Stranica 17 od 34 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1658

Tema: Opasnosti poroda kod kuće

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    A to što u Hr postoje i drugi koji rade na crno nije nikakvo opravdanje za austrijske babice.
    Najbolje da tu JEDNU koja se usuđuje doći ovamo dočekamo na granici i održimo joj lekciju, isto kao i mađarskim babicama koje helou kako se usuđuju porađati kod kuće, što svi ne sjede i čekaju sistem da se sam posloži i omogući im porod kod kuće? Neke žene rađaju SADA, i ništa im ne znači što će to za 15 godina biti omogućeno u RH ili mađarskoj. Njima to ama baš ništa ne znači.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ili samo onako kupe blokić i pišu račune?
    ti stvarno misliš da ona obavlja porode u Austriji i ispisuje račune na neki blokić koji je kupila eto tako da bi nešto napisala?

Naravno da mora biti u stanju izdati pravi račun za uslugu koju je pružila.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

... za novce.
    Pomoći im i to naplatiti.

I mene jako zanima kako je moguće da austrijska babica izda račun u Hr?

A to što u Hr postoje i drugi koji rade na crno nije nikakvo opravdanje za austrijske babice.
    Moguće da postoji za posebno osiguranje (inozemno) od anchie76 , ali pretpostavljam da je to onda nekakva siva zona jel takve stvari kod nas nisu zakonom regulirane? Mislim, nije jedina siva zona u ovoj državi.
    Ne razumijem , to što naplaćuju čini ih manje kompetentnim za obavljanje poroda kod kuće?
    I tako prisutnost na porodu naplaćuju i u državi u kojoj imaju radnu dozvolu, pa osiguranje ženama vraća novac.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    ti stvarno misliš da ona obavlja porode u Austriji i ispisuje račune na neki blokić koji je kupila eto tako da bi nešto napisala?

Naravno da mora biti u stanju izdati pravi račun za uslugu koju je pružila.
    Ne, ja stvarno mislim da to baš i ne ide tako (btw. mislila sam na onaj blok s računima, a ne baš na hello kitty blokić ).

Recimo i moj muž ima obrt, ali ne može tek tako poći u Austriju, tamo raditi i jednostavno napisati svoj račun i naplatiti. Ali bilo bi baš dobro da može

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Sirius, nema veze što radi za novce, naravno da joj to ne umanjuje stručnost. Samo sam povukla paralelu između au babica i hr liječnika, kojima se i to počelo prigovarati, da rade za novce...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

babice su spomenute u kontekstu doktora kojima je samo do novaca.
    a one rade za suhe kruške.
    rade na crno. ja osobno nemam nekih moralnih problema oko tog rada na crno. ali, rad na crno za nikoga nigdje nije ugodan.
    evo npr. mene bi bilo strah odugovlačenja zvanja hitne i odlaska babice u bolnicu s rodiljom, gdje bi štošta morala objasniti. zar ne? ne mislim u slučaju neke komplikacije kad vidi da nema druge, al kod nekih dvojbenih situacija, primjerice umor rodilje il sl, zar nije moguće da kaže, ajmo ipak probati, ne bih baš sad prolazila kroz neke neugodnosti, ne daj bože da mi ime u novinama izađe il sl?
    ne znam, recite mi vi.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Najbolje da tu JEDNU koja se usuđuje doći ovamo dočekamo na granici i održimo joj lekciju, isto kao i mađarskim babicama koje helou kako se usuđuju porađati kod kuće, što svi ne sjede i čekaju sistem da se sam posloži i omogući im porod kod kuće? Neke žene rađaju SADA, i ništa im ne znači što će to za 15 godina biti omogućeno u RH ili mađarskoj. Njima to ama baš ništa ne znači.
    Meni je iznimno drago pročitati, ovako explicite, da nije uopće problem baviti se ilegalnim poslovima sve dok žena to baš žarko želi i zaista nije u mogućnosti čekati da joj to bude omogućeno.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a što piše na računu, gdje je obavljen porod?
    pokušavam razumjeti i nikako ne mogu, negdje mora postojati caka.
    ona dozvolu za rad kod nas nema pa mi nema nikakve logike da može izdati račun da je kod nas nešto radila i da će neka osiguravajuća kuća/štoveć prihvatiti takav račun :/

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fulala si poantu oko "prigovaranja hr liječnicima da rade za novce".

Trenutno je lobi ginekologa vrlo jak. Njima nije u interesu da primalje mogu samostalno obavljati puno toga jer će onda oni ostati bez posla. To nije ništa nova, lako se može vidjeti kako su babice godinama srozavane a ginekolozi su sve više dobivali na važnosti. Tko drži privatne ginekološke ordinacije koje su vrlo posjećene od strane trudnica - ginekolozi. Da li bi se njima svidjelo da primalje prate ženu u trudnoći? pa ne, jer onda žene neće ići kod njih i njima plaćati preglede. Vrlo jednostavno. Njima će onda ostati samo patologija (što bi i trebalo biti tako), al je tu puno manje posla.

Dakle, nitko ne prigovara hr liječnicima ako bi nešto naplatili. Pa naprotiv, i te babice bi isto naplaćivale svoje posjete kod kuće itd i one su u hr sistemu. Problem je samo što su opet novci ti koji su prepreka da i babice počnu raditi ono što im je poziv, i što su godinama degradirane zbog tog velikog kolača trudnica koje ginekolozi dobivaju, i što će možda onda ginekologa postat višak jer neće oni pratiti trudnice kroz trudnoću niti će obavljati normalne porode. Ja bih rekla da je to problem oko kojeg se kolju ginekolozi i babice u hr.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma dajte, kakvi računi, lipo novac u kovertu i gotovo.
    još da mi je saznat kolkilko je to para
    može i na pp

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    rade na crno. ja osobno nemam nekih moralnih problema oko tog rada na crno. ali, rad na crno za nikoga nigdje nije ugodan.
    evo npr. mene bi bilo strah odugovlačenja zvanja hitne i odlaska babice u bolnicu s rodiljom, gdje bi štošta morala objasniti. zar ne? ne mislim u slučaju neke komplikacije kad vidi da nema druge, al kod nekih dvojbenih situacija, primjerice umor rodilje il sl, zar nije moguće da kaže, ajmo ipak probati, ne bih baš sad prolazila kroz neke neugodnosti, ne daj bože da mi ime u novinama izađe il sl?
    ne znam, recite mi vi.
    Mislim da niti jedna babici koja dobro obavlja svoj posao i koja je odgovorna , ne bi bio problem reći ženi da smatra da bi bilo dobro da u nekom trenutku u porodu ode u bolnicu, ako porod ne napreduje. I ako je odgovorna to će napraviti u dvojbenoj situaciji , a ne čekati da se stvari zakompliciraju.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, recite mi vi.
    Meni to isto nije poželjna situacija. I to je ok.

Al zašto mi onda tu raspravljamo o tome kad ja i ti ionako nećemo to, a ima žena koje hoće i kojima je to ok?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je iznimno drago pročitati, ovako explicite, da nije uopće problem baviti se ilegalnim poslovima sve dok žena to baš žarko želi i zaista nije u mogućnosti čekati da joj to bude omogućeno.
    Ne razumiješ, postoji kategorija "tko sve mora postivati zakone i zasto" i postoji "ostalo", kategorija koju aktiviramo kad mislimo da za to postoji potreba.
    Joj, sta bih ja tu sve smislila...
    Kako bi mi bilo lakše raditi, placati si doprinose i generalno zaradjivati za kruh kad bih mogla biti tako elastična...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma dajte, kakvi računi, lipo novac u kovertu i gotovo.
    još da mi je saznat kolkilko je to para
    može i na pp
    Čuj , tako sam ja platila svog keramičara, a susjeda svoju dadilju. Mi Hrvati volimo tako. :D

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    a što piše na računu, gdje je obavljen porod?
    pokušavam razumjeti i nikako ne mogu, negdje mora postojati caka.
    ona dozvolu za rad kod nas nema pa mi nema nikakve logike da može izdati račun da je kod nas nešto radila i da će neka osiguravajuća kuća/štoveć prihvatiti takav račun :/
    nemam pojma što piše na računu, moguće da uopće ne piše lokacija. Ja znam da mom osiguranju lokacija nije bitna, pa stoga im uopće nije bitno jel sam rodila u hr, mađarskoj ili sloveniji.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mislim da liječnici po bolnicama i ne bi baš tako izgubili posao da primalje preuzmu porode. Sumnjam da oni baš po cijele dane provode u rađaoni, imaju oni i operacije, ambulante i sl.
    Uz to, vjerujem da bi mnoge žene i dalje željele UZV preglede u trudnoći, ili u ovom scenariju babice idu po kućama s prijenosnim UZV aparatom, ne znam.
    I na kraju krajeva, ja osobno više volim da mi trudnoću vodi liječnik, s puno opširnijim znanjem, specijalizacijom i sl. nego primalja sa završene 4 godine fakulteta (svaka čast svakome, ali to je moje mišljenje).

Ali, i dalje mi nije jasan ovaj dio s računom. Molim te, ajde mi objasni, možda uspijem muža nagovoriti da malo odselimo vanka (a on se tamo samo nastavi baviti svojim poslom )

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anamorci prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumiješ, postoji kategorija "tko sve mora postivati zakone i zasto" i postoji "ostalo", kategorija koju aktiviramo kad mislimo da za to postoji potreba.
    Joj, sta bih ja tu sve smislila...
    Kako bi mi bilo lakše raditi, placati si doprinose i generalno zaradjivati za kruh kad bih mogla biti tako elastična...
    Ja se stvarno smatram optimističnom osobom.. idealista ponekad. No u ovoj situaciji vrlo jasno vidim da će do legalnih poroda kod kuće proći godina godina i godina dok se to omogući. I da u nekim situacijama da bi se povećala prava neke grupe osoba, jednostavno se mora prekršiti zakon - da se na taj način ukaže. To je jedan od načina djelovanja građana, mijenjanja postojećeg lošeg stanja. To što postoji zakon koji u principu ograničava prava jedne skupine, ne znači da je on dobar samo zato što je tu. Možemo početi od moronskog zakona u hr za neplodne parove, preko moronskog zakona koji je nekad označavao da crnci i bjelci ne mogu u isti autobus. Netko je nekada morao odlučiti prekršiti taj zakon i sjesti u autobus za bjelce da bi stvari krenule na bolje i da bi svi na kraju imali prava koja zaslužuju.

Meni je savršeno jasno zašto su uhapšene mađarske primalje.. one su sjele u drugi autobus zajedno s trudnicama jer je ženama dosta da im se govori da se moraju voziti u autobusu za crnce.

Ili ja to jedina vidim?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali, i dalje mi nije jasan ovaj dio s računom. Molim te, ajde mi objasni, možda uspijem muža nagovoriti da malo odselimo vanka (a on se tamo samo nastavi baviti svojim poslom )
    Opusti se, nije do računa nego mog osiguranja

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

auh, kako je od one kratke prepiske izmedu mene i tash doslo do ovih 50 postova u meduvremenu , i da nisam dobila svoj odgovor

nije mi ni najmanje ok da moram zvati austrijsku babicu na porod, ali to je za mene bila jedina opcija. nisam htjela roditi neastistirano, i nisam htjela u bolnicu. koje su bile moje opcije? mozda sam stvarno mogla ponuditi kovertu nekoj domacoj babici da mi dode. ili ginekologu. bas me zanima bi li pristali.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ni meni bogme.
    baš me zanima o kojem se osiguranju radi, jako me zanima.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mikka pa ja dugo nisam pročitala da je netko napisao - zvala sam austrijsku babicu i dala joj lovu za njene usluge.
    ili te nešto drugo zanima?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Anchie, mislim da nitko ovdje ne spori postojanje moronskih zakona u RH, međutim, mislim da zaista miješaš kruške i jabuke kad uspoređuješ borbu za elementarna ljudska prava (ovaj primjer s autobusom) i PKK u postojećim uvjetima u HR s ilegalnom babicom.
    No, jasno mi je da nam se razlikuju definicije ljudskih prava.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni je savršeno jasno zašto su uhapšene mađarske primalje.. one su sjele u drugi autobus zajedno s trudnicama jer je ženama dosta da im se govori da se moraju voziti u autobusu za crnce.

Ili ja to jedina vidim?
    Meni je sasvim jasno da postoje žene koje žele PPK, i imaju svoje razloge, i truć muć sve je rečeno već 100 puta. Zaista razumijem da to žarko žele i ništa im ne osporavam.

Međutim, ne možeš, anchie, zaista ne možeš uspoređivati problem rasizma u SAD-u sa 1% žena koje žele PPK pa zato za potrebe građanskog neposluha opravdavati nešto što nije dozvoljeno ili nije uredjeno.
    To je jednostavno prenategnuto, ne drzi vodu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš me zanima o kojem se osiguranju radi, jako me zanima.
    Couriosity killed the cat
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 15.11.2010. at 13:59

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Couriosity killed the cat
    a zašto?
    ako je to nešto legalno ne vidim zašto ne bi bilo jasno i glasno izrečeno.
    samo im možeš napraviti dobru reklamu.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne stignem sad pisati a ni sve čitati,
    samo da se osvrnem na ono što si Pcelice Mara rekla da su
    liječnici stručniji od primalja.
    na žalost takav stav i je prisutan,
    pa se primalje često nepravedno degradiraju.
    nije pravedno to tako reći.
    i jedni i drugi su stručnjaci, koliko- to ovisi i o njima samima,
    iskustvu i obrazovanju (ne nužno tim redom).
    ali stručnjaci su za različite stvari- primalje su stručnjakinje za praćenje normalne trudnoće i poroda,
    liječnici su stručnjaci za patologiju, tj. odmak od normale.
    svatko bi tu trebao imati svoje mjesto i ulogu
    koju "odigra" onda kada za tim postoji potreba.
    trebalo bi postojati nadopunjavanje a ne kompeticija
    i rangiranje tko je važniji.
    važni su svi, ovisno o situaciji.
    iskusna primalja će lakše naći jednostavno rješenje kada je normalan porod u pitanju
    i znati će gdje je granica patologije ako posumnja u nju.
    iskusan liječnik će se teže snaći u prvoj situaciji, ali će znati medicinskom intervencijom
    riješiti nešto za što primalja zna da ona ne može, nego samo liječnik.
    naravno, ako pričamo o nekom idealu,
    ljudi su šareni kao i život sam.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Anchie, mislim da nitko ovdje ne spori postojanje moronskih zakona u RH, međutim, mislim da zaista miješaš kruške i jabuke kad uspoređuješ borbu za elementarna ljudska prava (ovaj primjer s autobusom) i PKK u postojećim uvjetima u HR s ilegalnom babicom.
    No, jasno mi je da nam se razlikuju definicije ljudskih prava.
    Ako u većini zemalja, za koje recimo većina nas smatra da ih smatramo naprednima, žene imaju opciju da mogu izabrati mjesto poroda pod normalno, a kod nas to ne postoji, e tada mi je to nedvojbeno kršenje prava žena.

Da smo mi sad nešto novo izmislili što ne postoji nigdje drugdje, onda ok - to vrlo lako ne bi imalo veze s ljudskim pravima. No ako postoji na mnogim mjestima a kod nas ne, što smo mi lošiji da ne zaslužujemo tu opciju?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mikka pa ja dugo nisam pročitala da je netko napisao - zvala sam austrijsku babicu i dala joj lovu za njene usluge.
    ili te nešto drugo zanima?

ne, ne, samo ovo. nego bilo mi je cudno da si napisala da to vec dugo nisi procitala. nekak mi se cini da se to dosta provlacilo.

sto se tice rada na crno, ni prva ni zadnja. kaj nisu skoro sve cuvalice, cistilice, peglalice, vodoinstalateri, razni majstori.. kaj ne placamo sve njih na crno?

naravno da ne mislim da je to super, ali snebivat se nad jednim crnilom a druge gledat pod normalno.. ne znam.

sto bi reko md-ov prijatelj: pacijent koji ne zna da doktoru treba donesti poklon je medicinski fenomen.
    Posljednje uređivanje od mikka : 15.11.2010. at 14:05

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anamorci prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je sasvim jasno da postoje žene koje žele PPK, i imaju svoje razloge, i truć muć sve je rečeno već 100 puta. Zaista razumijem da to žarko žele i ništa im ne osporavam.

Međutim, ne možeš, anchie, zaista ne možeš uspoređivati problem rasizma u SAD-u sa 1% žena koje žele PPK pa zato za potrebe građanskog neposluha opravdavati nešto što nije dozvoljeno ili nije uredjeno.
    To je jednostavno prenategnuto, ne drzi vodu.
    hm.. ima još jako puno primjera gdje je tih manjina 1% (da ne ulazimo u primjere i ne odvlačimo temu off topic), da li to znači da samo zato što ih je 1% a ne 50% da je to onda ok, i da je ok da nemaju prava? Ihaaaaaj.. tek sad vidim da se stvari neće promijeniti ni za mog života a ni života moje djece ako budemo tako gledali.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

No ako postoji na mnogim mjestima a kod nas ne, što smo mi lošiji da ne zaslužujemo tu opciju?
    nismo mi lošiji, nego kod nas nema backgrounda.
    prije jedno 2 mjeseca hitnu sam zvala punih 10 minuta i nisam ih mogla dobiti.
    što misliš koliko 10 minuta znači kada nastupe komplikacije u porodu?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I vezano za tih 1%... dakle totalna kvaka 22

Rekla bih da nama ista ekipa ovdje prebacuje što pričamo o porodu kod kuće, što pričamo o njemu kao pozitivnom, što pokušavamo promijeniti pogled na kućni porod među trudnicama, a onda nam se isto prebaci da nije vrijedno prilagođavanja zakona samo zbog 1% žena koje bi rodile doma.

Tko je tu lud?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ako u većini zemalja, za koje recimo većina nas smatra da ih smatramo naprednima, žene imaju opciju da mogu izabrati mjesto poroda pod normalno, a kod nas to ne postoji, e tada mi je to nedvojbeno kršenje prava žena.

?
    anchie, nije stvar u postotku, ja jesam za opciju kućnog poroda, ali nisam baš sigurna da se tu radi o kršenju prava žena.
    evo, mojoj susjedi bi npr više pasalo da ne mora svaku godinu ići na pregled u ginekološku ordinaciju, nego bi voljela da joj ginekolog dođe doma.
    jel to kršenje prava žena?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nismo mi lošiji, nego kod nas nema backgrounda.
    prije jedno 2 mjeseca hitnu sam zvala punih 10 minuta i nisam ih mogla dobiti.
    što misliš koliko 10 minuta znači kada nastupe komplikacije u porodu?
    I opet mi u krug.

Tko tebe tjera da ti sada rodiš kod kuće? mislim kad čitam tvoj post, pomislila bih da tebe netko ovaj tren tjera da rodiš kod kuće u ovim uvjetima, a poprilično sam sigurna da te nitko ne tjera kao niti nikog drugog. Postoje žene koje rađaju i sada kod kuće. To nije za tebe i mene. Ok. Za njih je (tako one misle). Zbog tebe toliko smeta što one tako misle a ne isto kao ti?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, tash, imas pravo. ja nekako mislim da je nase zdravstvo toliko ziherasko (to je pohvala) da bi "dozvolu" da rode kod kuce imale samo zene sa stvarno urednom trudnocom i minimalnim rizikom da se nesto zakomplicira.

ok, vjerujem da je takvih puno, a i medu "urednim" trudnicama sumnjam da bi bila bas pomama za pkk.. tako da bi se ovih pola posto moglo sasvim uredno rijesiti vrlo jednostavnom promjenom regulative. ja to jedva cekam, i nadam se da cu docekati

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

I vezano za tih 1%... dakle totalna kvaka 22

Rekla bih da nama ista ekipa ovdje prebacuje što pričamo o porodu kod kuće, što pričamo o njemu kao pozitivnom, što pokušavamo promijeniti pogled na kućni porod među trudnicama, a onda nam se isto prebaci da nije vrijedno prilagođavanja zakona samo zbog 1% žena koje bi rodile doma.

Tko je tu lud?
    Ne, usporedila sam 1% žena koje žele PPK s problemom rasizma u SAD. Za TO sam rekla da mislim da je prenategnuta usporedba.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchie, nije stvar u postotku, ja jesam za opciju kućnog poroda, ali nisam baš sigurna da se tu radi o kršenju prava žena.
    evo, mojoj susjedi bi npr više pasalo da ne mora svaku godinu ići na pregled u ginekološku ordinaciju, nego bi voljela da joj ginekolog dođe doma.
    jel to kršenje prava žena?
    Ne bih rekla.. rekla bih da to ne može spadati u kršenje prava, nego da se to vodi tržišnom bitkom.. pa ako je tržište orjentirano na kupce, da ponudit će uslugu rađanja doma.

A druga stvar je kad ZAKON brani da ti netko dođe doma i naplati uslugu, kao što to zabranjuje primaljama i ginekolozima, a u drugim zemljama je to normalno.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I opet mi u krug.

Tko tebe tjera da ti sada rodiš kod kuće? mislim kad čitam tvoj post, pomislila bih da tebe netko ovaj tren tjera da rodiš kod kuće u ovim uvjetima, a poprilično sam sigurna da te nitko ne tjera kao niti nikog drugog.
    ma molim te iz čega si ti to isčitala :/
    iz toga što sam rekla da nismo lošiji ili iz toga što sam rekla da nemamo background ili iz toga što sam rekla da hitne nema ni za lijeka kad je trebaš?!

ili se možda uopće ne bih trebala javljati na temu, jer ne mislim roditi kod kuće?
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 15.11.2010. at 14:19

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mamma Juanita, hvala na pojašnjenju, stvarno nikad nisam o tome razmišljala na taj način. Ima logike, priznajem.
    Ali, zar kod nas na porodima i nije takva situacija, da su prisutne samo babice, a liječnik povremeno poviri i dolazi samo ako nastupe komplikacije?
    Kod nas je bar tako, a meni je prvi put liječnik bio cijelo vrijeme (tj. onih 20 min u rađaoni) jer sam ja to željela. Drugi put me samo par puta došao poviriti, nije bio u rađaoni cijelo vrijeme.

Anchie76, mislim da si malo odlutala s ljudskim pravima i sl. primjerima.
    A nikako da nam kažeš za račun, ubit će me znatiželja

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma molim te iz čega si ti to isčitala :/
    Pa iz tvojih postova u kojima se boriš rukama i nogama protiv poroda doma, djeluje kao da te netko tjera da sad rodiš doma Ne kužim.. al opet polazim od sebe i dozvoljavam da ne razmišljaju isto svi kao ja. Stvari koje ne zadiru u moje slobode, a nekome će drugome omogućiti veću slobodu - što se ja tu imam buniti? Go for it.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A nikako da nam kažeš za račun,
    Rekla sam više nego dovoljno.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa iz tvojih postova u kojima se boriš rukama i nogama protiv poroda doma, djeluje kao da te netko tjera da sad rodiš doma Ne kužim.. al opet polazim od sebe i dozvoljavam da ne razmišljaju isto svi kao ja. Stvari koje ne zadiru u moje slobode, a nekome će drugome omogućiti veću slobodu - što se ja tu imam buniti? Go for it.
    hahaha genijalno

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Stvari koje ne zadiru u moje slobode, a nekome će drugome omogućiti veću slobodu - što se ja tu imam buniti? Go for it.
    Pa u moju slobodu ne zadire ni ako netko opljačka banku što će mu omogućiti bolji život i veću slobodu na Karibima, recimo.
    Što se itko tu ima buniti - go for it. Ili?

Tim više što se ovdje ne radi o meni, tebi ili nekome pojedincu nego o građanskoj udruzi koja znači ima taj "go for it" stav

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hahaha genijalno
    Drago mi je zbog tebe

Nadam se da smo i tebi i cijeloj tvojoj ekipi s bađarele uspjeli pojasniti neke stvari i približiti porod kod kuće
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 15.11.2010. at 14:59

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Lol

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa u moju slobodu ne zadire ni ako netko opljačka banku što će mu omogućiti bolji život i veću slobodu na Karibima, recimo.
    Što se itko tu ima buniti - go for it. Ili?

Tim više što se ovdje ne radi o meni, tebi ili nekome pojedincu nego o građanskoj udruzi koja znači ima taj "go for it" stav
    Jel itko primjećuje da ja uporno govorim o ZAKONU koji umanjuje prava pojedinih skupina ili vam je zabavno raspravu svoditi na ove niske grane?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

šta ne kužiš, forumsku raspravu? pa nije da pišemo peticije protiv poroda kući ili ko amerikanci šećemo ispred rodinog gnijezda s transparentom NO CHOICE!

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zašto sad opet niske grane spominješ?

Pa postoji i ZAKON koji brani pljačkanje banke, a bome postoje i skupine kojima to umanjuje prava i mogućnost brze zarade

Meni ova moja usporedba ima više smisla nego onaj primjer s crncima i bjelcima u odvojenim autobusima. Ali ok, to je moj subjektivni doživljaj.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Drago mi je zbog tebe

Nadam se da smo i tebi i cijeloj tvojoj ekipi s bađarele uspjeli pojasniti neke stvari i približiti porod kod kuće
    meni je drago da si se počešala tamo gdje te svrbi

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pčelice ako znaš neku zemlju gdje je zakonom dozvoljeno i proceduralno pojašnjeno pljačkanje banke, onda da.. to je onda valjda isto kao i dozvoliti ženama da rode kod kuće.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je drago da si se počešala tamo gdje te svrbi
    A i vi češete već duže vrijeme

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove