Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: svaki 21. dan cista!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno svaki 21. dan cista!

evo, ja otvaram novu temu da svratim pažnju na sebe!
    dakle , evo već 4.put meni je odgođen postupaK jer imam cistu, bilo na desnom bilo na lijevom jajniku!

nakon manstruacije nestane, naravno! i tako iz mjeseca u mjesec! ovaj mjesec pijem duphaston od 15. dan do 25. danas mi je 20. dan, opet cista! 29mmx28mm.

jel ima ko slično iskustvo?
    prvo, zašto mi se to događa, druo kako to riešiti?

moja gin.kaže da tu nema pomoći?! mislim, kako, jel moguće?? gin. kod koje sam bila privatno mi dala duphaston.. moja gin.nikad čula da to pomaže kod cisti?!

mislim, jel tu neko nešto zna?!

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mislim da tu pomažu kontracepc.tablete... 3 mjeseca, a možda i kraće... Ali to ti opet odgađa postupak.

Ela28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    evo, ja otvaram novu temu da svratim pažnju na sebe!
    dakle , evo već 4.put meni je odgođen postupaK jer imam cistu, bilo na desnom bilo na lijevom jajniku!

nakon manstruacije nestane, naravno! i tako iz mjeseca u mjesec! ovaj mjesec pijem duphaston od 15. dan do 25. danas mi je 20. dan, opet cista! 29mmx28mm.

jel ima ko slično iskustvo?
    prvo, zašto mi se to događa, druo kako to riešiti?

moja gin.kaže da tu nema pomoći?! mislim, kako, jel moguće?? gin. kod koje sam bila privatno mi dala duphaston.. moja gin.nikad čula da to pomaže kod cisti?!

mislim, jel tu neko nešto zna?!
    Ja u to ne vjerujem možda i izmisle cistu samo da ne idemo u postupak
    Ne bi se čudila

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ela28 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja u to ne vjerujem možda i izmisle cistu samo da ne idemo u postupak
    Ne bi se čudila
    vjeruj mi da mi ovo uopće nije strana ideja! moja doktorica toliko ne voli kad dolazim po uputnice, sva je iznervirana, ništa sa mnom ne priča, a kad ugleda cistu s takim guštom i uživljavanjem mi ju pokaže da to nije za gledat!!! kao da joj je drago!!!!!!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ljudi, ajde stanite na loptu... Ako vas do te mjere muče sumnje, pitajte drugi put da vam pokažu cistu na UZV - ako nema velike crne točke, onda je OK.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ljudi, ajde stanite na loptu... Ako vas do te mjere muče sumnje, pitajte drugi put da vam pokažu cistu na UZV - ako nema velike crne točke, onda je OK.
    potpisujem u potpunosti! i meni su znali govoriti da imam cistu, ja bi znala rec daj da vidim, pa bi se doktor malko zbunio i reka pa vidis tu ti je... kako je ne vidis... ma mos mislit....lipo sam prominila doktora i sve ok. nikad vise nitko nije spomenuo nikakvu cistu!

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bambus99 prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem u potpunosti! i meni su znali govoriti da imam cistu, ja bi znala rec daj da vidim, pa bi se doktor malko zbunio i reka pa vidis tu ti je... kako je ne vidis... ma mos mislit....lipo sam prominila doktora i sve ok. nikad vise nitko nije spomenuo nikakvu cistu!
    de nemoj zezat?!

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

znači moja cista je možda izmišljena . za poludit od .
    mislim da se sa tim cistama stanje toliko brzo mijenja, od ciklusa do ciklusa, a nekad i prije da je sasvim normalno da se malo vidi malo ne...a možda i bude samo ekran malo šporak pa izgleda ko crna mrljica...ne bi se čudila...

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Cista je možda folikularna cista.... i moguće je da se pojavljuje. Moguće ju je i punktirati prije postupka pa je neće biti. Jesi sigurna da sa M ode?

