Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: NASILJE U VRTIĆU - kako zaštititi dijete?

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno NASILJE U VRTIĆU - kako zaštititi dijete?

Dragi moji / drage moje,

ne znam što da učinim, ovaj problem jako me muči.
    Moja Pupica prije godinu dana krenula je u vrtić i od početka postoji problem s tim dječakom. Nazovimo ga B.
    Maleni često drugu djecu, pa tako i moju curicu, udara, a ne bira ni kako ni gdje: po licu, glavi itd. Čak ih je i grizao, u dobi kad više razvojno nije trebao biti u toj fazi (oko 3 godine). Isto tako, kći mi ima rupice na licu, a kaže da su nastale tako što joj je taj dječak pritiskao olovke / bojice na lice. To je bilo prije 4 mjeseca, a rupice su ostale.
    U utorak ujutro mi je rekla da je boli glava, i da ju je B. lupio u glavu. Čime? Čekićem. Pa kojim čekićem? Iz kompleta "Bob Graditelj".
    Tu informaciju sam prenijela tetama i zamolila ih da na malenoga malo pripaze. Teta je napravila nezadovoljno lice - bilo bi valjda bolje takve stvari zataškati. Nakon toga bila sam kod pedagoginje na razgovoru. Ona ne misli još uključivati roditelje tog dječaka, jer se prvo stvari "rješavaju u grupi". Rješenje vidi u držanju ta dva djeteta držati na suprotnim stranama prostorije, i uklanjanju kompleta "Bob Graditelj". Komentira i da ne oni ne mogu neprestanu paziti na svu djecu, i da i mi doma sigurno ne pazimo. Ja niti ne tražim to, nego da se malenog, kao i njegove roditelje, pravilno usmjeri.
    Jučer navečer (srijeda) pokazuje mi malena masnicu na koljenu, da je boli. Masnica je intenzivno plave boje. Kaže da ju je B. srušio na pod. Kako? Nogama. : roll :
    Vježbali su u dvorani, on je sjedio na podu, odrazio se i nogama odgurnuo moju kćer tako da je pala na parket. Za ovakvo ponašanje stvarno ne vidim povoda, a smatram da zahtijeva hitni korektiv.
    MM misli da u vrtiću čekaju da maleni postane problem škole, i prestane biti njihov problem. On misli i da vrtiću nije problem dječak B., nego da smo problem mi, jer se žalimo. Kaže da se tetama sigurno žale i drugi roditelji, ali da one to zataškavaju, jer im je lakše ne poduzimati ništa.
    Sada mi ponovno predstoji razgovor s pedagoginjom. Što dalje? Razgovor s ravnateljicom, dopis Gradskom uredu? Čini mi se sve to presporo, bojim se ozljeda, a a i traumatiziranja mog djeteta zbog ovakve situacije.

Što biste na mom mjestu vi učinili?

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja bih odmah tražila razgovor s ravnateljicom jer mislim da je ovo već previše. i da uključi roditelje dječaka obavezno.a i tete da ipak malo više pripaze pogotovo ako se još neki roditelji žale. trebalo bi biti moguće na takav način rješavati situacije, lijepo svi zajedno, a ne da te pedagoginja otpili odmah(tako to meni djeluje).
    a ako otežu, dopiši nešto i Gradskom uredu.
    sretno

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa Vidi poruku
    .... Komentira i da ne oni ne mogu neprestanu paziti na svu djecu, i da i mi doma sigurno ne pazimo. Ja niti ne tražim to, nego da se malenog, kao i njegove roditelje, pravilno usmjeri.
    Mislim da je nužno da tete usmjere dječakove roditelje koji bi trebali surađivati jer bez toga su i tete nemoćne.

Moje dijete je u dobi od cca 2 godine počelo udarati drugu djecu u grupi. Tete bi nam svaki dan kad bi došli po njega rekle kako je prošao dan i jel taj dan grizao/udarao. Mi smo puno pričali o tome (uglavnom sam ja pričala pričice, on je tad govorio svega nekoliko riječi i možda je i to bio dio problema) ... ali nije bilo nekog pomaka dok u dogovoru s tetama nismo i mi kod kuće uveli kaznu 'mirnu stolicu' kad bi udario. Također smo vježbali s njim konfliktne situacije u vrtiću tipa: curica ima lutkicu koju bi on htio, a ona mu je ne želi dati.
    Mi smo problem riješili, tete nakon toga nisu imale primjedbi na njegovo ponašanje.

Jedan od razloga zašto tete moraju upozoriti roditelje je taj što to možda roditelji dječaka ne znaju. Mislim, moje dijete se tuklo samo u vrtiću. U parkiću, kad bi bio s drugom djecom, ja sam uvijek uskakala kod konfliktnih situacija, i on nije imao kad udariti drugu djecu. U vrtiću tete zbilja nisu mogle visiti nad njim cijelo vrijeme kao što sam ja.

Možda da probaš naučiti svoje dijete da se nekako obrani. Ne mislim da mu vrati udarac, nego da mu kaže: nemoj me tući! Prestani! Možda bi onda i tete uvidjele da ju često udara.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imala sam sličnu situaciju u vrtiću, digla sam dreku do neba, nisam bila ni fina ni taktična, pa se riješilo .

Dutka-lutka, mislim da je pogubno za samopouzdanje tvoje curice da svakodnevno bude izložena takvoj interakciji u kojoj ona uvijek izuvče deblji kraj.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja bih isto odmah reagirala i neka to riješe isti dan, na bilo koji način. Nijedno dijete ne smije primati udarce ni od koga. Al' bih ja vikala na svih!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

uključit rodiitelje tog dječaka pod hitno.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure, hvala svima na odgovorima i podršci.

Novosti. Danas došla po curicu, išle kući, nos joj je malo čudan, kao da je na vrhu plav. Da, bili su vani na igralištu, i dok je s još jednom curicom skakala na nekakvom podestu za skakanje, B. ju je gurnuo, pa je pala na nos!
    Što je teta učinila? Stavila ju je na vrtuljak, da, kako misli moje dijete, B. ne može do nje, a zapravo, valjda, da se dijete smiri. B.-u je teta navodno rekla da je ne smije tući, a ovaj je odvratio da će je još po licu?!

Čini se da oni niti u sobi nemaju onaj sistem "mirne stolice", koji valjda služi da bi se djetetu dalo do znanja koje ponašanje nije poželjno. Dijete ima osjećaj da je prihvatljivo - sve?

Prije sam znala pitati što je rekla teta, a moja malena kaže: "Ništa.", ili, rekla mu je da to nije lijepo. Mislim da to nije dovoljno, taj dječak izgleda ne shvaća da udaranje i guranje drugih nije sport kojim se svatko bavi po svojoj želji.

Sutra idem na razgovor s pedagoginjom i tražit ću individualni razgovor s tetama.

stanam, imaš pravo, ako mi sutra ne daju neki konkretan odgovor što misle poduzeti, moram ići ravnateljici. Ovdje se debelo krše prava djeteta. Pedagoginja dobiva plaću, a moje dijete udarac u glavu.

Što se tiče dječakovih roditelja, prošle godine im je teta rekla za pritužbe, a oni su, navodno, rekli da oni tu ništa ne mogu jer da je on takav i doma. To ostavlja dojam da tim roditeljima treba pomoći u odgoju. No, pedagoginja misli da im ona ne može reći kako će se oni ponašati doma?!

Što se pak tiče drugih roditelja, pitala sam mamu najbolje prijateljice moje Pupice žali li se njoj njena djevojčica na batine (moja curica mi je rekla da B. udara i tu malenu, i da se ona rasplače). Rekla je da se malena ne žali, ali da je to možda i zato što je ponekad udare i njeni, brat i sestra, pa se dijete naviklo.
    Znam da B. udari Luku, Luka udari njega. B. udari Anetu, Aneta udari njega. B. udari Lanu, Lana plače. Pokušat ću razgovarati i s drugim roditeljima.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kajsa, svaka čast na rješenju problema. Očito je postojala dobra volja i vas roditelja i teta.
    Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Možda da probaš naučiti svoje dijete da se nekako obrani. Ne mislim da mu vrati udarac, nego da mu kaže: nemoj me tući! Prestani! Možda bi onda i tete uvidjele da ju često udara.
    Ovo je dobra ideja. Mislim da na to treba obratiti pažnju, jer sigurno dosta toga prođe nezapaženo. A izražava i stav udarenog djeteta.
    maria71, drago mi je što ste riješili tu situaciju. Ali kako? Ovdje se drže kao da im nitko ne može ništa. Čime da zaprijetim? Ispisivanjem djeteta? To bi oni jedva dočekali, drugi već čekaju mjesto.
    A ovo da je pogubno, toga se i ja bojim. Najradije dijete više uopće ne bih odvela tamo, ali to mi nema smisla, zar se trebamo ispisati svi osim djeteta-nasilnika?
    Ako dijete ostane u vrtiću, KAKO da ih prisilim da se drže pedagoških standarda i zdrava razuma?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

što je najgore,u ovakvoj sitauciji nemaš ni podršku svih roditelja,jer takva djeca obično odaberu jedno dvoje djece koje onda sustavno maltretiraju,a ostali imaju mira.

pa onda ispadne problem u vama,a ne u nasilniku

imala sam IDENTIČNU situaciju kad smo se doselili u novi grad,u novi vrtić,gdje smo kao za inat,osim otužnog vrtićkog inventara koji nam je sam po sebi bio strašna promjena,dobili identičnu situaciju kao tvoju:jedan dječak je sustavno tukao mog,svakodnevno,s tim da je bio godinu i po stariji,a moj je bio najmlađi u grupi.
    to je rezultiralo time da je mirno,vrtićko dijete koje je s godinu dana krenuo u jaslice i niakd suze nije pustio,počeo histerizirati,plakati,svaki razgovor se svodio na tog malog.svaki dan nova ogrebotina,nova modrica.
    reagirali smo tetama,no ništa se nije promjenilo.

katastrofa!!!!

nato sam otišla u upravu gradskih vrtića,sve istresla van.jel vama normalno da od 1.10,kad smo mi došli u grupu,do kraja lipnja nije bilo nijednog roditeljskog sastanka?nijedne radionice za roditelje?dnevnI razgovor i izvještaj teta:dobar dan/doviđenja

obavila sam jedan podugačak razgovor s pedagoginjom,vidjela da mi se ne isplati krive drine ispavljat na uštrp djeteta,i zatražila novi vrtić,novu grupu,nove tete.s tim da sam pogledala datume rođenja druge djece,da ne bude ponovno najmlađi.

u novom se vrtiću preporodio,obožava ga.tete su predivne.sve je postalo baš kako je i bilo prije traume.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mi svoje klince nastojimo odgajati, koliko je to moguće, poz.primjerom...kao i većina. kada je išla u vrtić ili na igralište među veći br. djece par puta ih je isto gurnula npr. pred toboganom i sl. puno smo razgovarali o tome i milijun puta joj tupimo kako se nesmije tući.da bi nakon godinu dvije kako je porasla --nije dijete koje će se gurati,tući i nekoga maltretirati. a po prirodi je jako osjećajna i svega joj je žao.da bi neki dan curica ju gurnula ,pa ju netko udario šakom u glavu(naočale),potepo...a ona u plač. meni je doslovce puko film. i ja njoj kažem "vrati" ,znam da nije primjereno,lijepo a posebno pedagoški.ali više neznam kako riješiti problem.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi isto imamo problem nasilnika u vrtiću koji maltretira svoju čitavu skupinu.
    Imali smo neki dan roditeljski na kojem se raspravljalo o tom malom. Roditelja mu naravno nije bio. Nekolicina roditelja, među njima i ja smo se požalili na tog malog i tete su rekle da imaju puno problema s njim jer je jako agresivan i neposlušan i nijedna kazna ne djeluje na njega. Također su nam natuknule da je dječaku loša situacija kod kuće. Tako da koliko god sam bila ljuta na tog dječaka sada ga žalim.
    Prošli tjedan kada mi je E došao kući sa ugrizom na leđima rekla sam mu da mu vrati, i tete su rekle da ga udari sada. Znam da nije nimalo pedagoški, ali pukao mi film. nakon roditeljskog opet mu govorim neka mu kaže da budu prijatelji i da se igraju. Ali boljim se da tom malom nema pomoći.
    Inače što se tiče zlostavljača u našem vrtiću jako sam zadovljna sa radom teta jer jako puno rade na toleranciji između djece i do sada nikada nije bilo ovakvih slučajeva. Nadam se da će se situacija popraviti i u korist naše djece i u korist tog dječaka.
    No ukoliko bude opet bilo nešto slično kao i prošli tjedan mislim da ću tražiti razgovor sa ravnateljicom (pedagoga nemamo).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja kćer je imala malog "zlostavljača" u vrtiću i ja sam reagirala na način da sam zahtijevala od tete da porazgovara s dječakom predamnom. Uz to sam ja dječaku rekla da sam L -ina mama i da ne dozvoljavam da je se tuče. Na lijep način. Dječak se posramio, nije mu bilo jadnome lako u toj situaciji ali više nikad se nije ponovilo. Nisam pričala s njegovim roditeljima a ne znam ni jeli teta, nije me baš ni briga. Ja sam reagirala i reagirala bi uvijek. Sad mi mlađi sin ima jednog takvog u vrtiću ali taj mali tuče svu djecu u grupi. Već mi se dva ili tri puta požalio da ga je jako udario (trenutno ima i masnicu na čelu od njega) a u pon. idem u vrtić pričati s tetom. Nakon toga ću s njegovim ocem kojeg dobro znam.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    što je najgore,u ovakvoj sitauciji nemaš ni podršku svih roditelja,jer takva djeca obično odaberu jedno dvoje djece koje onda sustavno maltretiraju,a ostali imaju mira.
    I to je moguće. No, čini se da neki roditelji jednostavno ne reagiraju. Dogodilo se, naime, da je jedna malena pala na kocke i malo rasjekla nosić, te ju je zdravstvena voditeljica vodila i u Klaićevu, nakraju nisu šivali. Moja curica rekla je MM-u da je tu malenu gurnuo B. Bilo to tako ili ne, njeni roditelji, koliko znam, nisu postavljali puno pitanja.
    I inače se djeca možda ni ne požale doma, ili, ako se požale, roditelji tome ne pridaju važnosti, danas su svi ionako u strci i nemaju vremena ni za što.

Iz ovog vašeg primjera mi se čini da razvoj situacije najviše ovisi o tetama. Ako one primjereno reagiraju, i dijete će promijeniti ponašanje.
    Čestitam na uspješnom rješenju problema! Očito si dobro procijenila da u toj okolini šanse za promjenu nisu velike, a u drugoj sredini potpuno je, srećom, druga situacija!
    Ja ne bih htjela ispisivati dijete jer svim smo ostalim vrlo zadovoljni: opremljenošću vrtića, organizacijom aktivnosti, hranom. Osim toga, u taj vrtić idu svi naši prijatelji iz kvarta i iz parka. Tu su i slobodne aktivnosti, nakon radnog vremena vrtića.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala svima na odgovorima! Pomažu mi da malo bolje sagledam situaciju i moguća rješenja.
    Citiraj genius prvotno napisa Vidi poruku
    mi svoje klince nastojimo odgajati, koliko je to moguće, poz.primjerom...kao i većina. kada je išla u vrtić ili na igralište među veći br. djece par puta ih je isto gurnula npr. pred toboganom i sl. puno smo razgovarali o tome i milijun puta joj tupimo kako se nesmije tući.da bi nakon godinu dvije kako je porasla --nije dijete koje će se gurati,tući i nekoga maltretirati. a po prirodi je jako osjećajna i svega joj je žao.
    Evo kako razgovor s djetetom koristi. Sad još da svi roditelji ulože toliki trud...
    da bi neki dan curica ju gurnula ,pa ju netko udario šakom u glavu(naočale),potepo...a ona u plač. meni je doslovce puko film. i ja njoj kažem "vrati" ,znam da nije primjereno,lijepo a posebno pedagoški.ali više neznam kako riješiti problem.
    Ja svojoj curici nisam rekla da vrati. A zašto? Bojim se da ako budu jedan drugog u vrtiću tukli, da će biti i više ozljeda. On nju, ona njega, pa opet on nju... Da ne nastrada, ne daj, Bože, oko... Za mene je jedina prihvatljiva opcija to, da se taj dječak prestane nasilno ponašati prema drugoj djeci.

Malenu bih rado upisala na tečaj samoobrane, ali mislim da toga nema za taj uzrast (4 god.). Ili, ako netko zna za što slično?

Milana, da je tom dječaku loša situacija kod kuće, to mogu pretpostaviti.
    Ali bojim se da tom malom nema pomoći.
    Nema ako mu se ne pomogne. Ne znam zašto bi tetama, ili njegovim roditeljima, bilo teško malo poraditi s njim na nekim stvarima. Kažeš da su tete OK. Već i to puno znači.
    Ovo što naši ne žele reagirati, to me izbacuje iz cipela.
    Ne znam kako to da nemate pedagoga. No, pretpostavljam da je i ravnateljica po profesiji odgajatelj, pa je upućena u problematiku.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Trina, super mi je kako si reagirala. S tobom nema šale. Što se tiče naše situacije, moram priznati da tete baš nisu sklone slijediti upute roditelja, ne znam bi li na takav razgovor pristale.
    Odlično mi je što si mu tako rekla, neka mali malo sagleda situaciju, da tako povređuje jednu djevojčicu, da to njenoj mami nije drago. Drago mi je što je to urodilo plodom. Koliko je tada malena bila stara?
    I ja sam razmišljala o tome, ako osoblje vrtića ništa ne poduzme, morat ću sačekivati maloga i njegove roditelje. (Usput budi rečeno, roditelji mu NISU bili na sastanku. Što će, kad nema problema. )

Sjećamo se iz medija slučaja Asanović. Jedan dječak zlostavljao je duže vrijeme cijeli razred, pa tako i sina A. Asanovića. Nakon što pritužbe roditelja razredniku uopće nisu urodile plodom, Asanović je pod jednim odmorom došao i pljusnuo maloga, te mu zaprijetio da mu sina ostavi na miru.
    Naravno da je A. ispao negativac, pljusnuo je dječaka. Nisam baš za to.
    Mene je to navelo na pomisao da bih trebala malome, pa i njegovim roditeljima, verbalno izraziti svoje negodovanje. Nije to više malo dijete, pa da ništa ne razumije.

Dobro je i što poznaješ oca ovog drugog malog.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bila je predškolka.
    Zaboravila sam napisati da sam ja i prije pričala s tetom o tome i očekivala da razgovara s dječakom. A budući da sam skoro sigurna da teta nije ništa napravila po tom pitanju ili možda je (ali nije mi djelovala previše zainteresirano) pa nije bilo efekta, onda je obavljen razgovor predamnom.

Trebaš uvijek pokazati da nema zahebancije s tobom, ne samo u ovakvoj situaciji nego općenito. Ja nisam oštra, gruba ni nekulturna nego sam iskrena i svi znaju da od mene mogu očekivati ono što mislim. A dužnost mene kao mame i tebe i svih nas ovdje je zaštititi svoju djecu. pa ti vidi koji bi ti način najviše odgovarao. Ja nebi mogla podnijeti da znam da mi dijete neko maltretira bilo gdje.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mene jako zanima o kojem je vrtiću riječ jer se u našem za apsolutno svaki udarac kaže roditeljima udarenog i onog koji je udario. I o tome se razgovara a ne gura pod tepih. Meni je sve to što pišeš strašno.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj malac je najcesce ugrizen, isto je bio jedan malac koji je maltretirao cijelu grupu a posebno mog Svena, njemu je najrade ostavljao strasne ugrize po rukama, ledima, licu... Tete su mi ponekad rekle a ponekad ne, al ja sam i sama vidjela ugrize pa sam ih pitala. Na roditeljskom sastanku mama od tog malca je rekla da je svjesna sta joj sin radi i da puno radi na tome da se to ispravi pa ja nisam dizala frku zbog toga, cekala sam da prode faza. Ali sam Svena naucila da kad ga netko ugrize ili udari da mu kaze "nesmijes me tuci, to nije lijepo i to me boli" i da kaze teti ko ga je ozljedio. Tako da sam i na svoje oci vidjela kako moje, inace plaho dijete, drugom djetetu strogim glasom "objasnjava" zasto nije lijepo udarati
    Sad, ako i bude ugrizen, iako su u dobi da su to vec trebali prerast eto ipak se dogodi, on obavezno kaze teti a i meni ko ga je ugrizao. Tete su uvele mirni stolac, vidjela sam par puta kako konflikte rjesavaju tako da napadaca salju na taj stolac i vidim da to funkcionira jer se dijete posrami.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ajme, ja sam se baš sad naživcirala!
    MOžda ću zvučati nadobudno, ali da mi dijete jednom netko tako namjerno udari (olovkom po licu, nogama po leđima, bacanje na glavu, pa to je horror!!!), isti bih tren otišla u vrtić, digla bih takvu frku i kada ne bi ništa poduzeli, ne znam, odmah bi išla kod roditelja, a ako ni oni ne bi ništa poduzeli niti pokazali dobru volju, tužila bi ih socijalnoj službi. Majke mi. Pa ja svoje dijete ne udaram niti imam namjeru, a da dopustim da se nad njoj iživljava njezin vršnjak.
    Ne krivim dječaka (roditelje u ovom slučaju osuđujem jer je očito da znaju kakav je i ništa ne poduzimaju), ali to je nedopustivo!
    I da, sviđa mi se Trinin nastup (tek sam sad pročitala sve postove), vjerojatno bih i ja tako nešto napravila.
    Ako znaš kako se dječak preziva, nađi mu starce preko telefonskog imenika i nazovi ih.
    Isuse, ne mogu zamisliti da i moje dijete to možda čeka iako nisam baš od onih koja previše titra, ali ne bih dozvolila da ju netko tako maltretira.
    I da, nikako nisam za taktiku "vrati istom mjerom".

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kajsa svaka čast.
    Na žalost, nije rijetkost da su roditelji nasilne djece i sami nasilni ili nezainteresirani, pasivni ili čak ponosni što je njihovo dijete najjače i što mu nitko ništa ne može.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa Vidi poruku

Milana, da je tom dječaku loša situacija kod kuće, to mogu pretpostaviti.
    Nema ako mu se ne pomogne. Ne znam zašto bi tetama, ili njegovim roditeljima, bilo teško malo poraditi s njim na nekim stvarima. Kažeš da su tete OK. Već i to puno znači.
    Ovo što naši ne žele reagirati, to me izbacuje iz cipela.
    Ne znam kako to da nemate pedagoga. No, pretpostavljam da je i ravnateljica po profesiji odgajatelj, pa je upućena u problematiku.
    Problem je u tome što djetetovi roditelji imaju problema (obiteljsko nasilje).
    A što se tiče teta one jako rade na toleranciji. Čak i organiziraju radionice na temu tolerancije, ali uzalud kad na njima nisu upravo oni koji bi trebali biti.
    I mislim da malom nema prevelike pomoći od vrtićkog pedagoga i da ga ima, ako živi u obitelji u kojoj tata tuče mamu.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Imala sam sličnu situaciju u vrtiću, digla sam dreku do neba, nisam bila ni fina ni taktična, pa se riješilo .

Dutka-lutka, mislim da je pogubno za samopouzdanje tvoje curice da svakodnevno bude izložena takvoj interakciji u kojoj ona uvijek izuvče deblji kraj.
    Ja ovo mogu samo da potpišem, i ja bih vrištala na sav glas! Nije neko rješenje, znam, ali zaista nema smisla ne učiniti ništa
    Puse za bolna koljena i ostale čvoruge

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja bih roditeljima koji se prave blesavi,ne dolaze na roditeljske i sl. poslala socijalnu službu a tetama/stručnom osoblju koje se blesave inspekciju,pa nek se njima pravdaju.mislim stvarno kakav je to način da se zataškava i sliježe ramenima.i ne sviđa mi se milana odgovor vaše tete "ne pomažu kazne".tj.ne sviđa mi se što kažnjavaju dijete umjesto da rješavaju izvorni problem,a to je njegova obitelj.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih roditeljima koji se prave blesavi,ne dolaze na roditeljske i sl. poslala socijalnu službu a tetama/stručnom osoblju koje se blesave inspekciju,pa nek se njima pravdaju.mislim stvarno kakav je to način da se zataškava i sliježe ramenima.i ne sviđa mi se milana odgovor vaše tete "ne pomažu kazne".tj.ne sviđa mi se što kažnjavaju dijete umjesto da rješavaju izvorni problem,a to je njegova obitelj.
    potpisujem!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •