Stranica 27 od 34 PrviPrvi ... 172526272829 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 1658

Tema: Opasnosti poroda kod kuće

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Vidim da je vertex spomenula st. Ja sam rodila oba puta (i unovom i u starom), nikoga nisam potplatila.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    Daklem da skratim, moje osobno iskustvo ,porod je nešto prelijepo.
    Slažem se.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a mogla sam po nekoj logici stvari ići u zgb ,jer rođenjem tamo pripadam.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    vertex, ali da li je standard u našim rodilištima obrnut od ovoga?

meni se čini da nije.
    što svakako ne znači da treba zanemariti pa taman i jedan suprotan postupak.
    čini mi se da se oko ovoga vrtimo u krug.
    mislim, ako je u našim rodilištima standard drip, nikako se ne bih mogla složiti da je u našim rodilištima standard neljudski pristup rodilji.
    mislim da tu dolazi u pitanje kakve želje imaš...jer, recimo da ja nisam rekla da ne želim prokidanje vodenjaka, ni ubrzavanje poroda iliti drip ako to nije neophodno i ako život djeteta nije u pitanju...i da nisam rekla da želim porod na stolici...jer nisam znala da sam u krivoj smjeni...mislim da bi sve krenulo drugim tokom...
    ali...ovom doktoru nije sjelo što sam htela sudjelovati u odlukama oko moga djeteta...pa je bilo kako je bilo...
    ovaj doktor koji me primio me samo prepustio babici....a onaj za kraj je napravio što je napravio....
    nisu svi nehumani....ali ih ima...a po meni ih ne bi ni trebalo biti...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hbg, mene je previše bolilo da bi porod mogla kvalificirati kao nešto prelijepo :niska_tolerancija:
    osim samog izgona.
    to mi je ostalo u super sjećanju.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Svimbalo, ajde nemoj se ljutiti, nemaš razloga. Stvar je u tome da uopće ne bi trebalo biti toliko spora o tome da je pristup
    rodiljama u hr općenito, i psihološki i medicinski, ozbiljno manjkav. Je li se možemo složiti oko toga?
    S tim da, evo kako i miniminia kaže, POSTOJE lijepi bolnički porodi, nađi mi tko kaže da ne postoje?
    Ali da su u većini, pa ne bi ni mi ovdje lamentirale, zar ne?
    Ali..vrtimo se u krug..izgleda da su felix,mamaju, smedja odustale, a imaju zbilja
    pregršt korisnih info, i teoreski i iskustveno, tako da izgleda da nismo baš konstruktivni.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

e ja sam već spomenula dr Housa...
    meni bi istina bilo draže da mi je on mrgud na porodu, nego neki nasmijani diletant

da, zalažem se za ljudski pristup, i mislim da treba poraditi kod djela osoblja na odnosima prema pacijentu, ali smeta me što trpate sve u isti koš... svi su takvi, svi su potkupljivi, groozni... zar je teško vjerovati da su neki izabrali profesiju baš iz poziva...ili sam ja do sada imala sreću susretati ljude koji su manje više u redu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

hbg, mene je previše bolilo da bi porod mogla kvalificirati kao nešto prelijepo :niska_tolerancija:
    osim samog izgona.
    XD
    Kužim...
    Meni osobno, porod je nešto prelijepo, jer sam njime dobila svoju dječicu.

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

osim samog izgona.
    eto vidiš...izgon...
    ja sam čitav dan prošla u jakim trudovima...čekajući bebu i izgon...i doktor mi ga je oduzeo...nalijegane, epi...
    nisam ni skužila da sam rodila...muž mi je rekao - rodila si.... još se ne mogu pomiriti s tim...to mi strašno nedostaje...eto..
    kako rodila da ne znam? i nakon dvije i pol godine nije mi jasno...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Uz to, već sam barem dvadeset puta tijekom rasprave naglasila da razumijem da nismo svi isti i da je većini očito potrebno puno više no meni.
    i to je to.
    onda nemamo više dilema, zar ne?
    na ljestvici od jedan do 20, tebi je dosta ... koliko?
    ja želim 20, ako mogu dobiti.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

e ja sam već spomenula dr Housa...
    meni bi istina bilo draže da mi je on mrgud na porodu, nego neki nasmijani diletant

da, zalažem se za ljudski pristup, i mislim da treba poraditi kod djela osoblja na odnosima prema pacijentu, ali smeta me što trpate sve u isti koš... svi su takvi, svi su potkupljivi, groozni... zar je teško vjerovati da su neki izabrali profesiju baš iz poziva...ili sam ja do sada imala sreću susretati ljude koji su manje više u redu
    Iksam na ikstu!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da je generalno moj problem taj što ja oduvijek osjećam svaku nepravdu u kostima. Na sebi , ali i na drugima.
    I žao mi je , ali neke stvari koje su uobičajene ne bi trebale biti , normalne.
    Znala sam to davno nego je Roda postaojala, onako instiktivno.
    Meni nije normalno da sestra donese majci dijete prvi deset dana nakon poroda i viće na nju :što gleda u to dijete neka ga nahrani. A dijete je do tada bilo u inkubatoru i ona ga je tad prvi put primila u ruke.
    Meni nije normalno da porađaju ženu u 6 mj trudnoće sa mrtvim blizancima u bolničkoj sobi, dok njezina cimerica (također majka mrtve bebe) mora od muke izači na hodnik i čekati da sve završi.
    Meni nije normalno da se majci koja rodi jako bolesno dijete to dijete ne pokaže i da na ruke barem pet minuta, ako s zna koliko je stanje ozbiljno, te da ga ona moguće nikad neće vidjeti (i nije).
    Meni nije normmalno da mi žene pristajemo rađati u rodilištima od kojih većina nemaju minimum privatnosti, da pristajemo rađati u improviziranim boksovima gdje sa druge strane vidimo i čujemo druge rodilje...
    Meni nije normalno da hodamo bez gaća i sa krpom među nogama po bolničkim hodnicima...
    ...
    Uglavnom , možda je problem u tome što vidim previše.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja uopce ne sumnjam da na uvjetima u rodilistu ima jos puuuuno posla
    i da je imati lijep porod, onako lijep i za bebu i za mamu, dostojanstvo, intimu, uvazavanje, informiranje... puno cesce iznimka nego pravilo
    ali ne mislim da je porod kuci, u ovim uvjetima, odgovor
    dapace, tim vise smatram da je puno nuznije boriti se za poboljsanje uvjeta u rodilistima
    a kao kruna - porod kuci, ali uz bolju organizaciju i logistiku

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Svimbalo, n. grace, ajmo pokušat s jednim primjerom, recite mi šta mislite o tome.

Rodilja je u predrađaoni, s još nekoliko drugih. Predala je dokumente, između ostalog uredno popunjenu trudničku knjižicu, ima već ozbiljno jake trudove.
    Sestra ispituje, sjedeći za pisaćim stolom udaljenim nekoliko metara: Ime? Prezime? Trudnoća po redu? Trudnoća po redu? (to je bilo glasnije).
    Rodilja: Pa u trudu sam teško mi je govorit.
    Sestranestrpljivo se okreće - dotad je bila okrenuta leđima, radi grimasu) Broj pobačaja?

Je li vam ok? I meni je bilo ok. Odnosno, pomislila sam "koja glupača" ali sam uredno vojnički to izdržala, ma to je bila sitnica. I nekoliko sati poslije, nakon više desetaka takvih sitnica, rodila sam svoje divno dijete na zadak, uz hvale sveg osoblja kako sam fenomenalna (a i jesam bila).

Je li vam to u redu? Bi li vam smetalo da vas se preko sobe ispituje o broju pobačaja, usred truda (ili bolje, neovisno o trudovima), na uši još nekoliko žena, dok sestra drži trudničku knjižicu sa svim podacima.
    Ma znam, eto, detalj, tako joj je bilo zgodnije. Ipak, smatrate li da je legitimno tražiti da se sestra ne vodi onom što je njoj zgodnije, nego da ima razumijevanja za rodiljine trudove i privatnost, te da prepiše te podatke iz trudničke knjižice koja stoji ispred nje?

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

još jedna stvar , konkretno ću govoriti za st rodilište... čovjek koji radi posao njih 10orice ne može fizički posvetiti se svakom pacijentu kako bi on (doktor ) to želio... pogotovo ne kako bi neki pacijenti to željeli... broj osoblja je premalen za to... PKK bi pomogao u nekom smislu da se rasterete institucije, pa bi u tom idealnom društvu u kojem možeš birati svi došli na svoje...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

vertex, ja se slažem s tobom, al još uvijek mislim da ako su u rijeci preuredili rađaonu, stavili lopte, zamračili ju - to je napravljeno isključivo radi toga da se majke osjećaju ugodnije. zar ne? a onda mi ne štima nikako da se u takvoj rađaoni,s loptama, muzikom i mrakom, radi njihovog stava rodilje osjećaju poniženo.
    neke bezobrazne babice i bezobrazni doktori nekako mi ipak nisu standard. kužim ovu usporedbu s korupcijom i slažem se s njom.
    tu bi mi više pasala usporedba s korupcijom u bolnici, npr.
    iako jaimamtendenciju svijet gledati ružičastije nego što je, to priznajem

oću reći, sigurno da treba još puno pomaka, najviše u smjeru ovoga što govori blackberry, uvažavanja želje rodilje za prirodnim porodom. porodom bez intervencija ako one nisu nužne.
    i puno toga se mijenja. od pijenja u toku poroda na dalje.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    XD
    Kužim...
    Meni osobno, porod je nešto prelijepo, jer sam njime dobila svoju dječicu.
    a vidiš meni su samo moja dječica
    ali ne i tretiranje pri načinu na koji sam ih dobila

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

vertex, naravno da te morta pitati o broju pobačaja, pa to je čista anemneza

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije tužni smajlić (nije mi do patetike, ) , nego zagrada.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja se baš mislim da bi se to ispitivanje osobnih podataka zbilja moglo provesti na drugačiji način, npr
    da se kod ginekologa ostave formulari gdje treba upisati sve potrebne podatke, pa onda u rodilištu
    samo umetnu taj papir, ili prepišu (jel to previše za tražiti?) A ako netko baš nema taj ispunjeni formular
    da ga pitaju što već treba. A ne da žene u trudovima gnjave s tim jesu li udate ili nisu. (npr.)

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Vertex, to mi uopće ne bi smetalo.
    Evo, citirat ću dijelove siriusinog posta da kažem što i meni nije normalno, odnosno što mi jest bitno, pa neka AM odredi na ljestvici je li to 2, 3, 5 ili 8 (hvala sirius što je napisala ovaj post i olakšala mi u poslovnoj gužvi ).
    Meni nije normalno da sestra donese majci dijete prvi deset dana nakon poroda i viće na nju :što gleda u to dijete neka ga nahrani. A dijete je do tada bilo u inkubatoru i ona ga je tad prvi put primila u ruke.
    Meni nije normalno da porađaju ženu u 6 mj trudnoće sa mrtvim blizancima u bolničkoj sobi, dok njezina cimerica (također majka mrtve bebe) mora od muke izači na hodnik i čekati da sve završi.
    Meni nije normalno da se majci koja rodi jako bolesno dijete to dijete ne pokaže i da na ruke barem pet minuta, ako s zna koliko je stanje ozbiljno, te da ga ona moguće nikad neće vidjeti (i nije).

Ovo što sam izostavila mi je totalno nevažno.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

naravno da je to imene pitala, samo tiho...jednostavno da vidi jel postoji neki veći rizik..
    inaravno, daje trebalo pitati tiše ili vidjeti u trudničkoj knjižici
    pa to je ista stvar kao kad te pitaju jel imaš kroničnih bolesti

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vertex, ja se slažem s tobom, al još uvijek mislim da ako su u rijeci preuredili rađaonu, stavili lopte, zamračili ju - to je napravljeno isključivo radi toga da se majke osjećaju ugodnije. zar ne? a onda mi ne štima nikako da se u takvoj rađaoni,s loptama, muzikom i mrakom, radi njihovog stava rodilje osjećaju poniženo.
    neke bezobrazne babice i bezobrazni doktori nekako mi ipak nisu standard.
    Slažem se.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

slažem se sa sirius, to nije normalno

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zašto ne može pročitati iz trudničke knjižice? Zašto ne može pričekati da mi prođe trud, kako bih mogla govoriti? Zašto mora pitati na uši još pet žena?
    I pazite, ja tim porodom nisam istraumatizirana, niti je on razlog što sam poslije išla u Sinj - htjela sam i tad, ali je bio zadak. Dakle, ne pitam ogorčeno, nego sasvim racionalno.

miniminia, divno je da imaš tako dobra iskustva. Neka ih bude što više. I ima ih još zadovoljnih, kako ne!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

svimbi, tebi je dosta da te ne tuku
    za to nemam ocjenu

šalim se.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

šta jedino ja od poroda najviše pamtim da to booli za popi*dit? :kukavica:

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

vertex, brkaš stvari
    i kod kuće će te svatko profesionalan , a inače čemu smisao ovog topica, i priče o PKk pitati ista pitanja

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisi jedina.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da budem ozbiljnija, meni ovo gore što si ti navela (sirius?) je nešto o čemu ne bih ni raspravljala,
    to mi ne spada pod standard nego čovječnost

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

vertex, žao mi je za loša iskustva, iskreno, i rado bi da se još poboljšaju

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vertex, brkaš stvari
    i kod kuće će te svatko profesionalan , a inače čemu smisao ovog topica, i priče o PKk pitati ista pitanja
    Moguće, ali sigurno ne dok te peru trudovi i stojiš bez gaća sa krpom među nogama (u bolničkoj spavačici) , a vodenjak curi. Bar je meni tako bilo... I da , naravno , vrata na hodnik su bila otvorena.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pah, pa naravno da pamtim bolove. Svoje trudove ne pamtim kao bolne, došla sam
    7 cm otvorena, nakon sat vremena išla sam u rađaonu, bila 9 cm otvorena, pa
    jesu li to nevaljali trudovi uz koje se toliko otvoriš? Al majkomila kad je došao drip
    počela sam se gubiti od bolova, muka mi je kad se sjetim. Ne znam, možda
    bi takvi bolovi bili i uz prirodne trudove, ali ne vjerujem, prema onome
    što sam pročitala.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ignoriraj ti samo mene, darling
    ja sam ti već rekla, da si se kretala i lijepo čučnula kako ti rekoše, umjesto legla, pa uz zdjelicu proširenu 30% i gravitaciju, kraće bi urlala

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    da budem ozbiljnija, meni ovo gore što si ti navela (sirius?) je nešto o čemu ne bih ni raspravljala,
    to mi ne spada pod standard nego čovječnost
    Žao mi je , ali to je nažalost događa (i dogodilo se ) iako je (srećom) rijetko. Onaj prvi dio.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo što je napisala sirius, to su stvarno ružne stvari.

Ja sam namjerno pisala o jednom malom detalju, kao što je zanemarivanje činjenice da je rodilja - u trudu. Te iskazivanje nestrpljenja što zbog toga ne može odgovarati na pitanja. (Pobačaj nije bitan sam po sebi, to je samo pitanje koje ide po redu.) Zanimalo me koliko smo različite.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

malo sme krenuli opet po lošim stranama naših rodilišta

zamišljam porod kod kuće, pa mi padaju glupe stvari tehničke prirode, recimo tko bi to počistio, pa što s kućnim ljubimcima i sterilnim uvjetima, pa ako mi je spavaća soba na katu, a kuhinjski stol kat niže (za pridržavanje) što onda, jel mi u kupaonici presklisko...
    ma , definitivno ja nisam tip za PKK, koliko god mi se to činilo zanimljivo kao ideja iz jednog drugog aspekta

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, možda
    bi takvi bolovi bili i uz prirodne trudove, ali ne vjerujem, prema onome
    što sam pročitala.
    imam iskustvo jednog i drugog
    drip bolovi i prirodni trudovi se ne mogu usporediti, vjeruj mi!

i još bi zadnji porod i smatrala koliko toliko lakšim od prethodnog da mi meštar nije u jednom potezu razjapio objema rukama rodnicu od čega sam sve zvijezde vidjela
    a, šta? pa on mi je želio pomoći da brže rodim
    a onog specijalca koji mi je umjetno (rukom) izazivao trudove bolje da ne spominjem

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

miniminia, nikako da ti objanim poantu. Nije problem u pitanjima, ona su potrebna (ili nisu, s obzirom da odgovori pišu u trudničkoj knjižici koju traže da im daš). Te informacije je potrebno prenijeti. Pitanje je - zašto u trudu, zašto je privatnost nebitna? Kažem - detalj koji se svakako lako izdrži kad je to potrebno. Ali se ne mogu sjetiti zašto je potrebno.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ignoriraj ti samo mene, darling
    ja sam ti već rekla, da si se kretala i lijepo čučnula kako ti rekoše, umjesto legla, pa uz zdjelicu proširenu 30% i gravitaciju, kraće bi urlala
    Nema te sile koja bi me bila natjerala na kretanje i čučanje u trudovima.

Osim toga, pričamo li mi više uopće o opasnostima poroda kod kuće?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Žao mi je , ali to je nažalost događa (i dogodilo se ) iako je (srećom) rijetko. Onaj prvi dio.
    nemaš se zašto ispričavati nisam tebi odgovarala nego svimbi
    ako je to ono što je izdvojila da bi joj bilo dovoljno, a ostalo joj je totalno nevažno...
    ostala sam bez riječi koliko nas je kojima je dovoljno da nas ne mlate

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sjetila sam se kad mi je mm baka pričala kako je njihova neka prabaka rodila neko od svoje dvoznamenkaste djece na njivi.. eto to što vam ADiomare priča u praksi

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

vertex, meni je i taj detalj grozan, a ovo o čemu piše sirius da ne govorim.
    odmah tužba

AM

dijana, ja sam i od felixine priče s poroda zapamtila samo onaj dio kad se počela gubit i mislila da će umrijet

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Nema te sile koja bi me bila natjerala na kretanje i čučanje u trudovima.

Osim toga, pričamo li mi više uopće o opasnostima poroda kod kuće?
    grace, nisam to cvijeti rekla slučajno, nešto drugo je u pitanju jer se osobno znamo

naravno da se žena u trudovima treba namjestiti samo onako kako joj najbolje paše

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

vertex, brkaš stvari
    nece. kao sto je vertex rekla stoji im u knjizici.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni nije dovoljno da me ne mlate, ali opet ponavljam moje iskustvo je pozitivno, prije poroda , poslije poroda, sam tijek poroda, nitko me nije rastezao, nitko me nije vrijeđao, svi su bili ljubazni, kooopetrativni sa mnom i mojom djecom na koju smo se u tom trenutku svi fokusirali

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cvijeta, ja sam u zadnjem porodu legla kratko pri kraju na bok da mi naprave ctg u trudu. Bol se utrostručila, ko na botun! Inače sam visila mužu za vratom kroz trudove, a nakon tog ctg-a sam klekla na krevet, dignuli su mu leđa. Ne znam šta bi me prisilo da legnem ponovo! Zapravo, znam, primalja je tražila da legnem za izgon, i to je prava šteta. Ali vidjelo se da joj ne pašu drugačije ideje, i ja sam odlučila taj kraj prepustiti njoj. Žao mi je što vjerojatno neće biti još jednom, da vidim kako je to kad si šefica do samog kraja.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

grace, nisam to cvijeti rekla slučajno, nešto drugo je u pitanju jer se osobno znamo

naravno da se žena u trudovima treba namjestiti samo onako kako joj najbolje paše
    Ok.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

aj, aj, AM, grozno. Ja sam se od bolova na dripu toliko pogubila da se slabo ičega sjećam
    Muž mi je rekao da je urgirao kod sestre jer mi je nekoliko puta bola ruku, nije valjda mogla
    naći venu. Ja se toga uopće ne sjećam. Zadnje čeg se sjećam je da ih je nekoliko naleglo
    meni na trbuh, a kad je došlo moje zlato, otad se sjećam, valjda me povratilo u život.
    Stavili su mi je na prsa, ja sam je poljubila u čelo,
    a babica je rekla "vidi kako se smirila kod mame", i to mi je tako
    toplo zazvučalo. I da, nakraju sam i ja mislila kak sam dobro prošla. Ovisi kako gledaš.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

AdioMare, i ja sam tek sad shvatila kako smo mi nacija skromnih i stoičkih ženica!
    (Zezam malo, aj nemojte se odma naljutit)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •