Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa
s druge strane, staviti ružičasate naočale i reči budućim majkama da se opuste, roditi je fantastično tretira te žene kao da nisu inteligentne
Ali ne trebamo im govoriti niti da je prestrašno. Slažem se da su dovoljno inteligentne i samim tim sposobne da same procijene kako im se sviđa rodilište. Treba ih samo uputiti da se što bolje educiraju o porodu i svemu što slijedi (dojenju, njezi djeteta itd.).
Kao što si i sama napisala:
ja bi radije rekla svim budućim rodiljama da imaju pouzdanje u sebe i u moć i snagu svoga tijela koje je dizajnirano da može dijete roditi; ako je potrebno neka liječnička pomoč sa strane, poticala bi ju da ju koristi (primjerice, ipak oko 10% majkama treba CR iz zdravstvenih razloga, tu nema sumnje), ali da treba krenut s pretpostavkom da ona to može uz puno ljubavi, poticaja i mira. poticala bi buduće mame da se educiraju o tome što ih čeka kad idu u rodilište, da na miru odluče što je prihvatljivo za njih.
Ove citate iz zadnjeg paragrafa nisam doživjela niti sam čula išta slično od nekoga iz svoje okoline, tako da čvrsto vjerujem kako je ovakvo neprihvatljivo ponašanje u nekim rodilištima izbačeno (ako je nekad nažalost i postojalo).

Dalje, istina je to što pišeš o prekratkim i šturim pregledima. I sama sam to doživjela u Petrovoj
Ali vjerujem da je to prije svega problem velikog grada i velikog priliva pacijenata sa svih strana (uostalom, i ja sam došla na pregled iz 600 km udaljenog grada). Nažalost, liječnici jednostavno nemaju dovoljno vremena za razgovore sa svima, jer čekanje je ionako predugo.
Ja sam u mom, relativnom malom gradu, i sa sestrom i sa liječnikom na svakom pregledu razgovarala na dugo i na široko, o svemu i svačemu, a moj dr je uvijek bio otvoren za sva pitanja, kojih je kod mene najčešće bilo podosta.
Sve ima svoje prednosti i nedostatke - tako sam i ja trebala potegnuti do Zg na pregled kad je bilo problema, ali mi je doma urednu trudnoću vodio liječnik otvoren za razgovor, bez ikakve žurbe na pregledima.