Dragi moji / drage moje,
ne znam što da učinim, ovaj problem jako me muči.
Moja Pupica prije godinu dana krenula je u vrtić i od početka postoji problem s tim dječakom. Nazovimo ga B.
Maleni često drugu djecu, pa tako i moju curicu, udara, a ne bira ni kako ni gdje: po licu, glavi itd. Čak ih je i grizao, u dobi kad više razvojno nije trebao biti u toj fazi (oko 3 godine). Isto tako, kći mi ima rupice na licu, a kaže da su nastale tako što joj je taj dječak pritiskao olovke / bojice na lice.To je bilo prije 4 mjeseca, a rupice su ostale.
U utorak ujutro mi je rekla da je boli glava, i da ju je B. lupio u glavu. Čime? Čekićem.Pa kojim čekićem? Iz kompleta "Bob Graditelj".
Tu informaciju sam prenijela tetama i zamolila ih da na malenoga malo pripaze. Teta je napravila nezadovoljno lice - bilo bi valjda bolje takve stvari zataškati. Nakon toga bila sam kod pedagoginje na razgovoru. Ona ne misli još uključivati roditelje tog dječaka, jer se prvo stvari "rješavaju u grupi". Rješenje vidi u držanju ta dva djeteta držati na suprotnim stranama prostorije, i uklanjanju kompleta "Bob Graditelj".Komentira i da ne oni ne mogu neprestanu paziti na svu djecu, i da i mi doma sigurno ne pazimo. Ja niti ne tražim to, nego da se malenog, kao i njegove roditelje, pravilno usmjeri.
Jučer navečer (srijeda) pokazuje mi malena masnicu na koljenu, da je boli. Masnica je intenzivno plave boje. Kaže da ju je B. srušio na pod. Kako? Nogama. : roll :
Vježbali su u dvorani, on je sjedio na podu, odrazio se i nogama odgurnuo moju kćer tako da je pala na parket. Za ovakvo ponašanje stvarno ne vidim povoda, a smatram da zahtijeva hitni korektiv.
MM misli da u vrtiću čekaju da maleni postane problem škole, i prestane biti njihov problem. On misli i da vrtiću nije problem dječak B., nego da smo problem mi, jer se žalimo. Kaže da se tetama sigurno žale i drugi roditelji, ali da one to zataškavaju, jer im je lakše ne poduzimati ništa.
Sada mi ponovno predstoji razgovor s pedagoginjom. Što dalje? Razgovor s ravnateljicom, dopis Gradskom uredu? Čini mi se sve to presporo, bojim se ozljeda, a a i traumatiziranja mog djeteta zbog ovakve situacije.
Što biste na mom mjestu vi učinili?