Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1658

Tema: Opasnosti poroda kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ina, zgodna formulacija

ali ti se ne slažeš s anchie da je za nju sigurnije roditi kod kuće, ili misliš na sebe?
    Ja se ne slažem sa anchie da ona bez doktorskog praćenja i mišljenja može prosuditi što je za nju objektivno najsigurnije. I ne slažem se s time da objektivno ne postoji, tj. da je ono ful subjektivna kategorija i da je toliko vezano za osjećaj sigurnosti i mira. Ne kažem da je osjećaj nevažan, ali nije ni svevažan, tj. to je važnosti, po meni "accessoriesa", a ne the važnosti. Komplikacija ili ne će se dogodit bez obzira na osjećaj živčanoće ili mira, tj. vrlo blago korelirano s tim, ovisno o nekim faktima koje (koji put) može procijenit doktor, a koji put ne može ni on nego bude "loša sreća". To ja, ugrubo, mislim.

BTW, a propos poroda u SAD, zanima me zašto je smrtnost tolika... možda je i zbog nedovoljnog praćenja u trudnoći, pa kad se na porod dođe, možda je prošao voz kad se moglo nešto intervenirati. Kaže poznanica koja je u SAD da ima dosta smrti zbog omotavanja pupkovine, a sve zato jer je preskupo radit UZV-ove... Ali, to je nešto što sam čula, nisam proučavala.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.10.2010. at 14:33

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne slažem sa anchie da ona bez doktorskog praćenja i mišljenja može prosuditi što je za nju objektivno najsigurnije.

Nisam ja rekla da su kućni porodi jednako sigurni kao bolnički - to proizlazi iz statistike. Statistika pokazuje da su jednako sigurni. Nije to moja topla voda. A ako su jednako sigurni, ja u tom slučaju svakako izabirem kućni porod uz medicinski obrazovano osoblje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •