Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Hitno pomoć jednoj mami čije dijete odbija dojku!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Hitno pomoć jednoj mami čije dijete odbija dojku!

Mama je greškom poslala meni na mail umjesto na forum. Mama registriraj se molim te na forum

Molim za pomoc jer sam doslovce u ocaju.

Imam bebacaod 4 mjeseca, rodjen 2700 , sad ima oko 7500, dojen, poceli dojiti sa sesiricima jer je bio mali i nije mogao vuci, nakon mjesec dana je vukao bez njih i to preko noci, od tog dana sam sesirice bacila.

Zivim u Svedskoj a trenutno sam na odmoru u Sarajevu kod roditelja gdje sam izlozena jakom pritisku svoje mame da nemam mlijeka i da mi je dijete gladno i da place jer nije sit, inace je maleni imao grceve i plakao je bespomocno svaku noc u isto vrijeme po par sati i to tri mjeseca, hvala bogu proslo ga je ima vec par dana.

Da ne duljim, borim se ko lavica protiv svoje neinformisane mame koja toliki pritisak vrsi na mog oca da je i on poceo pomagati da mi je djete gladno, toliko sam pukla da sam stalno pod stresom o da jedva cekam kada cu kuci. Medjutim pojavio se veliki problem, naime, par puta sam izasla nakon podoja djeteta i znaci kad zaspe( spava oko satak i ne doji kad se probudi) na sat vremena cisto da se proluftiram, u tom periodu se bebac probudio i inace se budi sa placom, ona je njemu bez mog pitanja ponudila flasu adaptiranog, placem dok ovo pisem koju je on popio naravno, no to mi nije rekla, vec je to uradila par puta te je moj bebac poceo odbijati dojku i tad sam dobila odgovor od nje da mu je dala flasu, mozete zamisliti koje razocarenje, necu sad o tome, ja vas molim kako da djete privolim na dojenje, on doji ali ritam mu se poremetio sa tih par flasa AD tako da mozda sad fakat nemam dovoljno mlijeka jer on place cim povuce, i tako place i kenjka dok skoro ne zaspi pa mu u polusnu uvalim siku podoji, znaci tri dana strajka ali ga privolim u polusnu.

Prolazim kroz pakao vjerujte mi i samo placem jer me je strah da nije kraj, a za mater nemam rijeci, gadi mi se! Cak sam mu danas dok je plakao ponudila kasicu samo da ga smirim da ne place te je pojeo par kasikica i smirio se! Po noci doji bez problema, ali preko dana je problem, sta da radim!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

samo ustraj u dojenju i bit će sve ok. par bočica ad u ovoj dobi neće napraviti preveliku pomutnju, a tako male bebe se i brzo naviknu, ali i brzo odviknu od svega. nemoj mu nuditi ni kašice (da ga ne zbunjuješ dodatno, a i probavni sustav mu nije spreman na takvu hranu). ako se bojiš gubitka mlijeka možeš se izdajati između njegovih obroka da povećaš proizvodnju, no i to će se regulirati po njegovim potrebama.
    uglavnom, smiri se i nastavi kao i prva 4 mjeseca, a ovu epizodu jednostavno zaboravi. vjerujem da je tvoja majka htjela najbolje, a ipak je ona iz nekog drugog vremena

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Draga mama,

vjerujem da ti nije lako, pogotovo u okruženju u kojem jesi, a koje stvara dodatni stres jer je izrazito nenaklonjeno prema dojenju.Upravo takvo okruženje može i izazvati štrajk, stoga nastoj minimalizirati stres koliko možeš kako se ne bi prenosio na bebicu i otežavao joj dojenje jer bebice osjećaju majčin nemir.
    Vrujem da si već razgovarala s roditeljima, no treba smiriti tenzije u interesu tebe i tvoga djeteta.
    Ono što u tom slučaju može pomoći jest da im kažeš da broje broj popišanih pelena (oko 4,5 dneveno) ili da ih ti brojiš i da je sve u redu, tj. da je to znak da bebica dobija dovoljno. Još jedanput im objasniti prednosti dojenja, ako treba jer možda pomogne da shvate.

Dobro radiš što bebi daješ da doji u polusnu jer kad štrajk počne, tada one često zaboravljaju zašto odbijaju dojiti i opet doje. Za produkciju mlijeka je od iznimne važnosti noćno dojenje, a kako vi noću nemate problema s dojenjem, onda nema straha s produkcijom.

Nema potrebe za davanjem kašice.
    Možeš se ručno izdajati, koliko ide (pomaže prethodno stavljanje toplih obloga) makar i malo i onda mu davati mlijeko na žličicu.

Obružaj se strpljenjem, nastoj minimalizirati stres i izdržati do povratka kući. Ako ikako možeš nastoj dojiti u mirnom, tihom, čak poluzamračenom okruženju, tj. prostoru u kojem vam nitko neće smetati i kroz nekoliko dana bi situacija trebala doći na svoje,tj. bebica bi trebala početi dojiti i po danu kao što je dojila do tada.

