Zapravo ne znam kakav bih naslov stavila...
Klinac, 17 mjeseci, pretpostavljamo da je alergičan na mlijeko (dobije proljev od jogurta) odbija jedsti na žlicu i cucla iz flaše svih 17 mjeseci. Zbog hipertonusa dojenje nam nije uspjelo usprkos svim savjetima Rodinih savjetovateljica tako da sam krenula sa izdajanjem.
Kada je krenula dohrana, sa izdojenim sam mlijekom radila kašice koje su se fino rastočile u mlijeku. I tako sve dok količina izdojenog mlijeka nije prešla 1,2l dnevno a ja više nisam imala vremena toliko izdajati (bilo je to sa njegovih 10 mjeseci). Onda smo nadopunjavali sa Pregominom, sada smo uglavnom na Pregominu, rižinom i zobenom "mlijeku" i dva-tri deci izdojenog. Kašice su se fino rastakale. E, sad je meni to već dojadilo i nemam više niti vremena niti snage niti volje izdajati. Čime mogu rastočiti žitne kašice? Ne pojede ih odmah kad ih napravim, bez mojeg mlijeka brzo se stvrdnu i ne prolaze kroz dudu. Postoji li neki tajni sastojak koji rastače žitarice?
Znam da bi mali trebao jesti sa žlicom, ali on to uporno odbija i ono što pojede sam rukom nije dovoljno za njega. Svašta sam pokušavala, ali ne ide nam još kako treba. Zato vas molim za savjet čime napraviti tekuću žitnu kašicu?