samo kratko, nemam vremena

farma - zivjeli su tamo u zajednici hipija

lancet - kao sto kazes, studija vamo, studija tamo, u svakom slucaju je zanimljivo procitati i drugacije misljenje, pogotovo u casopisu kao sto je lancet.

nisam ukljucena u uredjivanje portala, ali rekla bih ovako: u hrvatskoj trenutno nije moguc porod doma uz uvjete koje imaju zene vani. roda ne preporucuje porod kod kuce sada i trenutno, u uvjetima koji sada vladaju, roda radi na to da osvijesti da je porod kod kuce u odgovarajucim uvjetima sigurna opcija i radi na tome da se on omoguci i kod nas. moje misljenje je da su price s poroda kod kuce iznesene u cilju osnazivanja zena i podsjecanja da je porod prirodni proces, a ne da bi poticale zene da rode doma neasistirano ili asistirano, ali pravno neregulirano. zato nema ni uputa sto i kako, nema detaljnog ulazenja u organizaciju i logistiku poroda kod kuce. meni se to tako cini, mozda sam u krivu, ne znam.

zene koje se odlucuju na to (ukljucujuci moju malenkost) odluku donose svjesne neidealne i neregulirane situacije u vezi toga i nikako ne bih rekla da se na to odlucuju iz hira, ponesene nakon par tekstova i topica na rodi.