300 g Skuhanog i oguljenog kestenja
1 Mrkvica
1 prasa
40 g maslaca
Sol , biber i muskat

125 ml Svježeg soka od narandže
500 ml Bistre supe
200 g Vrhnja za kuhanje
1 Prstohvat cimeta
Peršun za posipanje
Šećer u prahu

Par kestenova odmah na početku odvojiti na stranu, za kasniju garnituru, a ostatk isjeckati na kockice. Mrkvu isjeckati također na kockice, a prasu na kolutove.U šerpi ugrijati puter, pa dodati kestenje koje ćemo lagano posuti šeć. u prahu(1 žlica) da se sve lagano karamelizira.Dodati povrće pa sve lagano prodonstati.Dodati sol, biber , muskat, supu i vrhnje, poklopiti šerpu i kuhati 15 min. Kad je supa gotovoa, sve ispasirati sa štapnim mikseromi provjeriti da li je supa dovoljno začinjena.
Supu servirati u tanjire, posuti peršunom, dodati kestene koje smo sačuvali na početku i jesti.