Ali ne trebamo im govoriti niti da je prestrašno. Slažem se da su dovoljno inteligentne i samim tim sposobne da same procijene kako im se sviđa rodilište. Treba ih samo uputiti da se što bolje educiraju o porodu i svemu što slijedi (dojenju, njezi djeteta itd.).Danci_Krmed prvotno napisa
Kao što si i sama napisala:
Ove citate iz zadnjeg paragrafa nisam doživjela niti sam čula išta slično od nekoga iz svoje okoline, tako da čvrsto vjerujem kako je ovakvo neprihvatljivo ponašanje u nekim rodilištima izbačeno (ako je nekad nažalost i postojalo).ja bi radije rekla svim budućim rodiljama da imaju pouzdanje u sebe i u moć i snagu svoga tijela koje je dizajnirano da može dijete roditi; ako je potrebno neka liječnička pomoč sa strane, poticala bi ju da ju koristi (primjerice, ipak oko 10% majkama treba CR iz zdravstvenih razloga, tu nema sumnje), ali da treba krenut s pretpostavkom da ona to može uz puno ljubavi, poticaja i mira. poticala bi buduće mame da se educiraju o tome što ih čeka kad idu u rodilište, da na miru odluče što je prihvatljivo za njih.
Dalje, istina je to što pišeš o prekratkim i šturim pregledima. I sama sam to doživjela u Petrovoj![]()
Ali vjerujem da je to prije svega problem velikog grada i velikog priliva pacijenata sa svih strana (uostalom, i ja sam došla na pregled iz 600 km udaljenog grada). Nažalost, liječnici jednostavno nemaju dovoljno vremena za razgovore sa svima, jer čekanje je ionako predugo.
Ja sam u mom, relativnom malom gradu, i sa sestrom i sa liječnikom na svakom pregledu razgovarala na dugo i na široko, o svemu i svačemu, a moj dr je uvijek bio otvoren za sva pitanja, kojih je kod mene najčešće bilo podosta.
Sve ima svoje prednosti i nedostatke - tako sam i ja trebala potegnuti do Zg na pregled kad je bilo problema, ali mi je doma urednu trudnoću vodio liječnik otvoren za razgovor, bez ikakve žurbe na pregledima.

Odgovori s citatom