Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Prekratak pojas u autu

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Prekratak pojas u autu

Imam maxi cosi cabrio sjedalicu.
    Jučer sam htjela s maminim autom (twingo) otići do grada i nismo mogle fiksirati sjedalicu jer je pojas u autu bio prekratak i nisam ga mogla zakopčati. I što sad? Da li se to nekako da riješiti ili to znači da ju nećemo moći voziti u twingu?

I još jedno pitanje. Preporuke su da se ova sjedalica stavi iza suvozačkog sjedala i to u smjeru obrnutom od vožnje. A što kad ju vozim sama? Iza ju ne vidim čak ni u retrovizoru jer je okrenta obrnuto a nekak mi je još mala da bi bila opuštena da je sve ok ak ju nevidim, pogotovo kaj zna često bljuckat. Vezana sam uz auto i kam god bi išla malo dalje treba mi a sad stalno moram čekat muža da dođe doma da bi nekam išla.
    Jel se može ova sjedalica staviti na prednje sjedalo?

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovako...
    ja imam twinga
    poslije jako puno muke, jako puno borbe ja sam odustala i vezala sjedalicu na prednje sjedalo
    na zadnje sjedalo teoretske šanse nije bilo...je bilo je...alo mi stoji taako uspravno ko da dijete sjedi...
    ancica je na tečaju rekla da je montiranje moguće, ja sam opet probala i ili je moj pojas stvarno prekratak ili sam ja stvarno smotana ali ja sjedalicu nisam uspjela montirati (posudila sjedalicu 0-13 isključivo da bi probala montirati)
    ne znam šta da ti savjetujem a da ne bude krivo
    ja samLuku vozila naprijed kad bi bili nas dvoje u autu (Tino ima svoju sjedalicu zada) a kad sam bila s mužem u autu montirala sam je u smjeru vožnje...znam...poigrešno...znam užasno...ali bolje ikako vezivanje nego nikako...

sretno u svakom slučaju...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iza ju ne vidim čak ni u retrovizoru jer je okrenta obrnuto
    to je zapravo jedna od prednosti vožnje bebe iza - da ti ne odvlači pažnju od ceste.

puno bi gora bila opcija da ti je naprijed i ti ju stalno gleduckaš i paziš, i onda se zbog tvoje nepažnje nešto desi.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Prekratak pojas u autu

Citiraj bubimira prvotno napisa
    Imam maxi cosi cabrio sjedalicu.
    Jučer sam htjela s maminim autom (twingo) otići do grada i nismo mogle fiksirati sjedalicu jer je pojas u autu bio prekratak i nisam ga mogla zakopčati. I što sad? Da li se to nekako da riješiti ili to znači da ju nećemo moći voziti u twingu?
    Probaj ovako: Prvo provuci i obmotaj pojas kroz utore na sjedalici kak veli proizvodac, vidi sliku. Onda se nasloni u sjedalicu svom snagom, utisni je sto vise mozes u sjedalo, a kad vise ne mozes, onda jos malo i tek onda pokusaj ukopcat pojas u vez, pa onda jos malo utisni i zategni pojas (vidi sliku). Ako uspijes (a vjerojatno hoces), sjedalica ce vjerojatno biti previse nagnuta pa onda povuci onaj dio sjedalice koji je uz naslon sjedista prema gore, malo pomalo, dok ne postignes nagib naslona sjedalice od izmedu 45 i 60 stupnjeva u odnosu na tlo.

I još jedno pitanje. Preporuke su da se ova sjedalica stavi iza suvozačkog sjedala i to u smjeru obrnutom od vožnje. A što kad ju vozim sama? Iza ju ne vidim čak ni u retrovizoru jer je okrenta obrnuto a nekak mi je još mala da bi bila opuštena da je sve ok ak ju nevidim, pogotovo kaj zna često bljuckat. Vezana sam uz auto i kam god bi išla malo dalje treba mi a sad stalno moram čekat muža da dođe doma da bi nekam išla.
    Jel se može ova sjedalica staviti na prednje sjedalo?
    Niti jedna sjedalica se ne smije staviti na prednje sjedalo jer se time krsi zakon s jedne strane, s druge zato sto je ona sigurnija ako u svakom trenutku gledas cestu a ne nju a s trece zato sto je prednje sjedalo puno manje sigurnije kod sudara nego straznje. Nemoj brinuti da ce se bebi nesto desiti ako je otraga i nije ti pod okom. A ako bas hoces da ti bude pod okom, nabavi si retrovizor koji je dizajniran da se stavi na straznje staklo pa bebu onda mozes vidjeti u krajicku tvojeg retrovizora.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •