Ja bih ti preporučila Greenspanovu knjigu Dijete s posebnim potrebama. Defektologica koja mi je dolazila radila je po njoj. Imaš i druge metode, ali ja sam se našla u floor timeu. Npr. prof. Škrinjar, ako se ne varam, koristi abba pristup. Moje je mišljenje da su sve metode super ako ih dobro znaš primjenjivati, ali znam primjer kad se kod jednog dječaka koji je godinama radio po floor time-u bez napretka, uočio značajan pomak kad se prešlo na taj abba ... Iako se te metode mogu i kombinirati...Moj je strašno pozitivno reagirao na floor time, ali potrebno je raditi s djetetom 6 do 10 seansi dnevno u trajanju od 20 do 30 min. Dakle, malo će se toga postići ako se sve svodi na defektologicu jednom tjedno i par radionica, mislim da su roditelji ti koji moraju svaki svaki dan sjesti na pod i ući u igru djeteta. Ja ne radim pa mi nije bilo toliko teško koliko onima koji rade i dođu umorni kući. U toj knjizi ti se potanko objašnjava ta metoda, potraži je u knjižnici, ja je svako toliko posudim jer ima toliko korisnih savjeta!