-
T: recept za domaći kukuruzni kruh
Googlam, pretražujem i nikak da nađem.
Zna li možda netko recept za onaj domaći kukuruzni kruh koji se povremeno može kupiti na placu na mliječnom odjelu obično kod žena iz samoborskog kraja?
Meni je prefin i rado bi ga naučila i sama doma pripravljati.
-
-
ja ga pravim na način da uzmem brašno (bijelo ili obično žuto), dodam soli i tople vode (po želji i kravljeg sira bude još bolje ali kraći je rok trajanja).
tople vode dodajem toliko da bude onako dosta rijetko da spooooro curi niz žlicu.
dobro izmješam, stavim u tepsiju i ispečem.
puno jednostavnije od običnog bijelog kruha
-
hm ja ti nađoh ovaj stari recept (za kukuruzni kruh bez kvasca ili proju) pa ti vidi jel ti to odgovara:
1kg kukuruznog brašna mora biti domaće i grublje mljeveno
1 žličica soli i 1 žličica šećera
2-3 žl. ulja
nekoliko kapi octa
1/2 L kipuće vode
U veću posudu staviti kukuruzno brašno, dodati sol, šećer,ulje i par kapi octa. Malo promiješati vilicom i onda preliti sa otprilike pola litre kipuće vode. Miješati kuhačom i po potrebe dodavati još vode tako da se može umijesiti ne pretvrdo tijesto (pazi jer je vruće) Kad se malo prohladi još jednom mijesiti rukama, oblikovati kuglu ili odmah staviti u lim namazan masnoćom. Peći tek kad se tijesto sasvim ohladi oko 45 min na 180 stupnjeva.
Gotovo je kad su rubovi rumeni ali dobro je ostaviti pečeni kruh još pola sata u isljučenoj pečnici da se prosuši. Ako se čuje da šušti kad izvadite iz pečnice treba još malo vratiti nazad. Gotov kruh premazati margarinom ili običnom svinjskom masti da ostane meka korica, umotati u krpu i ne rezati dok se sasvim ne ohladi.
Posljednje uređivanje od stellita : 01.10.2010. at 11:38
-
ulje da još i to
ja stavim dvije žlice
-
a ovdje ti nađoh jedan s kvascem...
http://www.coolinarika.com/recept/kuruznjak
pa dobar tek!
-
Hvala vam puno!
Zanimali su me baš ovi beskvasni, mada i ovaj s kvascem fino zvuči. Možda uspijem isprobati još za vikend pa vam javim kak je ispalo.
-
-
Osoblje foruma
podizem si ovu temu
sto jos radite od kukuruznog brasna?
ja znam samo zlevanku, a rado bih prosirila asortiman...
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma