-
Supa od kestena
300 g Skuhanog i oguljenog kestenja
1 Mrkvica
1 prasa
40 g maslaca
Sol , biber i muskat
125 ml Svježeg soka od narandže
500 ml Bistre supe
200 g Vrhnja za kuhanje
1 Prstohvat cimeta
Peršun za posipanje
Šećer u prahu
Par kestenova odmah na početku odvojiti na stranu, za kasniju garnituru, a ostatk isjeckati na kockice. Mrkvu isjeckati također na kockice, a prasu na kolutove.U šerpi ugrijati puter, pa dodati kestenje koje ćemo lagano posuti šeć. u prahu(1 žlica) da se sve lagano karamelizira.Dodati povrće pa sve lagano prodonstati.Dodati sol, biber , muskat, supu i vrhnje, poklopiti šerpu i kuhati 15 min. Kad je supa gotovoa, sve ispasirati sa štapnim mikseromi provjeriti da li je supa dovoljno začinjena.
Supu servirati u tanjire, posuti peršunom, dodati kestene koje smo sačuvali na početku i jesti.
-
white_musk daj molim te sapni nam gdje pronalazis recepte. Jesi li razmisljala o pokretanju nekog bloga ili web stranice gdje bi smo na jednom mjestu nasli sve tvoje kuharske carolije? Hm...mozda ti to vec i imas, a da ja nist' ne znam o tome... :smajli je u velikoj nedoumici i ceska se po glavi
Svaki puta kad procitam neki tvoj recept otvori mi se apetit, a onda trpi moj hladnjak. :smajli se stidi sto ne moze odoljeti napasti
Sto li ce tek reci doktor kad odem na kontrolu...bolje da o tome ne razmisljam.
-
većina ih je iz mojih "zbirki recepata"(fascikle pune isječaka iz novina, isprintanih sa neta,mojih školskih recepatastari porodični recepti, ma svega i svašta ima), ali su na njemačkom, pa kad uhvatim vremena, prevedem.Što se tiče onih koje stavljam na Rodu, to su isprobani, ali ću ponekad staviti one koje su probali moji bližnji.
Što se tiče web stranice , za to treba vremena,a vremena nemam.
Drago mi je da ti se recepti sviđaju, to mi je samo poticaj da stavim još neke odabrane "čarolije".Hvala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma