Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Pitanje o zubima

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno Pitanje o zubima

Moj dvogodišnjak se jučer udario u zub tako jako da je ispao cijeli s korijenom Riječ je o gornjoj jedinici. Pa me zanima postoji li koja mama čije je dijete tako rano izgubilo zubić i kako se to odrazilo na trajne? Je li trajni zub kad je izašao bio u nepravilnom položaju, jesu li svi ostali zubići bili na svom mjestu ili su promijenili svoj položaj? Jako bi mi dobro došlo nečije iskustvo. Još ne mogu vjerovati da mu se to dogodilo i da će sad godinama biti bez zuba, osjećam se kako najgora mama na svijetu...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nemoj se osjećati tako, djeca se ozlijeđuju.
    Mome, tada 2,5 godišnjaku kad je pao na zidić, rasklimale su se obje gornje jedinice, bile su porezane desni. Odmah smo išli zubaru, sašili su desni i zubići su se natrag primili. Nisu bili skroz ispali, samo jako klimavi.
    Poslije su normalno ispali i narasli trajni. Mislim da i tako malom djetetu mogu staviti neki oblik umjetnog zuba, ali to trebaš pitati stručnjake, ili ti se javi mama s takvim iskustvom. Sretno!!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je nabio gornju jedinicu isto negdje u drugoj godini. Trajni zub mu je izrastao ukrivo zbog tog udarca.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pozdrav!!dogodila ti se jedna neočekivana situacija ali nema potrebe da se osjećaš" groznom" mamom. to se svima može dogoditi koliko god pazili...sve u svemu dobro je prošlo ,moglo je biti i gore(ja se uvijek tako tješim). na žalost nemogu ti točno odgovoriti na tvoja pitanja ali čula sam da se izbijeni zubić može ponovno vratiti na mjesto ako se brzo reagira .oko nekih sat vremena ,naravno kod stomatologa.ali je pitanje kako bi zubić dalje se "ponašao".
    kod nas u susjedstvu bio je dečkić oko 4 ili 5 god.koj je isto izgubio zubić ali kako će mu se zubići dalje formirati i rasti trajni ne znam.dečkić je hiperaktivan i stvarno je nemoguća misija stalno trčati za njim...

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da bi bilo dobro otic zubaru, moze se slikati celjust npr da se vidi da li je sve dobro s trajnim zubom. u nekim slucajevima se moze vratiti zub, ali onda je trebalo reagirati odmah nakon dogadjaja.
    vjerojatno je nemoduce reci sada sto ce biti za par godina, ali tjesi se da ako se radi o rastu u krivo, to se uvijek moze ispraviti aparaticem...

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ma ja sam odmah otišla do zubara, ali on je rekao da se tako malom djetetu ne može vratiti zub ( i ja sam čula da se, ako se odmah reagira, može vratiti ponovno zub ) jer on odbija svaku suradnju, neće ni otvoriti usta, a kamoli da se prčka po njima. Razgovarala sam sa ortodonticom i ona kaže da se sad ništa ne može učiniti nego da pričekamo dok ne navrši otprilike 5 godina pa da ćemo tada slikati zubiće i vidjeti je li trajni pomaknut od udarca. Uglavnom, za sve je sada prerano. Mene je zanimalo ima li još mama sa sličnim iskustvom i je li bilo kojih posljedica kasnije...Ipak je to velika praznina između zubića i ne vjerujem da to nekako ne utječe na kasniji rast trajnih zuba. Hvala vam na savjetima )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •