Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: otmica djeteta a sud zakazao

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno otmica djeteta a sud zakazao

ja sam nova ovdje,pa da počnem odmah.
    udala sam se 2003 god u njemačkoj, i par mjeseci poslije crkveno u hr.
    godinu i pol prije toga rodila sam curicu(za njenog oca sam se udala).brzo nakon toga smo se razišli i ja sam u 4 mj 2004 predala zahtjev za rastavu u centar.
    postupak posredovanja je trajao 6 mj,jer se gospodin niti jednom nije htio odazvati njihovom pozivu.
    u 8 mj 2005 sam predala tužbu za rastavu na sud.pošto nisam ni u snu mogla sanjati da će me zadesit ovakva situacija nikada nisam tražila nikakve privremen odluke.
    dakle otac mog djeteta živi u njemačkoj i ona je 1-2 puta godišnje odlazila k njemu.nastajao je problem kad ju je trebao vratiti doma al da sad ne duljim.
    prošle god sam ostala trudna sa drugim i u 1 mj sam rodila još mjedno dijete.
    po dogovoru otac curice ju je odveo kod sebe u nj. 3.1. i trebao ju je vratiti po našem dogovoru 19.1.
    nije ju vratitio DO DAN DANAS.moj otac je u prvom mj išao po nju pa mu nije dao,reko je da će ju on vratiti za par dana.u drugom mj smo imali ročište(ja sam u međuvremenu uzela odvjetnika jer sam do onda vjerovala da mi netreba) i na tom ročištu smo tražili privremenu mjeru da će dijete do završetka postupka živjeti samnom.do 1.1.ove god to je radio centar,a od 1.1. to sve radi sud.naravno sudac to nije znao napravit jer su se očito našli u situaciji za koju nisu spremni.na tom ročištu je žena iz centra rekla da se to u ovom slučaju tretira u skladu sa haškom konvencijom kao otmica djeteta.ja sam skupila sve moguče papire koji mi trebaju za taj zahtjev i predali smo ih na ministarstvo(naravno trebalo je 10 dana da papiri dođu do žena koja radi na tome).dobila ih je tek danas.prije par dana smo opet imali ročište i opet smo tražili privremenu mjeru i sudac još nije napravio riješenje o tom.a gospodin je u međuvremenu otišao na njemački sud i tražio da mu sa izda privremena mjera za djetetov boravak tamo.to je dobio istu sekundu jer je dao izjavu pod prisegom da je djete tu nezbrinuto,da sam ja alkoholičarka,da nema uvjete za život itd itd.ali naravno nije naveo da se mi tu već razvodimo jer u tom slučaju naš sud je nadležan za sve odluke.ja naravno imam sve moguče potrde iz vrtića, od doktora, od centra i sve je ok sa te strane, jedini je problem kaj sam se baš našla u situaciji kad niko na sudu nezna odraditi svoj dio posla.
    moja curica nema ni 4 god a on ju je odveo od njenog doma,njene poznate okoline u stranu zemlju i neda ju doma.
    i ja sam prije 2 tjedna bila u njemačkoj, uspjela sam ju vidjet na par sati al mi nije dao da ju odvedem doma.
    samo se nadam da zbog neznanja sudaca u ovoj situaciji moje dijete neće još dugo ostati tamo di ne živi.

pozdrav svima koji ste tu, i jako bi mi dobro došao i pokoji svajet ako ga ko ima jer ja sam već iscrpila sve svoje ideje i napravila sam sve kaj je u mojoj moći
    :?

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikiva, uzasnula me tvoja prica

nazalost, ne mogu ti pomoci nikakvim savjetom. cini mi se da si napravila sve kako treba i da bi odvjetnici trebali izboriti ovaj slucaj do kraja. mogu se samo zajedno s tobom zgrazati nad pravnim sustavom RH koji u ovakivim situacijama dokazuje kako je spor i neefikasan.

zao mi je zbog svega, nadam se da ce se javiti koja od nasih pravnica sa konkretnim prijedolgom.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi kontaktirala ministarstvo vanjskih poslova i njemacko velposlanstvo?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bože...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajme..

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na žalost ne mogu ti konkretno pomoći, nego ću ti samo držati fige i moliti Boga da tvoja malena što prije dođe k tebi, svojoj mamici !

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a joj.. ne znam kak da ti pomognem, osim da ti drzim fige da ti se dijete vrati doma...
    jel tvoj bivsi muz njemacki drzavljanin???

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa

razgovarala sam nekoliko puta sa ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi gdje sam i predala zahtjev za povratak djeteta u skladu sa haškom konvencijom.tamo mi je obećala žena da će ona napravit sve najbrže kaj može,al kad se sjetim da su samo do nje papiri putovali 10 dana nisam baš sigurna u brzinu.
    danas ćemo poslat i papirologiju na njem.sud sa kojiom ćemo pobit njegove sve izjave pred tim sudom.
    al mene najviše muči naš sud.nestvarno mi je da zbog njihove nepripremljenosti moje dijete mora doživljavat ovakve traume.i niko ništa ne poduzima na tom sudu.
    probat ću obavijesti sud da mi se dijete mora obavezno cijepit za 2 i pol tjedna,pa možda se neko smiluje i poduzme nešto.
    zahvaljujem svima na lijepim riječima i podršci

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno odgovor

Citiraj Mukica prvotno napisa
    a joj.. ne znam kak da ti pomognem, osim da ti drzim fige da ti se dijete vrati doma...
    jel tvoj bivsi muz njemacki drzavljanin???
    da,u međuvremenu je postao njihov državljanin.ja i curica smo hr državljanke

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

to je stvarno uzasno
    Mislim da bi ti trebala otic u Njemcku i tamo daljerjesavat. Ali, nadam se da ce se javit neka pravnica sa boljim savjetom.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prestrašno

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

užas!
    molim se da vratiš svoje dijete
    njemu zatvor

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno odgovor

Citiraj buby prvotno napisa
    užas!
    molim se da vratiš svoje dijete
    njemu zatvor
    pa za drugo i nije, nego za zatvor

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno odgovor

Citiraj snorki prvotno napisa
    to je stvarno uzasno
    Mislim da bi ti trebala otic u Njemcku i tamo daljerjesavat. Ali, nadam se da ce se javit neka pravnica sa boljim savjetom.
    bila sam u njemačkoj ali policija mora poštivat njihove odluke tamo,a da bi ja bilo kaj pobila morala sam imati sa sobom pismene dokze koje ja u tom momentu naravno nisam imala.

sad mi je sva dokumentacija na prijevodu pa onda to šaljem na njemački sud

jer po svemu prije će oni odreagirat nego ovi naši.
    dijete mi se mora cijepit za 2 i pol tjedna i danas sam obavijestila sud o tome.i iskreno se nadam da će netko nešto poduzet
    jer ovo je sad već prestrašno, a da ne pričam kak je dijete iztraumatizirano.brat joj ima 2 mjeseca i vidla ga je jednom na 3 sata.katastrofa.i to nikoga nije briga na našem sudu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nikiva prvotno napisa

razgovarala sam nekoliko puta sa ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi gdje sam i predala zahtjev za povratak djeteta u skladu sa haškom konvencijom.tamo mi je obećala žena da će ona napravit sve najbrže kaj može,al kad se sjetim da su samo do nje papiri putovali 10 dana nisam baš sigurna u brzinu.
    danas ćemo poslat i papirologiju na njem.sud sa kojiom ćemo pobit njegove sve izjave pred tim sudom.
    al mene najviše muči naš sud.nestvarno mi je da zbog njihove nepripremljenosti moje dijete mora doživljavat ovakve traume.i niko ništa ne poduzima na tom sudu.
    probat ću obavijesti sud da mi se dijete mora obavezno cijepit za 2 i pol tjedna,pa možda se neko smiluje i poduzme nešto.
    zahvaljujem svima na lijepim riječima i podršci
    javi se MVP i njemackom veleposlanstvu, on je njihov drzavljanin.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

[quote="ivarica"][quote="Nikiva"]

jesi kontaktirala ministarstvo vanjskih poslova i njemacko velposlanstvo?[/quot

javi se MVP i njemackom veleposlanstvu, on je njihov drzavljanin.
    već sam se raspitala i za to, al mi je rečeno da s tim neću ništa postići.nadam se da će kroz par dana u središnje njemačko tijelo stići zahtjev za povratak djeteta u skladu sa haškom konvencijom.

ili da će konačne naše sudstvo naučit kaj mora radit u ovakvim situacijama.
    meni je ovo nestvarno, da oni hite zakon u opticaj i to koji se tiče djece, a niko nema pojma kaj treba radit.
    pa ne radi se o krađi auta,radi se o djetetu(i to još malom)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto mislis bi li pomoglo ako bi mediji pisali o tvom slucaju?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno odgovor

sto mislis bi li pomoglo ako bi mediji pisali o tvom slucaju?
    pa već sam razmišljala o tom al me frka ak moja sutkinja to vidi...pa nek mi se zainati...i još i njemu da dijete na skrb na kraju..

sve me strah o tom i mislit.a kaj vi mislite jel bi to opće imalo kakvog pozitvnog efekta?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam
    u jednu ruku jest da dijete tako previse izlazes javnosti
    ali je i upozorenje drugim roditeljima koji bi se mogli naci u istoj situaciji.

jesi kontaktirala ured pravobraniteljice za djecu?

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onaj ured u kojem nema pravobraniteljice? ja sam ti rekla kaj mislim da je najbolje pa ti odluči. mediji bar pokrenu ministarstva i urede

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    Onaj ured u kojem nema pravobraniteljice?
    da, ali postoji ured. znam ljude kojima su i bez pravobranitelja/ice pomogli.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nadam se da funkcioniraju kak treba :/

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ajoj jadna curica sa takvim tatom
    nadam se da će se vratiti doma šta prije

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno odgovor

Citiraj ninochka prvotno napisa
    nadam se da funkcioniraju kak treba :/
    zvala sam i njih.pričala sam sa nekom gospođom, bila je ljubazna al mi ništa nije rekla kaj ja nisam znala i do sad, odnosno nije mi baš puno pomogla.rekla mi je da probam kontaktirat ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.pa sam opet njih zvala i na kraju sam opet došla do one žene koja radi na konvencijama.tak da mi oni nemogu nikako pomoć u vezi našeg sudstva i situacije koja je na našem sudu.oni samo mogu radit na ovom zahtjevu za otmicu djeteta.

i stvarno neznam kog da nazovem da mi objasni da li je normalno da je moje dijete tolko vremena u drugoj državi zato kaj naši suci neznaju raditi svoj posao?.

užas.umjesto da mi pomognu,oni sjede prekriženih ruku
    :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno odgovor

Citiraj Arwen prvotno napisa
    ajoj jadna curica sa takvim tatom
    nadam se da će se vratiti doma šta prije
    je jadna je, samo kaj njezin otac ne shvača kaj radi.naprotiv on je uvjeren da je za nju sve to super.da je super kad dijete odvojiš od majke sa kojom je bila 4 godine skoro,od brata kojeg je čekala 9 mjeseci i na kraju ga je vidla jednom na 3 sata(nebi ga ni vidla da ga ja nisam vukla sa sobom u njemačku),,,,za njega je sve to super i potpuno ispravno i uredu.zato kaj je očito psihički sje...
    niš njega ne zanima,nego samo ideje njegove bolesne mamice i njegov inat

al sve je to dobro za dijete(u njegovoj teoriji)

da poludiš

samo se pitam ko će odgovarat za traume koje proživljava moje dijete sad

Početno

Nikiva, u kojem su gradu?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno odgovor

Citiraj Anči prvotno napisa
    Nikiva, u kojem su gradu?
    gummersbach, to je 50 km od koln-a

Početno

Javi se HR konzulatu u Kolnu...

Faksiraj im kompletnu dokumentaciju i inzistiraj da se povežu s njemačkim sudstvom, oni ti moraju pomoći...

Budem se raspitala još da vidim mogu li ti dat neki pametan prijedlog, ali u svakom slučaju moraš kontaktirat konzulat...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno odgovor

Citiraj Anči prvotno napisa
    Javi se HR konzulatu u Kolnu...

Faksiraj im kompletnu dokumentaciju i inzistiraj da se povežu s njemačkim sudstvom, oni ti moraju pomoći...

Budem se raspitala još da vidim mogu li ti dat neki pametan prijedlog, ali u svakom slučaju moraš kontaktirat konzulat...
    hvala puno

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ne mogu ti ništa pametno savjetovat, samo ti mogu poželjet sreću s tim... nadam se da će dobit što ga ide, a tvoja curica uskoro biti s tobom.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno odgovor

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa
    ne mogu ti ništa pametno savjetovat, samo ti mogu poželjet sreću s tim... nadam se da će dobit što ga ide, a tvoja curica uskoro biti s tobom.
    i ja se nadam.hvala

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da je tebi trenutno najvaznije da dokazes da nisi alkoholicarka, narkomanka i da nisi maltretirala dijete. I da sve to dostavis njemackom sudu, ili konzulatu kako su te cure savjetovale.
    Sigurna sam da bi sa ovim dokazima njemacki sud tebi dodjelio curicu.
    A da uradis kakve testove da imas dokaze crno na bijelo.
    Nazalost, tvoj bivsi je igrao na najnizu kartu kad te je tako ocrnio.
    Zelim ti srecu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno odgovor

Citiraj snorki prvotno napisa
    Mislim da je tebi trenutno najvaznije da dokazes da nisi alkoholicarka, narkomanka i da nisi maltretirala dijete. I da sve to dostavis njemackom sudu, ili konzulatu kako su te cure savjetovale.
    Sigurna sam da bi sa ovim dokazima njemacki sud tebi dodjelio curicu.
    A da uradis kakve testove da imas dokaze crno na bijelo.
    Nazalost, tvoj bivsi je igrao na najnizu kartu kad te je tako ocrnio.
    Zelim ti srecu
    hvala,,,imam sve moguće potvrde,izjave i dokaze koji su mi potrebni.
    njemački sud nema ovlasti za dodjelu skrbništva jer je brakorazvodna parnica pokrenuta u hr.oni su njemu samo dali privremenu odluku za boravak curice tamo.s tim da on naravno nije rekao da se mi tu već rastajemo.jer na sudu na kojem je pokrenuta cijela stvar,taj sud je i nadležan za donošenje svih odluka(razvod,skrbništvo,alimentacija).
    imam cijelu hrpu papira koji su mi na prijevodu,ima ih puno pša se prevode već tjedan dana.kad se prevedu, šaljem ih dalje.
    najviše me muči naš sud jer je nesposoban i stvarno neznaju svoj posao.
    užas

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nikiva
    vikend je pa vjerovatno do ponedjeljka ne možeš ništa poduzeti, ali da probam pomoći.
    nadležno tijelo za hašku konv. o otmicama djece u njemačkoj ti je ovo: Der Generalbundesanwalt beim Bundesgerichtshof
    Zentrale Behörde
    53094 BONN
    Germany
    tel.: +49 (228) 410-5040
    fax: +49 (228) 410-5401
    e-mail: sg41-42@bzr.bund.de
    website: http://www.bundeszentralregister.de/...sue/index.html

možda da probaš kontaktirati njih direktno i objasniti situaciju. možda ti daju neki savjet ili i sami poduzmu nešto.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj IRENA prvotno napisa
    nikiva
    vikend je pa vjerovatno do ponedjeljka ne možeš ništa poduzeti, ali da probam pomoći.
    nadležno tijelo za hašku konv. o otmicama djece u njemačkoj ti je ovo: Der Generalbundesanwalt beim Bundesgerichtshof
    Zentrale Behörde
    53094 BONN
    Germany
    tel.: +49 (228) 410-5040
    fax: +49 (228) 410-5401
    e-mail: sg41-42@bzr.bund.de
    website: http://www.bundeszentralregister.de/...sue/index.html

možda da probaš kontaktirati njih direktno i objasniti situaciju. možda ti daju neki savjet ili i sami poduzmu nešto.
    ma puno hvala...samo kaj za tu konvenciju postoji određena procedura.a to je sljedeća.papiri se predaju u naše centralno tijelo(ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi) i onda oni naprave svoj dio posla i onda oni to šalju tamo njima.navodno da su njemci po tom pitanju brzi,,samo kaj je meni svaki dan već ko vječnost.
    kad bi na našem sudu ja dobila tu privremenu odluku ja bi istu sekundu otišla u njemačku i nebi se dala doma dok nebi imala i nju u svojim rukama.a pošto je naše sudstvo vrlo ažurno i znaju svoj posao kak treba, ne preostaje mi drugo nego molit Boga da im pamet prosvijetli

Početno

Nikiva, imaš PP

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Anči poslala sam ti pp

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: re

ANČI...poslala sam ti pp

Datum pristupanja
    Feb 2006

Anči opet sam ti poslala pp

Datum pristupanja
    Feb 2006

prošlo je 10 dana od ročišta i sutkinja nije donjela još nikakvo riješenje odnosno odluku. a i dostavila sam joj izjavu da se dijete mora obavezno cijepit 6.4...kog da nazovem kod nas da mi kaže da li ona ima neki rok za donošenje riješenja.jučer je bilo 2 mjeseca kak se trebala vratiti doma.
    ima li ko kakvu ideju ili da li znate kog bi mogla nazvat ko će mi znat odgovorit na moja pitanja
    očajna sam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da nazoveš i lijepo zamoliš sutkinju za rješenje? Ne znam kako to funkcionira, ali mislim da bih od očaja visila njoj na vratima...

Iskreno se nadam da ćeš dijete dobiti što prije.....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

[quote="mamma san"]A da nazoveš i lijepo zamoliš sutkinju za rješenje? Ne znam kako to funkcionira, ali mislim da bih od očaja visila njoj na vratima...

Iskreno se nadam da ćeš dijete dobiti što prije.....[/quote
    mamma san, potpisujem te i opet

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno odgovor

Citiraj mamma san prvotno napisa
    A da nazoveš i lijepo zamoliš sutkinju za rješenje? Ne znam kako to funkcionira, ali mislim da bih od očaja visila njoj na vratima...

Iskreno se nadam da ćeš dijete dobiti što prije.....
    i ja se nadam.za 3 tjedna joj je rođendan
    bila sam jučer na sudu ali već u podne naravno nije bilo sutkinje.pa sam otišla u onu sobu di su sve knjige i papiri,i provjerili su mi jel možda donjela kakvo riješenje.ali naravno nije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemoj odustati...odi opet. Pokušaj je uloviti između ročišta. Nazovi je. Uglavnom nemoj se obeshrabriti. I tako se nadam da ćeš uspjeti...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Nemoj odustati...odi opet. Pokušaj je uloviti između ročišta. Nazovi je. Uglavnom nemoj se obeshrabriti. I tako se nadam da ćeš uspjeti...
    CURE!!!!
    zvala sam danas sutkinju i rekla mi je da baš zapisničarki diktira tu privremenu mjeru koju smo ju tražili.da djete ide k meni do konačne odluke suda.
    a to znači da ću uskoro zagrliti svoju djevojčicu!!
    presretna sam :D :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikiva bas se radujem zbog tebe i curice. Javljaj nam kako se situacija razvija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikiva predivno!!!

Zamoli sutkinju da dođeš na sud po mjeru..nekad trebaju dani i dani, da ne kažem tjedni, da se odpremi iz suda....

Trči Nikiva na sud!! !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super!

Sanja avatar
    Datum pristupanja