koliko vas poznaje žene koje su abortirale? ja ih znam 5-6 i mogu vam reći da i danas godinama nakon abortusa pričaju o tome sa žaljenjem i još uvjek u glavi imaju priču o tome da se moglo roditi jedno dijete, jedno novo biće. i srce mi se cijepa jer su one te koje nose taj križ cijeli život. ali nijedna nije rekla nisam trebala to napraviti, nego tako sam tada odlučila i morala sam. sve te žene inače imaju djecu danas i pobačaj koji su napravile niti u jednom slučaju koji ja poznajem nije bio pobačaj kod prve trudnoće nego kod treće ili četvrte. znači to su žene koje imaju razvijenu svjest o trudnoći, djeci i sl. pa su svjedno to napravile. nemamo se onda razloga čuditi tinejdžerkama kad se odluče na to.
i možda je lako sada nekome ko ima 30-ak godina reći ja to nikad ne bi napravila da mi se desilo jer se to i NIJE desilo. i nije stvar u tome da ako se znaju sexsati da moraju biti svjesni posljedica svojih postupaka. i potpuno se slažem da seksualni odgoj u našim školama u biti ne postoji. a trebao bi biti.
evo zanjela sam se i izgubila nit.
žene sori ali nekako mi se čini da ste zaboravile kakve ste bile u teenagerskim danima i pri tome ne mislim na sex.