Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1658

Tema: Opasnosti poroda kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ti mogu samo reći jedno: prvo dijete koje sam rodila onako kako sam JA htjela, neinterventno, u Rijeci, sam od samih početaka drugačije gledala i danas sam s njom neusporedivo više povezana nego sa svojim drugim djetetom, rođenim ranije sekcijom, kojeg nisam ni vidjela prva tri dana, a ni podojila prvih mjesec.
    kad govorimo o opasnostima dripa i ostalih intervencija, osim fizičkih opasnosti, spominju se i emocionalne opasnosti, hormoni ljubavi itd itd.

kad govorimo o opasnostima propagiranja prirodnog pristupa trudnoći i porodu, mislim da se ne smijemo ograničiti na fizičke opasnosti.
    nego na emocionalne opasnosti.
    kad majka sto puta pročita odenta, kad sto puta pročita da je prirodni, neinterventni porod jedna od osnovnih pretpostavki emocionalnog povezivanja majke i djeteta, kad nešto krene u krivo, to postaje odličan temelj da gubi vjeru u sebe, da gubi vjeru u svoju snagu i da blokira hormone ljubavi.
    i da se od svega puno puno teže oporavi.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    kad govorimo o opasnostima propagiranja prirodnog pristupa trudnoći i porodu, mislim da se ne smijemo ograničiti na fizičke opasnosti.
    kad majka sto puta pročita odenta, kad sto puta pročita da je prirodni, neinterventni porod jedna od osnovnih pretpostavki emocionalnog povezivanja majke i djeteta, kad nešto krene u krivo, to postaje odličan temelj da gubi vjeru u sebe, da gubi vjeru u svoju snagu i da blokira hormone ljubavi.
    A alternativa je? prestati pričati o opciji prirodnog poroda i da mi žene moramo imati pravo i na to? bolje da zabijemo i mi glavu u pijesak i dalje se tješimo činjenicom da smo i mi i dijete preživjeli porod? Meni osobno je to neprihvatljivo, ne želim da moja kćer ili snaha imaju iste uvjete za porod kao što sam imala ja. A ako mi (žene) ne izvučemo glave iz pijeska i ne tražimo promjene, ginekolozi će ih teško izvući sami i poželiti raditi stvari drugačije. Navika je gadna stvar.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    kad govorimo o opasnostima dripa i ostalih intervencija, osim fizičkih opasnosti, spominju se i emocionalne opasnosti, hormoni ljubavi itd itd.

Naravno, kad nešto krene krivo kod bilo kojeg pristupa konačnica može biti ista, ne vidim razlike...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •