Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1658

Tema: Opasnosti poroda kod kuće

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se baš dobro osjećala u poluležećem položaju u rađaonici, a prije toga, u trudovima, sklupčana na krevetu. Ni pomišljala nisam na nekakvo šetanje, ili bilo kakvo kretanje za vrijeme trudova ili izgon u čučećem, klečećem ili nekom drugom položaju.
    u biti bi se moglo krivo shvatiti da je nužno neko silno kretanje u porodu, jer nije.
    normalno je i da se "primiriš" i da ti ne paše neko veliko kretanje.
    to jako ovisi i u kojoj si fazi poroda, jer u početku je vjerojatnije da će ti se gibati, dok kasnije baš i ne.

onaj spomenuti model zdjelice inače koristimo i za to kako bi pokazale kako je otvor zdjelice najmanji upravo u polusjedećem položaju.
    ne znam jel se to može skužiti ovako bez slike samo opisano riječima, ali kad ležite, onda vam je bar trtična kost pod manjim pritiskom nego kad sjednete na nju.
    dakle u tom polusjedećem položaju sjedimo na trtičnoj kosti i ona se ko klackalice podiže prema gore
    i sili glavu djeteta da se probija kroz uži put i radi teži manevar.

i ja sam na taj način rodila prvo dijete i nije mi se tad činio to neki big deal, previše sam bila u nirvani što sam postala mama .
    ali dobila sam i drip i nalijeganje i epiziotomiju, što sam vjerojatno mogla izbjeći da je bio neki drugi položaj.
    sad s odmakom od deset godina mi sve to skupa izgleda drugačije nego onda.
    Posljednje uređivanje od mamma Juanita : 17.11.2010. at 15:32

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •