Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Objektivna i mjerljiva istina se zove statistika, a statistika o smrtnosti na porodima naravno da postoji.
A kad postaneš dio te negativne statistike, sruši ti se čitav svijet. I uđeš u sebe, i ne vjeruješ da se to tebi desilo, i pitaš zašto je Bog to dozvolio, i odbijaš svih oko sebe... Ne, ovo nije mjesto za to.

Samo znam da sam idući put bila sigurnija u rodilištu gdje su se lijepo odnosili prema meni, gdje su znali sve rizike mog poroda, bili spremni da učine sve da prođe dobro. Samnom je bila i pedijatrica, ma ja imam apsolutno povjerenje u riječko rodilište. I ponavljam, niti jednom, a 4 puta sam rodila, nisam dobila nijednu intervenciju za koju me nisu informirali. Dva puta i bez dripa, jer su valjda vidjeli da su moji trudovi dovoljni, tri puta bez epiziotomije, nikad nalijeganja na trbuh. Atmosfera mirna i opuštena.

Mislim da jako velik utjecaj na cijeli porod ima i ponašanje rodilje prema medicinskom osoblju. I oni su ljudi i žele da ih uvažavamo, a ne se ponašati poput zvijezde koja sve zna i može. Ovo je moje osobno mišljenje i nikako ne mislim da bi ga trebali i drugi dijeliti.

A moj posljednji porod je bio tako lak i brz i bez ikakvih problema, za dva sata sam bila kao da nikad nisam rodila,da sam mogla roditi i doma i u autu, ma na livadi jer je bila sredina ljeta.

Zaključak - sve je individualno, garancije nema za ništa i najbolje da svako ( uz maksimalan oprez ) napravi kako misli da je najbolje.