Originally Posted by
Beti3
Kao mama koja je izgubila dijete na porodu, mogu reći svoje mišljenje. Da sam bila u rodilištu ranije, vjerojatno bi vidjeli da bebi nije dobro i hitnim carskim rezom spasili ju. Kažem, vjerojatno. Došla sam prekasno, nakon puknuća vodenjaka i par sati trudova jer sam mislila kako sam mlada i zdrava, i ni u najdaljem zakutku mozga mi nije bila misao da na termin rođenu bebu može pupčana vrpca...
I dečkima je bila vrpca više puta omotana , ali su babica i doktor bili spremni na to i, nakon malo panike s odmotavanjem sve je bilo u redu. Naravno stalna kontrola pH i otkucaja i to direktno na glavici bebe dok je bio još skroz u meni. Najmlađoj nije bila zamotana, ali isto sam došla ranije.
Bulje puhati na hladno, jer gubitak bebe je pretežak i nezaboravljiv, a kad je to na termin još je gore.
Po mom osobnom mišljenju zvijezda poroda je DIJETE, a ne mama. I sve treba učiniti da ono bude savršeno. To što mamu boli više ili manje, položaji, stolčić, rezanje i šivanje, klistir, ležanje u bolnici, ma sve je to ništa kad dobijete živo i zdravo dijete. Pa što god tko mislio o tome.