svaki put se na ovakvim temama iznova čudim kako vam to uspijeva.
u našem vrtiću imaju stolicu hladilicu, tako je umilno zovu da je djeca ni ne shvaćaju kao nekakvu kaznu.
što se tiče uvodnog posta.
pa ja bih bila zadovoljna da ona nije ništa shvatila - to i nije neka funkcija mirnog kutka. što je trebala shvatit? prekinuto je njeno neprimjereno ponašanje, i to je bit.
što se tiče bitnih nijansi, ja sam duboko uvjerena da nijanse u tom smislu nisu bitne.
bitno je da dijete nije povrijeđeno, žalosno, omalovažavano. to je bitno. a ne riječi. može se na omalovažajući način reći i da se dijete ružno ponaša, zar ne?
očito nije ništa od navedenog, jer je sama rekla da je to OK.
inače, uvijek mi inzistiranje na pravilnim formulacijama rečenica kojima se obraćamo djeci, djeluje kao površno mantranje juula. a ne kao život. samim tim, po mom mišljenju, juul nije shvaćen. možda sam u krivu, ali ja sam uvjerena da za moju djecu nema nikakve razlike kad im netko kaže - zločesta si, i zločesto se ponašaš. kako im to netko kaže, e to je već bitno.
poštujem da je netko protiv bilo kakvih kazni, pa i mirnog kutka, to je drugo - onda sam možda i krivo shvatila uvodni post pa se odmah i unaprijed ispričavam.