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

dodirko ne znam dal si mene ovo pitala. sigurna sam jer mi je tako doktorica rekla. kaže sa m će vrlo vjerojatno otići, a ukoliko ne ako je mala, do 3-4cm ne smeta ni za postupak. samo ako naraste preko toga bi mogla smetati al oped kaže treba pitat Mb jer oni ju možda odluče punktirati i sve ok

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja cista je 29*28mm. i da, nikad je nema nakon mestruacije.

sad sam zvala dokotra i reče mi da ovaj ciklus krenem sa kontracepcijskim pilulama?! ne raumijem... može mi neko pojasnit? naravno da mu bezrezervno vjerujem, ali me zanima zbog čega se uzimaju, bilo mi glupo zadržavat ga i ispitivat...

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nataša ja samo znam da sve cure koje imaju problema sa cistama uzimaju kontrac. pilule kao oblik "liječenja". pretpostavljam da obzirom da pilule zaustavljaju prirodan rad jajnika, samim time i stvaranje cisti pa zbog toga...nek me ispravi tko god zna više i ako pričam gluposti, al tako mi se čini. nisam imala nekih prevelikih problema prije...

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

loks u pravu si

Znam forumašicu koja je pred postupak punktirala cistu da joj ne smeta u postupku...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
    loks u pravu si

Znam forumašicu koja je pred postupak punktirala cistu da joj ne smeta u postupku...
    a zašto ju onda nije riješila kontrac.pilulama?

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nataša, tako je meni moj bivsi ginekolog izvlacio samo novce. jer je bio privatno, pa me svaki pregled stajao od 300-400 kn, kao imam cistu, koju triba pratit,pa dodi danas ...pa onda opet za dva dana da vidimo jel raste,...pa onda dodi nakon M da vidimo jel pukla i tako nekoliko miseci, dok meni nije pukouo film, i ode ja u drugog ginekologa (isto privatno) koji kaze da nema ni C od ciste. pa sad ti budi pametan

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Duphaston za cistu?!ovo nisam znala prvi put za ovo čujem....
    ...vjerujem da to kod tebe nije ništa ozbiljno vjerojatno je folikularna cista pojavljuje se oko ovulacije i završava s M... ja sam također jednom imala takvu vrstu ciste (jedan folikul se prestao razvijati) dr.uopće nije izrazio zabrinutost oko toga..neznam zbog čega ti zaustavljaju postupke...

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj NINA30 prvotno napisa Vidi poruku
    Duphaston za cistu?!ovo nisam znala prvi put za ovo čujem....
    ...vjerujem da to kod tebe nije ništa ozbiljno vjerojatno je folikularna cista pojavljuje se oko ovulacije i završava s M... ja sam također jednom imala takvu vrstu ciste (jedan folikul se prestao razvijati) dr.uopće nije izrazio zabrinutost oko toga..neznam zbog čega ti zaustavljaju postupke...
    ne znam ni ja, evo sad ću nakon menge krenit sa antibebi pa ću vidit.... valda se nešto desi, samo ne znam s kojima

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cista se najbolje vidi na novijem ultrazvuku koji ima color-dopler. Kad sam imala cistu (i endometralni polip istovremeno, ali to nije sad tema) privatni gin mi je pokazao koliki je dotok krvi na području ciste. Na ekranu odmah vidiš intenzivniju boju gdje je cista, stoga moja je preporuka otić kod privatnika koji ima dobru opremu nove generacije i tražit da isprinta sliku (to je oubičajeno), po mogućnosti isti dan kad onaj "sumnjvi" gin kaže da se odgađa postupak zbog ciste.
    BTW kod cisti se pripisuju anti-bebi pilule, a kod mene su ciste bile prisutne samo dok sam bila na kontracepciji, čim sam prestala s tim sve su ciste nestale...

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Natasa, ja sam pila Cilest zbog ciste na desnom jajniku, isto mi je odgoden postupak, to je trajalo 3 ciklusa i kada je UZV pokazao da je cisto pocela sam s kratkim protokolom.Medutim, na UZV 8.dc nakon 20 Menopura hop, surprise, surprise: eto ciste na lijevom jajniku od 5cm zbog koje mi je prekinut postupak.Nemam pojma zasto se to bas tada desavalo, jer nikada ni ranije ni kasnije nisam imala problema s cistama.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nataša sorry što nisam odgovorila na tvoje pitanje do sada....

a zašto ju onda nije riješila kontrac.pilulama?
    Odgovor: Dr je tako odlučio.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Natasa, ja sam pila Cilest zbog ciste na desnom jajniku, isto mi je odgoden postupak, to je trajalo 3 ciklusa i kada je UZV pokazao da je cisto pocela sam s kratkim protokolom.Medutim, na UZV 8.dc nakon 20 Menopura hop, surprise, surprise: eto ciste na lijevom jajniku od 5cm zbog koje mi je prekinut postupak.Nemam pojma zasto se to bas tada desavalo, jer nikada ni ranije ni kasnije nisam imala problema s cistama.
    uf..ovaj podatak mi nije trebao..sad ću se samo brinit i za vrijeme stimulacije

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Natasa, mislila sam da li da ti to napisem ali to ti je samo jos jedno iskustvo. Bila sam otvorila temu kada se to desilo i nitko se nije javio sa istom situacijom, znaci da sam ipak izolirani baksuz.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Natasa, mislila sam da li da ti to napisem ali to ti je samo jos jedno iskustvo. Bila sam otvorila temu kada se to desilo i nitko se nije javio sa istom situacijom, znaci da sam ipak izolirani baksuz.
    aj dobro, fala što si nadodala ovo

mala_aria avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Moje iskustvo

Draga Natasa,

ja sam prije mog prvog i jedinog IVF-a iz kojeg sada imam predivnog dvogodisnjeg sina cetiri dana prije kretanja u postupak imala dvije ciste, na svakom jajniku po jednu, a prije toga nikada u zivotu. Mislila sam ode moj postupak, bila sam sva tuzna i zalosna (sto je doktor i vidio po mom izrazu lica kao i po komentaru), ali je onda dr. L. donio odluku, rekao je kako ce ispunktirati ciste i da cim dobijem menstruaciju idem u postupak i tako je i bilo (nije mi ni spominjao neku drugu mogucnost).

Jos jednom mu se zahvaljujem na svemu sto je ucinio za mene i pomogao mi da dodem do svog andela, mog sina.

Zelim i tebi sto prije da krenes u postupak.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo ja sam otpila svoje duphastone i sad čekam da dobijem. naravno da je cista tu, i sad pred M imam takav pritisak u stomaku da je strašno!
    ne znam šta se dešava.. bole me i krsta kad hodam i stojim, ma baš sam nerak nikakva, a na uzv idem tek kad dobijem da se vidi šta je sa cistom( cistama)

mala_aria, blago tebi što ti je dr riješio cistu punktiranjem, zna on koliko je nama stalo ić u postupak

norah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

molim pomoć

molim molim

e sad
    meni danas na ultrazvuku cista, mislim prilično velika...
    8 dan, svaki dan decapeptyl + gonali...
    je li netko zna išta...kako dalje...
    rekla je da ako ne ode do četvrtka (povečala mi sa 2 gonala na 3) da prekidamo proces....

hoće mi tako uvijek biti ili?????

a ja uvjerena da ništa ne može krenuti po zlu....i ode

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj norah prvotno napisa Vidi poruku
    molim pomoć

molim molim

e sad
    meni danas na ultrazvuku cista, mislim prilično velika...
    8 dan, svaki dan decapeptyl + gonali...
    je li netko zna išta...kako dalje...
    rekla je da ako ne ode do četvrtka (povečala mi sa 2 gonala na 3) da prekidamo proces....

hoće mi tako uvijek biti ili?????

a ja uvjerena da ništa ne može krenuti po zlu....i ode
    pa mogao bi ti ju punktirati, vidim da se to radi.. ne znam.,.. joj, kak me sekiraju ciste

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ajd mi samo recite, kada počinjem ptii kontracepcijske pilule? danas sam dobila m, i ne znam kad ih trebam počet, koji dan?! naglašavam da ih do sad nisam pila!

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mala_aria Na Tebe sam mislila kada sam napisala da znam "nekoga" tko je punktirao cistu prije postupka jer je dr. tako odlučio.

Nadam se da će te jednom put dovesti u Zagreb da se vidimo.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nataša trebalo bi pisati na uputama.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa Vidi poruku
    Nataša trebalo bi pisati na uputama.
    nisam još ništa kupila