Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: trudnoća/porod na otoku?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno trudnoća/porod na otoku?

Još uvijek nisam trudna, pa je pitanje malo hipotetsko no možda
    se pokaže da i nije...
    Mi smo obitelj poslom ljeti vezana za jedan udaljeni Jadranski otok.
    Već imam 2 djece i sada se već par mjeseci trudimo za 3. U dosadašnjim trudnoćama smo uspjeli izbjeći porod ljeti, no sada nam nekako nije išlo, a baš dolazi onaj dio godine kad se "rade ljetna djeca".
    Budući da ti naši ljetni uvjeti (prilične udaljenosti od kopna, bolnice, trajekti voze 3 puta dnevno) zapravo odnose na 4 mjeseca godišnje (nebih se usudila tamo biti niti da mi je termin u 9. m) neznam da li da sada obustavimo sve aktivnosti.
    Napominjem da sam oboje djece rodila 3 tjedna ranije, a porod je išao dosta brzo tako da nikako nebi mogla planirati da ću stići do rodilišta ako nešto krene.
    Ima li koja cura iskustava sa Otočkim kasnom trudnoćom ili porodom?

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nemam osobnog iskustva, ali znam da npr. na Hvar dolazi helikopter i vozi u bolnicu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

otočanke obično odu u grad par tjedana prije termina, i ljeti i zimi, baš zbog udaljenosti i tih par trajekata dnevno
    ne samo zbog ranijeg, i još onda brzog, poroda nego i svog onog tramaka od učestalih pregleda pred termin

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa Vidi poruku
    otočanke obično odu u grad par tjedana prije termina, i ljeti i zimi, baš zbog udaljenosti i tih par trajekata dnevno
    ne samo zbog ranijeg, i još onda brzog, poroda nego i svog onog tramaka od učestalih pregleda pred termin
    Tako je mama rodila mene i sestru - nešto prije termina je otišla u Split kod sestre i tamo čekala.
    Ali, koliko znam, to s helikopterom dosta dobro funkcionira.
    Može se eventualno dogoditi da je ružno vrijeme pa da helikopter ne može letiti ali ljeti je puno manja vjerojatnost za to.
    Ne znam na kojem si otoku ali možda ljeti ima i koja brodska linija više, možda uvedu katamaran?
    Nekada su hitne slučajeve znali voziti za Split i policijskim gliserom.
    U svakom slučaju, moje mišljenje je da nije neki problem biti trudan na otoku pogotovo u današnje vrijeme.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zadarski arhipelag
    helikopter...hm...mislim da bi u mom slučaju da ga i imaju u
    danom trenutku vjerojatno bio u kvaru ili nešto tako...

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    U svakom slučaju, moje mišljenje je da nije neki problem biti trudan na otoku pogotovo u današnje vrijeme.
    Nadajući se ovakvoj izjavi sam zapravo i otvorila temu (smile)

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ta dammmm otočanka odgovara! Ja sam iz Malog Lošinja
    Dakle, kod nas ginekologica daje uputnicu za Rijeku tjedan dana prije termina, eee sad mozes ic u Rijeku ili mozes ostati i cekati... Ima helikopter u slucaju da krene, al iskreno ja se nekako ne pouzdajem u to. Ja sam imala srecu da sam imala di bit u Rijeci u stanu tako da sam u biti u kuci cekala trudove

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Znam za vise slucajeva kad helić nije bio dostupan (helić je od vojske) pa se islo Hitnom i naravno bebolinci se rodili u kolima Hitne...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A možeš i doma roditi

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

možeš.... sam... bez doktora :/

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa žena sama rađa gdje god da je

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Apsolutno istina Samo sta ti tu ako radas doma nema ko pomoci ako nesto krene krivo a nit te nemaju di brzo odvesti.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Previše se kod nas razmišlja da će nešto otići krivo.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa Vidi poruku
    A možeš i doma roditi

Krojachica, meni se čini da su većina otoka relativno dobro povezani - tipa helikopteri itd. No uvijek postoji mogućnost da možda ne stignu i da ćeš možda morati roditi ili s nekim lokalnim liječnikom ili stvarno da ti se desi da moraš sama. Na tvom mjestu bih nastavila izbjegavati rađanje po ljetu na tako udaljenom mjestu

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma super su povezani samo sta kao sta sam rekla desava se da je hitan slucaj a helikopter nije dostupan totalno bezveze a sto je jos bezveznije kod nas je rodilište NOVO NOVCATO al nemoze raditi jer nemamo stručnih ljudi

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

žena još nije niti trudna, a već toliko teorija . Prvo mora otići na otok na romnatičan vikend.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sirius mudro zbori

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Stvarno nemam pojma o kojim to otocima govorite. Ja sam s otoka i ne poznajem nikoga tko je rodio doma ili u hitnoj. Svi stignu do bolnice... Ako je hitno, trajekt ide vanredno, i to je to...

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

BebaBeba, ja znam curu koja nije stigla dalje od Malog i tamo rodila. Danas je vise nego presretna i zadovoljna svojim nemedikaliziranim porodim i stavom osoblja tokom poroda
    Krojacice kao sto ti cure vele mozes roditi i doma, a i pozvati nekog strucnog na ljetovanje kod sebe, pa ti bude „pri ruci“ ako te to cini sigurnom

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Vjerujem da je, al ipak je to vrlo riskantno s obzirom da u slučaju nedaj bože nečega nemaju adekvatno osoblje ni opremu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •