Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Namještanje bebe u optimalan položaj za porod

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Namještanje bebe u optimalan položaj za porod

Negdje prije 3-4 mjeseca u čekaonici kod doktorice jedna žena je pričala kako je njezina snaja upravo u ZG u bolnici i da bebu okreću u položaj za porod, termin je valjda za 2-3 tjedna ako sam dobro zapamtila, i da "zahvat" rade pod anestezijom i da nekako rukama zakreću bebu.

Zna li netko nešto o tome?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Čula sam da to rade neki iskusniji liječnici, ali ne bih to nikome preporučila.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni je doc rekao da to nema smisla jer se beba uglavnom vrati u prijašnji položaj.

da je u pitanju jako rizičan položaj, ja bih radije pristala na carski. okretanje nikako!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To je vanjski okret. Obicno se ne radi u anesteziji nego u budnom stanju, uz koristenje uvz aparata. Ima svoje prednosti i nedostatke.
    Ja bih za razliku od ivy izabrala vanjski okret uvijek ako je druga opcija carski.

Ally avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hvala na odgovorima.
    Idući tjedan idem na kontrolu, sad sam u 31 tjednu trudnoće i imam osjećaj da je bebe popreko, ma još ima vremena za okrenuti se. :D

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ally, ne znam može li ti pomoći ovaj tekst.

http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...2ID=&Show=1887

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ally, ja isto imam feeling da mi beba stoji poprijeko, u utorak bila na ultrazvuku i kad tamo, bebica lijepo okrenuta glavicom prema dolje!! Totalno sam se začudila jer mi se cijeli trbuh rasteže poprijeko pa sam se već ufurala da je s jedne strane glava, a s druge guza! Ali nije nije nije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje dve bebe u stomaku stoje prva karlično, druga poprečno. Danas punimo 37nedelja. Na poslednjem pregledu dr. je rekao da nemaju prostora da se okrenu same, ali da će na samom porođaju probati da ih okrenu. Luda sam od brige kako će sve to skupa završiti, pogotovu što su ove bebe nastale nakon petog pokušaja vantelesne ICSI i u mojoj 39.godini života. Na žalost ovde ne može da se insistira na carskom rezu inače bih to uradila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •