Felix prvotno napisa
nisam citala sve nove postove, odmah da kazem, samo sam preletjela i ovaj mi je upao u oci.
mislim da je to anchie76 vec x puta ponovila na ovakvim topicima, ne budi mi tesko da i ja to kazem: zaista mi je zao sto se stjece dojam da mi 'zagovornice prirodnog poroda kod kuce' ikome zelimo nametati gdje ce i kako roditi.
to je upravo suprotno od onoga sto zelimo postici ovakvim raspravama!
ako ti smatras da je za tebe bolje roditi u bolnici, odlicno! to je tvoja odluka i stojis iza nje. ako se tako osjecas sigurnije, nitko nema pravo napadati te i nagovarati da ucinis ono sto osjecas da ne bi bilo jednako sigurno i dobro.
isto tako, ako ja smatram da je za mene bolje roditi doma, isto tako ne zelim da me netko napada i nagovara da odem na mjesto koje ja osobno za svoj porod smatram daleko manje sigurnim.
govorim o niskorizicnim trudnocama, o rizicnim bi se isto dalo raspravljati ali da ne sirimo temu.
razumijem zasto zelis roditi u bolnici, to mi je sasvim jasno i logicno, i ne zelim te razuvjeravati u tome, samo pokusavam pribliziti zasto neke zene zele roditi doma, usprkos svim argumentima koje zagovornice bolnickog poroda iznose. ali naravno, posebno zbog prirode forumskih rasprava, moze se stjeci dojam da iznosenjem argumenata pro poroda kod kuce zelimo nekoga nagovarati na to. nije tako, daleko od toga, posebno u trenutnoj zakonski nereguliranoj situaciji i drustvenoj klimi koja na to gleda kao na ogromnu opasnost.
i uvijek je dobro istaknuti da nema jedinog ispravnog nacina, zato sto smo sve mi zene razlicite i sve su nase trudnoce i porodi razliciti. individualan pristup, to je ono sto nam prije svega nedostaje.