Sretno i držimo fige da se dojenje opet uspostavi u punom obimu kakvo je do tada bilo.

Iz pera tate avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Stres je velika blokada. Za sve. Tako i za dojenje. Zato, ajmo ga izbjeć pod svaku cijenu. Ili prihvatljivu cijenu.

Sad sve ovisi u kakvom si odnosu sa roditeljima, imaš li mogućnosti otići negdje drugdje na smještaj, ali...
    Odrasla si osoba. Roditelj. Nažalost bake i dede često previde informaciju da je njihovo dijete- sad roditelj- odraslo.

Naoružaj se sa najdebljim strpljenjem i pozovi roditelje na razgovor. Možda bolje samo s mamom ako je ona izvor problema.
    Shvati njenu brigu koja proizlazi iz najbolje namjere. Ona se brine. To joj i reci. DA ju razumiješ. Zamoli ju da i ona tebe razumije. REci kako na tebe negativno djeluje njeno ponašanje na tebe te ako ona s time nastavi da ćeš otići. (naravno ako možeš gdje otići, treba poštovati svoje roditelje ali također i sebe.)

To je moj savjet ali ti bolje znaš situaciju, sebe, svoje roditelje i napravi kako misliš da je najbolje!

Držim ti fige.
    PS nema mmi gore nego razgovarati s mojim roditeljima.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

draga, samo ustraj! ne odustaj!!!
    nakon poroda moj je micek morao ostati u rodilištu 3 tjedna jer je dobio esherichiju koli. i tada sam se izdajala, iako su ga oni uglavnom hranili adaptiranim!
    kad smo došli kući, dakle, nakon 3 tjedna što je jeo na bočicu, bilo nam je teško, ali ga nisam skidala s cice, doslovce!! jeo bi i po sat vremena, a ne 20 minuta kako su preporučali pedijatri ( i to pola sata 1 dojku, poila sata 2.!!! imaš ih dvije i slobodno ih iskoristiš obje u jednom podoju, ne trebaš samo jednu za svaki podoj!!). čak me i patronažna uvjeravala da nemam dosta mlijeka i da je za njega bolje da je na adaptiranom, ali ja nisam htjela odustati!! kad sam ga dojila, doslovce sam se nalijevala vodom. paralelno. on je dolje cicao, a ja sam se gore natakala vodom imala sam kraj sebe bočicu od 7,5 dl i pila vodu. trebaš piti puuuno vode, čak i onda ako ti nije do pijenja, jer to potiče proizvodnju mlijeka. imaš viši cilj u glavi: dojiti i da ti je dijete sretno i zadovoljno!
    i čim se prije makni iz te sredine koja nije poticajna za tebe!! ili ih ušutkaj! to je tvoje dijete i ti si njemu najbolja mama na svijetu koja najbolje zna što je za njega dobro!!

drž se, draga, i ne odustaj! nadam se da ovo čitaš!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim da ti savjetnice mogu pomoci bolje od mene vezano uz odbijanje dojke osim u polusnu, ja ti samo mogu savjetovati vezano opcenito uz situaciju:
    - nemoj raspravljati s mamom (i tatom) da li je dijete treba bocicu - jednostavno kazi da ne treba i da o tome ne zelis dalje razgovarati. Ako inzistiraju - makni se (u drugu sobu, odi u setnju, upali tv, uzmi knjigu, itd.)
    - nemoj dojiti pred njima, ako se dijete bacaka, odbija iz prve cicu, place i sl. samo ces se naslusati glulpih i demoralizirajucih komentara. Odi s djetetom u sobu i kazi da trebate mir i da vas ne smetaju.
    - na par dana se probaj maknuti sto vise - ujutro spakiraj 5 pelena, maramice, rezervnu odjecu, 2-3 sendvica i odi u grad. Beba moze spavati u kolicima, dojiti mozete negdje na zaklonjenom ako ti je neugodno (npr. kabina za presvlacenje u ducanu, ili soba za prematanje u shopping centru i sl). Tvoji ce brzo shvatiti poruku, a i ti ces se odmoriti od konstante borbe s njima.
    - nemoj ostavljati bebu s mamom ako nije apsolutno neophodno. Ja sam se isto ponekad htjela odmoriti, ali nakon jednog slicnog dogadjaja sam shvatila da se 100x vise nerviram ako stalno razmisljam da li beba place, da li je znaju umiriti ili opet ne znaju sto bi drugo nego uvaljati bocicu, itd. Bolje biti sam s bebom i mirnog srca, nego se kao "odmoriti" a biti na iglama.

Pricekaj jos par mjeseci, dok beba ne pocne s dohranom, pa ces je moci ostaviti na cuvanju par sati i da je nahrane bez da joj pokusaju uvaliti bocu. Cuvaj zivce, oni ce biti baka i deda jos godinama, a neke "krive Drine" se ne mogu ispravljati (niti se isplati za tih par mjeseci)...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 02.10.2010. at 12:55 Razlog: dupli post

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •