I mikka je tamo, u grupici ovih koje, valjda, treba prosvijetliti.![]()
(na prosvjetljenje, ne na mikku.)
Ovo o zajednickim snagama mi je vise smijesno. Eno ga tamo, forum, otvoren svima koji zele doci. Pa mogu zajednickim snagama odvaljivati na stosta, uglavnom nevezano uz kucne porode, stvarno.
Malo padam s Marsa. Zameo nas snijeg u prekobarnim krajevima pa sam malcice okasnila, jel.
A što je bađarela? Nitko nije odgovorio, a Klaića mi se ne vadi s police.
summer
jako mi se svidjela cvijetina rečenica o našoj toleranciji i mislim da ona dokazuje da mi nismo nekakva binladenovska skupina koja minira nečije ciljeve, nego da svaka od nas ponaosob izražava svoje stavove i mišljenja.
užasno su iritantni i uvredljivi jučerašnji anchini postovi kojima ja još uvijek nisam uspjela dokučiti cilj, ali najvjerojatnije im je cilj bio da bi se netko tko se ne slaže sa sadiodmah porodom kod kuće povuče iz rasprave.
e pa ne ide to baš tako, ako je ovo forum i ako je otvorena tema može i baba vanga doći i dati svoj doprinos, ako pri tome nikoga ne vrijeđa.
po milijunti puta se kajem što sam dozvolila da nekakva tamo forumska rasprava utječe na mene, a da mi se s druge strane nabacuje da sam ovakva ili onakva. to je najodvratnije u ovom svemu, kada ti netko pljuje po stavovima i hoće te proglasiti lošom osobobm.
a zašto, samo zato što se nisi složio s nečim.
ja ovo ne kužim, pa nije ovaj topic saborska rasprava na kojoj će se donijeti neki zakon već argumentiranje i "brušenje" mišljenja. dijana, šta bi po tvome anchie trebala, zabraniti suprotne stavove ili banati neistomišljenike?
joe, ne kužiš, dijana bi sve postove di se pojavljuje ovaj -ili nedajbože ovaj
mam zabranila
onda bi morala zabraniti i dutku lutku, avaj, a ona je tako konstruktivna u svakoj raspravi
Posljednje uređivanje od Joe : 16.11.2010. at 09:08 Razlog: krivi izraz upotrebljen, fali mi kave
kakvo iživljavanje? o čemu ti, dijana? ja se iz određenih razloga ne oglašavam na ovoj temi, ali ne vidim iživljavanje. bit će da je iživljavanje u oku promatrača.
Ovaj post je potpuno nevezan za temu, a u suprotnosti je s pravilima foruma.
Toliko o iživljavanju.
Pravila foruma:
http://forum.roda.hr/threads/54572-Pravila-ovog-foruma
te se zabranjuje vrijeđanje i omalovažavanje bilo kojeg korisnika Foruma
U, majkumumilu, kad smo već zabrazdili u offtopic da kažem Dijani da je promašila stavljajući cvijetu u isti koš s "nama" (), iako, totalno promašeno, bađerela je nastala puno kasnije od Rode, ovdje smo se svi povezali dijeleći valjda neke stavove s "vama".
A tvoje divljenje Anchie kao tolerantnoj i punoj strpljenja je u najmanju ruku promašeno. Na koji su način anchieni posljednji postovi na ovom topicu takvi? Da si bar spomenula mammu juanitu, ona je ta koja pokušava s "nama" konstruktivno raspravljati.
Promašeno, promašeno, promašeno... Koliko puta smo naglašavali da nismo a priori protiv PKK, koliko nas sličnosti veže, ali, kao što reče Tashunica, ako ne padamo u trans od sreće na tu ideju nego je pokušavamo kritički sagledati i ukazati na probleme, onda odmah ne valja.
Bogme kad vidim koliko "topline" ovdje kod nekih isijava, a koliko kontraškog žara,
zbilja mi nažalost jedino izraz "dušebrižništvo" pada na pamet, a nikako briga
za tamo neku sirotu rodilju koja se odlučila na asistirani kućni porod, a ne zna
jadna u šta se upušta.
Isprike na offtopic, neću više.
anchie, meni se cini da si zabrijala do j.
nisam nigdje primjetila da su cure napisale za sta ih optuzujes, a bez uvrede, nisi bas pridonosila raspravi, cak si bila i uvredljiva poremeno
usput sam zaboravila sta sam htjela napisati on topik![]()
osim da su ovakve rasprave uvijek konstruktivne![]()
zašto ne diana, pljucni još malo.
žalosno je da je sve što vidiš u postovima kontraški žar i dušebrižništvo.
ja više ne planiram rađati ali mi je iskreno stalo da jednog dana kada moja kćer bude rađala ima pravo na izbor pa ako bude htjela i doma, ali NE pod ovim uvjetima.
ako stavimo na stranu austrijsku babicu, želim da ima mogućnost, ako krenu komplikacije, da bude u najkraćem mogućem roku u bolnici.
što je tako čudno željeti to?!
ili se samim ommmmmm nerazmišljanjem o komplikacijama isključena njihova mogućnost?!
Čudno je željeti da i meni i mojoj kćeri bude NE, dok ne bude podako stavimo na stranu austrijsku babicu, želim da ima mogućnost, ako krenu komplikacije, da bude u najkraćem mogućem roku u bolnici.
što je tako čudno željeti to?!
uvjetima koje TI smatraš ok. A meni je ok stvoriti si uvjete, ako ih
nemam od strane države, za nešto našto mislim da imam ljudsko pravo.
Dok sam ja sasvim u redu s tim da tebi i tvojoj kćeri
bude NE, ako ti tako želiš. Ili DA, ako tako želiš.
vidim da se nesto zakuhalo oko anchie, nemam vremena citati sve stranice koje sam propustila, ali samo bih navela jedan detalj.
vidim da se opet poteze argument da na ovom forumu dopustamo price o nelegalnom dolasku primalja na pkk, a ne dopustamo nelegalno przenje cd-ova. ali isto tako dopustamo price o (nelegalnim) tetama cuvalicama, recimo ovaj topic http://forum.roda.hr/threads/7230-Te...light=cuvalica
i za tete cuvalice i za primalje za pkk nedvojbeno postoji potraznja. to sto nisu regulirane zakonom ne sprecava ljude da koriste njihove usluge i placaju ih na crno. koliko vas koje kritizirate primalje za pkk kod sebe doma koriste usluge teta cuvalica, teta cistacica i sl? i njih ste placali na crno. i ostetili drzavu. i nemam ni najmanje dvojbe da su porezi koje sve cuvalice i cistilice u nasoj zemlji nisu platile daleko, daleko premasuju iznos koje primalje nisu platile za ovih nekoliko kucnih poroda.
dakle, nije da se na rodi uopce ne smije pricati o nelegalnim stvarima. pricamo o cuvalicama, cistacicama, sigurno ima jos takvih zanimanja koja nisu regulirana zakonom ali bez njih se ne moze.
samo toliko, ne stignem prokomentirati ovo ostalo.
tash, zar si to ne želimo svi?
i one koje će tek roditi za koji dan, godinu i naše kćeri u budućnosti...
ono u što ja nikako ne mogu povjerovati jest to da ti (ili neka druga, nevažno) mislite da i one koje su do sada rodile doma nisu razmišljale u tom smijeru i osigurale si najbolju moguću logistiku![]()
Dijana, uvijek sam te smatrala kvalitetnim sugovornikom,
ali više te uopće ne razumijem,
ili napadaš ili govoriš u šiframa.
Koji je tvoj osobni doprinos ovoj temi,
osim što si došla braniti anchie,
kao da to njoj treba...
nisu to uvjeti koje tash smatra da su ok, nego uvjeti koji bi realno trebali biti zadovoljeni prije nego se zakonski omoguci opcija pkk. znaci obrazovanost primalja, dozvola za obavljanje pkk i (valjda) neka bolja logistika sto se tice hitne pomoci koja je danas u banani. meni se ne cini da je tu tako puno stvari za obaviti, pitanje je jedino kako stoje razni lobiji jer kad se njih pita to kod nas onda ide dozlaboga sporo.
za sad ti ostaje ilegalno snalazenje, kao sto je napravila nekolicina nas. to nije dovoljno dobra opcija, ali je nazalost jedina.
pa dobro, meni nije trebala primalja da me "porodi", zato nisam brinula hoce li stici na vrijeme tj. prije nego sto rodim. meni je najvaznije bilo da ona dode da mi pregleda posteljicu, to je bio dio za koji sam sumnjala da cu znati sama
tako da je ona meni dosla na vrijeme. da se porod zakomplicirao, opet bi dosla na vrijeme jer sigurno ne bi islo onako brzo kako je islo.
ona je takoder imala dva transfera, znaci da je i njima stigla na vrijeme (cak i prije vremena, imho)
Posljednje uređivanje od mikka : 16.11.2010. at 10:29
dijana niti ću ja, a niti ćeš ti određivati uvjete, ono što sam htjela reći, a očito je bilo nejasno, da želim barem minimum uvjeta koji će biti određen zakonom prije nego što bilo tko meni blizak rodi doma.
Mikka, vi ste to organizirale najbolje što ste u datom trenutku mogle,
ali to nije najbolja moguća logistika, nego "nadajmo se da će sve proći dobro" logistika,
jer se morate uzdati u to da netko neće zapeti u prometu i da iznenadne komplikacije (koliko god one rijetke bile) neće nastupiti.
slazem se s Dijanom. stvarno ne vidim nista pozitivnom u ovom tako cestom izrazavanju svojeg misljenja o kucnom porodu u neuvjetima. stvarno mu ne vidim smisla. jer to je nista drugo nego osuda. ajmo sad svi kolektivno kamenovat sve koje su to ucinile. ljudi se snalaze kako znaju. lako je nekom ko ne misli vise imat djece, ili je imao dobre uvjete u bolnici, ili carski rez, ili se nikad ne bi na to odlucio pricati o tome kako je to radati doma opasno u ovim ili onim uvjetima.
a u isto vrijeme padati na svakoj temi ponovo s marsa s pitanjima i komentarima koji pokazuju da osoba uopce nije shvatila kako, zasto i zbog cega kucni porod, u ovim ili onim uvjetima. meni je to fascvinantno. koliko se motate po tim temama, a da niste nista naucile ili cak otvoreno izjavljivati da vas to ni ne zanima. cemu onda toliko energije trositi u to? cemu to lajanje zbog sela, kad steti i vama i ostalima.
slazem se da je anchie fakat napravila gaf s tim osiguranjem. sad cemo jos godinama slusati kako rode kolju zbog przenja cd-ova i prodavanja oraha i meda, a tamo varaju osiguranja. jer fakat to nista ne mijenja na stvari. a to sto je na kraju i ona izgubila zivce i pokazal zube mi je sasvim razumljivo. pa ljudi smo, godinama je bila uvijek na nivou. tesko je to kad si u nesto i osobno upleten.
je meda tako je.
mi kamenujemo, a anchie gubi živce.
od sada napomenite u svakoj temi u kojoj ne želite suprotstavljena mišljenja pa da ljudi znaju.
super ti je post, genijalan.
meni ovo baca na scenarij - hebate, eno ga, već 18 stranica pričaju u opasnostima kućnog poroda, sad je dosta, ne mogu zaključat samo tako, ajmo malo uzburkati atmosferu, npr ajmo ubacit jedan post na koji će se svi nakačit, svi krenut u off topik, i onda ga mirne duše radi off topika mogu ključat. pa smo na miru par mjeseci do godinu dana. joj, samo da se ne javi mama ju il felix, a i mikki bi bilo bolje da šuti, ko će još dvajst strana odgovarat na ista pitanja![]()
Meda, ja sam baš puno naučila iz svih ovih rasprava,
i mnoge su mi uvelike promijenile svjetonazore,
i općenito smatram da smo sve "mi" koje smatrate opozicijom puno više "rode" nego što to vi mislite.
Ne znam samo ko vam je to zahvalan na vašim "suprotstavljenim mišljenjima", ili koga ste to
s njima prosvijetlili. Nisam pročitala ovdje da je itko ovdje dobio saznanja pa se ustrtario od pkk,a htio je to,
ali ih ima koji su pkk počeli
gledati u pozitivnom svjetlu. Valjda vam prosvjetiteljstvo baš ne ide od ruke.
Je, i ja sam ga baš došla ovdje svima čestitatiAnamorci prvotno napisa
(Btw, Felix i naša teta čistilica je bila prijavljena preko servisa za čišćenje koji je šalje, postoji i ta mogućnost, samo da se zna.)
Što se tiče pkk i zašto ja (xy) uopće dolazim na ovakve rasprave, cure su već rekle, i ja imam kćer...
Ali ono što mene brine danas (jer sam sigurna da će, do vremena kad moja kćer bude trudna, biti još mnogo novih spoznaja i promjena oko poroda) je smisao te akcije.
Zanima me postoji li još neka Rodina akcija u kojoj se poziva na građanski neposluh? Ili su to samo porodi kod kuće?
Jasno vam je valjda da se ovakvim ekstremima gubi vjerodostojnost, ne samo vezano uz porode nego vezano uz sve što vi promovirate (od dojenja do AS).
Pa evo, jučer se opet raspravljalo o MPO, s jedne strane imamo Golema, nevjerojatno elokventnog čovjeka, a s druge strane imamo grupicu nezadovoljnih građana i Rode. Dvije strane koje imaju potpuno kontradiktorne izjave. Kome će ljudi vjerovati? Njemu, rođenom govorniku ili ženama koje smatraju da tijelo zna i da je sasvim normalno roditi doma, iako za to trenutno ne postoje minimalni uvjeti sigurnosti, čak i bez pregleda u trudnoći, kad ionako tijelo zna.
Da se (nedobog) na jednom kućnom porodu dogodi komplikacija ili tragedija to bi onima koji se ne slažu s opcijom pkk u Hr bio vječni argument protiv te mogućnosti.
Jednako kao što se danas izvuče nesretnog Kurjaka u skoro svakoj raspravi o MPO i onda se ta afera izvrće i koristi kako kome treba.
Pa da za kraj upotrijebim metaforu anchie76 koju je jučer dala - ja bi rekla da vi cure ne sjedite u dijelu autobusa predviđenom za crnce, nego daste sjele u sasvim pogrešan bus i idete u krivom smjeru.
Previše riskirate i ovim načinom idete od cilja, a ne prema cilju.
Dozvolite da postoje i dobronamjerne kritike.
Jer ja vam zaista skidam kapu na svemu što činite za djecu i roditelje u Hr (i skoro ništa vezano uz djecu niti ne poduzimam prije provjere na vašim stranicama).
ali koja je poanta ovakvih topica?
smatrate da se ne bi trebalo pričati o pkk u hrvatskoj, jer trenutno ne postoji zakonski okvir i infrastruktura za njihovo izvođenje?
na koji način bi se onda trebao ženama predstaviti pkk kao opcija? kako da uopće počnu razmišljati o nečemu što kod nas niti ne postoji, kako da neke od njih shvate da je to poželjna opcija za njih i kako da zatraže da im se to omogući?
mislite li da će se nekim čudom jednog dana promijeniti okolnosti pa će primalje dobiti licence i izlijepiti po gradu plakate koji reklamiraju pkk, a žene će masovno navaliti na telefone?
čitam, čitam, i sa svakim topicom sve manje razumijem.![]()
Ja niš ovo ne razumijem. Na koga se to odnosi? Osjećam se prozvanom jer preispitujem. Mama!
Kaj šteti kome? Kaj nismo naučili? Jel ima kakav test? Ja se hrabro prijavljujem na polaganje. Prolazim garant. Znam sve, postotci, Nizozemska, odakle je babica, mislim da bih čak mogla nabrojiti i par forumašica koje su rodile doma. Jer sam čitala njihove priče. I iskreno čestitala.
Možda da se definiraju kriteriji tko smije sudjelovati na kojim temama pa mirna Bosna.
[QUOTE=ms. ivy;1743718]To Meda misli. Ona se nesto ljuti.ali koja je poanta ovakvih topica?
smatrate da se ne bi trebalo pričati o pkk u hrvatskoj, jer trenutno ne postoji zakonski okvir i infrastruktura za njihovo izvođenje?
![]()
i ja mislim tako. ali mislim da ovo sto smo napravile nas par nije gradanski neposluh, niti se treba tako prikazivati, bar sto se mene tice. ja sam imala svoje vrlo jake razloge za pkk (odnosno za neodlazak u bolnicu). gradanski neposluh nije moja furka.
ok, nekom se moji razlozi cine kao pomodno-neodogovorno-sebicni-eksperimentalizam, ali sta ja mogu
ne volim ulaziti u tude razloge, to je zayebano![]()