi majicu, jaknu, cipele, hlače. Češće se odaziva na ime, ali opet ne uvijek.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod nas je promjena ta da je O. počeo pokazivati prstom prije jedno 2 tjedna - i čini mi se da više "brblja" svojim jezikom. Isto tako, čini mi se da koji put šapne neku riječ, kao da mu je neugodno reći na glas. Promatranjem njegove interakcije s drugom djecom, zaključila sam da je više manje u granicama normale - nasmiješi im se, ponekad ih čak dodirne po obrazu. O igri s njima naravno nema riječi, još je to uvijek paralelna igra. Mislim da su oni premali za neke dijagnoze, ali da definitivno malo kaskaju u komunikaciji i to je sve. Ja sam odlučila čekati do 2. rođendana, a onda ga vodim u Klaićevu psihologu i logopedu i što već bude trebalo. Pls izvjesti me kakva je situacija kod tebe, jako me zanima, jer NARAVNO da sam zabrinuta.

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zaboravila sam reći da ispunjava: odnesi ovo u smeće ili dođe kad ga pitam hoćeš piti...donesi auto i slično još ne. I dosta me gleda u usta i dira ih dok pričam, a čitala sam da je to bitno za razvoj govora. Mislim i da mu je kontakt s očima ok, odazivanje na ime, možda malo bolje, ali samo ako nije taj tren s nečim drugim zaokupljen. Donosi mi i stvari koje ga interesiraju npr. slikovnicu, kompjuterić dječji da mu ga otvorim, puzzlu da složim, sve kad ne može sam. Čitanje slikovnica dosta slabo ide, veseli se, želi čitati sam, ali kad ja čitam ili komentiram, brzo izgubi interes i ode dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •