Peterlin prvotno napisa
nela, potraži drugu sredinu za svoje dijete. Ne mislim da ju trebaš ispisati iz vrtića, ali možda to nije društvo koje joj najbolje odgovara. Ne treba ništa mijenjati, ali možda treba nešto DODATI.
Sama ćeš najbolje znati da li je za tvoje dijete dobar izbor neki dječji zbor (ako voli glazbu i pjevanje), dramska grupa ako voli glumiti, škola stranih jezika... neki sport (štajaznam - ritmika, klizanje, gimnastika u Sokolu - to su moji dečki voljeli dok su bili mali) i slično.
Moj E. nikada nije volio većinu djece iz vrtićke grupe, a bome ni iz razreda, a kako ih dugo godina promatram, shvatila sam da je dijete u pravu - ta ekipa je zatucana i dosadna. Nisu oni za njega... A s druge strane, s ekipom iz glazbene škole si je super dobar i odahnuli smo kad su naši dečki krenuli u glazbenu školu. Za njih je to bilo dobro rješenje i stepenica prema socijalizaciji. A ti vidi što bi moglo biti zanimljivo tvom djetetu...
Vidi što ima u kvartu (za predškolce to je najbolje, a za roditelje najlakše izvedivo): knjižnice nude razne aktivnosti osim čitanja, pa onda osim dječjih zborova i glazbene škole (ima i za predškolce) ima i drugih stvari - balet, neka likovna grupa, toga zna biti po kulturnim centrima, razne kreativne radionice.... Imaš još i Bistriće (zapravo, razne programe za darovitu djecu).... Vjerojatno bi se našlo još toga.
Ne vidim jesi li iz Zagreba, ali nije to bitno. U svakoj sredini nešto ima. Dobar prijatelj mog sina od vrtićkih dana igra šah i to mu je super, u razredu se druži s malim brojem djece, a prijateljuje samo s dvojicom + svojom šahovskom ekipom s kojom ima puno zajedničkih tema, ne samo šah.