Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 176

Tema: vratila sam se...bez curice

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno vratila sam se...bez curice

vratila sam se iz njemačke prije par sati.ukratko: morala sam naći odvjetnika koji će preuzeti sve moje papire i dostaviti tom sucu koji je donio onu odluku da moj bivši ima pravo odlučivanja o boravku djeteta.tog gada sam zvala i rekla mu da ću doći po malu pa mi je rekao da mi ju neda ni da ju vidim.nisam išla tamo jer ne želim njoj radit dodatne traume.samo smo se provozli par puta uz kuću.(srce mi je puklo skoro-bila sam par metra od nje, a nisam ju vidla).
    uglavnom odvjetnik u ponedjeljak ide kod tog suca i dat mu sve papire i tražiti će ga da žurno donese novu odluku.
    i samo moram pohvaliti tamo našeg konzula, on mi je puno pomogao.
    i sad opet moram čekati.
    i imam još jedno pitanje.s obzirom da je hr sud donio privremenu mjeru da će dijete do konačne odluke suda živjeti sa majkom, a on nema za to vrijeme pravo viđanja i naš sud nije priznao njemačku odluku(naravno), šta ja još mogu tu kod nas pokrenut?
    da li ga mogu kazneno gonit ili kaj?jer on ne poštuje odluku našeg suda
    pozdrav svima

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

grozno :/
    ja se ne razumijem u pravo, ali ti saljem puse izdrzilice i zelim da sto prije zagrlis svoje sunce

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imamo pravobraniteljicu za djecu konacno
    jesi probala pisat na taj ured?

evo ti mejl na kojem sam ja s njima komunicirala: info@pravobraniteljzadjecu.hr

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Citiraj Mukica prvotno napisa
    imamo pravobraniteljicu za djecu konacno
    jesi probala pisat na taj ured?

evo ti mejl na kojem sam ja s njima komunicirala: info@pravobraniteljzadjecu.hr
    zvala sam ja njih prije nekih 3 tjedna, žena je bila ljubazna ali mi baš nije puno mogla pomoć(imala sam osjećaj sa kužim u sve više od nje-nažalost). :?
    istina je da su se od tad neke stvari promijenile, ali...
    s obzirom da mi niti tad nije znala puno reći, iskreno sumnjam da bude sad znala.
    ali budem probala,ništa me ne košta

tak sam tužna opet,,,a tak sam se veselila da ju budem vratila doma

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: re

Citiraj Nikiva prvotno napisa
    s obzirom da mi niti tad nije znala puno reći, iskreno sumnjam da bude sad znala.
    mukica je htjela reci da od jucer napokon ponovo imamo pravobraniteljicu, ti si pricala tada s nekim iz ureda pravobranitelja za djecu, ali jucer je sabor imenovao novu praobraniteljicu.
    zelim ti srecu i da ste sto prije zajedno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mukica je htjela reci da od jucer napokon ponovo imamo pravobraniteljicu, ti si pricala tada s nekim iz ureda pravobranitelja za djecu, ali jucer je sabor imenovao novu praobraniteljicu.
    zelim ti srecu i da ste sto prije zajedno
    aha..ond abudem probala doći sa njom u kontakt

i hvala

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikva jako mi je zao, ocekivala sam sretne vijesti na tvom topicu

izdrzi jos malo, ja se stvarno nadam da ce tvoja curica vrlo uskoro biti s tobom.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

grozno, ali držim fige da uskoro budete zajedno 8)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno odgovor

ma i ja sam se nadala,,i opet se nadam
    možda bude idući tjedan sve gotovo

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je tvoj muž hrvatski državljan, mislim da mora priznavati odluke hrvatskog suda.

žao mi je, ali vjeruj da će sve biti dobro!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vec se sto puta vracam na ovaj topic i trazim nacin da se izrazim .....i ne mogu.
    samo od mene u nedostatku iceg pametnijeg

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ako je tvoj muž hrvatski državljan, mislim da mora priznavati odluke hrvatskog suda.

žao mi je, ali vjeruj da će sve biti dobro!
    nije više državljanin hr.
    ali pošto se upustio u to suđenje(na zadnja 3 ročišta je poslao svog odvjetnika),to znači da je definitivno naš sud nadležan za naš slučaj.
    največi je problem nastao jer on nije na njemačkom sudu rekao da se naša parnica vodi na sudu u hr.d aje to rekao ovi mu naravno nebi dali tu odluku.to mi je rekao tamo i odvjetnik.s
    sve će biti brzo riješeno ako taj sudac bude uzeo moje papire u ruke i poništio tu odluku
    nadam se i molim se

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Citiraj tweety prvotno napisa
    vec se sto puta vracam na ovaj topic i trazim nacin da se izrazim .....i ne mogu.
    samo od mene u nedostatku iceg pametnijeg

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Nadam se da će se sve dobro i brzo završiti,držim fige da tvoja mišica što prije bude u tvom zagrljaju .

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nikiva, zao mi je, bas sam se nadala da ces se vratiti s malenom
    evo sad drzim palceve da se njemci malo trznu i sta prije poniste prethodnu odluku i da ti se curica vrati kuci

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jako mi je žao ako misliš da ti mogu pomoći, javi se. ne bi bilo prvi put da se službe pokrenu tek nakon nogom u guzicu javno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Citiraj trinity prvotno napisa
    nikiva, zao mi je, bas sam se nadala da ces se vratiti s malenom
    evo sad drzim palceve da se njemci malo trznu i sta prije poniste prethodnu odluku i da ti se curica vrati kuci
    ja vjerujem da budu.kak su njemu tak žurno donjeli tu odluku nadam se da će ju tak i žurno poništit.
    i rekli su mi tam kad se ustanovi da su mu oni donjeli odluku na temelju njegovih laži, da bu naj...
    ma nek naj... kak got hoće samo da se meni moje zlato vrati doma.
    danas mi je na telefon rekla da joj je reko njen tata da sam ju ja htjela ukrast pa da su se oni sakrili nekam.KATASTROFA.
    trebala bi ga tužit za psihičko zlostavljanje dijeteta.
    jadno moje dijete-kakvog tatu ima.užas

Datum pristupanja
    Nov 2003

trebala bi ga tužit za psihičko zlostavljanje dijeteta.
    jadno moje dijete-kakvog tatu ima.užas

DA TREBALA BI!!!
    isto kao i naglasiti da je lagao na sudu i da zbog toga mora snositi poljedice

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem Tweety...

I Nikiva, uopće si ne mogu pojmiti tvoju bol...prestrašna je! Iskreno se nadam da će tvoja curica brzo doći doma..

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Potpisujem Tweety...

I Nikiva, uopće si ne mogu pojmiti tvoju bol...prestrašna je! Iskreno se nadam da će tvoja curica brzo doći doma..
    ovo kaj proživljavam zadnjih dva i pol mjeseca nebi poželjela zaista nikome.a k tome imam malu bebu od isto tolko starosti koju dojim- naravno.čudim se da opće imam mlijeka nakon sveg.17.1. sam rodila,a 18 sam saznala da ju neće vratiti doma.sva sreća kaj mi je beba super.već sam ga dva puta vukla sa sobom u njemačku-do tamo ima 1200 km.
    neznam-nisam pametna više.ako ne kod nas,mogla bi ga u njemačkoj strpati u zatvor-al kak da ja to objasnim svom djetetu.ja nju volim najviše na svijetu i poštujem njezine osjećaje i potrebe za razliku od njega.da nije tak nebi ju sigurno nikada pustila kod njega u njemačku.
    a najviše me od sveg boli to kaj je on to sve namjerno napravio i to u momentu kad sam ja rodila.al nisam bitna ja,nego to kaj je on njoj namjerno onemogučio da bude tu kad joj se rodio braco kojeg je čekala 9 mjeseci.užas-nikada mu to neću zaboraviti-GAD

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj čitam sve ovo i ne mogu vjerovati

rekla sam ti sve na pp

šaljem ti tonu vibri da sve što brže dođe na svoje i da vas dvije napokon budete zagrljene

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se svaki put čudim i ne vjerujem kakvih sve ljudi ima
    Izdrži još malo, uvjerena sam da ćete ubrzo konačno biti zajedno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bas mi je zao
    Nego, jel sudski trazio i to drugo dijete :?

nego, nedavno je bio slican slucaj.
    Bosanskohercegovacki par koji je sa svojom kcerkicom zivio u Njemackoj se razveo, a sud je djevojcicu dodijelio majci.

Medjutim, otac je malu bukvalno kidnapovao i sa oruzjem presao njemacku, austrijsku, slovenacku, hrvatsku i bosansku granicu.
    Granicne sluzbe su bile obavjestene o kidnapovanju, ali su ga preko granica samo pustale, jer je on prijetio oruzjem. Na kraju, kada ju je odveo u kucu svojih roditelja, uhapsila ga je bh. policija.
    Valjda je takav dogovor bio izmedju drzava da ga u Bosni uhapse.
    Zadugo je mala bila kod njega u Bosni, iako njemu nije dodjeljeno starateljstvo.
    I jako me interesuje kako funkcionisu ovakvi, ako smijem reci "medjudrzavni"procesi.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    bas mi je zao

nego, nedavno je bio slican slucaj.
    Bosanskohercegovacki par koji je sa svojom kcerkicom zivio u Njemackoj se razveo, a sud je djevojcicu dodijelio majci.

Medjutim, otac je malu bukvalno kidnapovao i sa oruzjem presao njemacku, austrijsku, slovenacku, hrvatsku i bosansku granicu.
    Granicne sluzbe su bile obavjestene o kidnapovanju, ali su ga preko granica samo pustale, jer je on prijetio oruzjem. Na kraju, kada ju je odveo u kucu svojih roditelja, uhapsila ga je bh. policija.
    Valjda je takav dogovor bio izmedju drzava da ga u Bosni uhapse.
    Zadugo je mala bila kod njega u Bosni, iako njemu nije dodjeljeno starateljstvo.
    I jako me interesuje kako funkcionisu ovakvi, ako smijem reci "medjudrzavni"procesi.
    znam za taj slučaj.problem je taj kaj su sad dva suda it dvije države donjele odluku.njemački sud nije znao da se mi tu razvodimo jer im ovaj to naravno nije rekao.da im je rekao sud mu uopće ne bi donio tu odluku jer je nadležan sud u hr pošto je tu sve pokrenuto.i sad ja tamo moram to dokazat.i kad njemački sud poništi tu odluku biti će sve riješeno.nadam se da to bude idući tjedan.odvjetnik moj tamo već sutra ide na taj sud pa ću sutra već znati neku informaciju

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

[quote="snorki"]bas mi je zao

on nije otac mog tog drugog djeteta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Granicne sluzbe su bile obavjestene o kidnapovanju, ali su ga preko granica samo pustale, jer je on prijetio oruzjem.
    meni ovo zvuci nevjerojatno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Granicne sluzbe su bile obavjestene o kidnapovanju, ali su ga preko granica samo pustale, jer je on prijetio oruzjem.
    poslje je taj tip (tata) dao objasnjenje da je oteo curicu zbog toga sto je majcin novi partner pred djetetom hopsao okolo polugol i da je on poceo sumnjati u zlostavljanje i da nije znao sto bi drugo napravio

i ako niste primjetili nakon toga se nista vise nije povlacilo po novinama

tanjic

Početno

Nikiva, nadam se da će se sve brzo i pozitivno riješiti za tebe i tvoju curicu! Šaljem ti dobre vibre, na kraju ipak uvijek pravda pobijedi :D !

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

molim Boga da ti vrate tvoje zlato.
    njega treba iza rešetaka!
    šaljem ti da izdržiš sve ovo. čuvaj i to malo srčeko

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa

poslje je taj tip (tata) dao objasnjenje da je oteo curicu zbog toga sto je majcin novi partner pred djetetom hopsao okolo polugol i da je on poceo sumnjati u zlostavljanje i da nije znao sto bi drugo napravio

i ako niste primjetili nakon toga se nista vise nije povlacilo po novinama
    Stray, mislim da je curica jos kod njega.
    MM je iz istok kraja, pa znam da su mi pricali... E sad, ja nisam dugo bila u Bosni, pa ne znam sta se desavalo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nikiva , zaista se nadam da će te svi uskoro biti zajedno i sretni

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikiva, mislim na vas i držim fige da što prije budete zajedno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

cure hvala vam svima od srca na podršci

Početno

Joooooooooooj...nema me par dana i vidi što se sve izdešava...

Ovako, zovi našu policiju 014563111, oni ti moraju moći dati nekakav kontakt za Interpol (sad sam tražila - mi nemamo ovdje područni ured, ali znam da naši s njima uredno surađuju), i neka ti kažu koja je konkretno procedura...

Ako je odvjetnik predao papire, sudac mora bit svjestan da je to puno kompliciranije nego je mislio, i dužan je poštivati odluku našeg suda jer je parnica prvo pokrenuta ovdje, i to daleko prije nego je TBM odlučio tražiti dozvolu boravka za malenu...

Plus što bi TBM mogao imati opakih problema zbog laganja sudu i iskreno se nadam da će ga gonit zbog toga...može čak izgubit i državljanstvo...

I kad ponovo odeš tamo, nemoj zvat kretena i najavljivat mu se - imaš sudsku odluku, imat ćeš (nadam se) i njemačku promjenu, neka netko iz policije ide s tobom, nabavi nalog i pičite tamo na prepad.

On je prije 3 godine morao birati koje će državljanstvo zadržati jer je postalo nemoguće da ima oba...Njemci jako vole takve Čisto sumnjam da će pružit neki otpor kad mu se pojave službenici na vratima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikiva, slušaj Anči....

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Citiraj Anči prvotno napisa
    Joooooooooooj...nema me par dana i vidi što se sve izdešava...

Ovako, zovi našu policiju 014563111, oni ti moraju moći dati nekakav kontakt za Interpol (sad sam tražila - mi nemamo ovdje područni ured, ali znam da naši s njima uredno surađuju), i neka ti kažu koja je konkretno procedura...

Ako je odvjetnik predao papire, sudac mora bit svjestan da je to puno kompliciranije nego je mislio, i dužan je poštivati odluku našeg suda jer je parnica prvo pokrenuta ovdje, i to daleko prije nego je TBM odlučio tražiti dozvolu boravka za malenu...

Plus što bi TBM mogao imati opakih problema zbog laganja sudu i iskreno se nadam da će ga gonit zbog toga...može čak izgubit i državljanstvo...

I kad ponovo odeš tamo, nemoj zvat kretena i najavljivat mu se - imaš sudsku odluku, imat ćeš (nadam se) i njemačku promjenu, neka netko iz policije ide s tobom, nabavi nalog i pičite tamo na prepad.

On je prije 3 godine morao birati koje će državljanstvo zadržati jer je postalo nemoguće da ima oba...Njemci jako vole takve Čisto sumnjam da će pružit neki otpor kad mu se pojave službenici na vratima.
    tak je.sve je to točno.i odvjetnik tam mi je rekao da sam u pravu,samo treba tom sucu otvorit oči.jer postoji mogučnost da taj sudac se ogradi od sveg i pošalje nas na viši sud.mislim da ću danas znati neku inf...
    pa se javim...

Početno

još nešto - kontaktiraj njemački CZSS, pitaj konzula neka ti da kontakt i neka ih on isto nazove...

I poveži ih s odvjetnikom...neka sve laži TBMa podastre i njima, uz papirologiju od ovog i njihovog suda...

Puno sreće ti želim

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

još nešto - kontaktiraj njemački CZSS, pitaj konzula neka ti da kontakt i neka ih on isto nazove...

I poveži ih s odvjetnikom...neka sve laži TBMa podastre i njima, uz papirologiju od ovog i njihovog suda...

Puno sreće ti želim
    bila sam tamo i oni su mi rekli da mi nemogu po0moći dok ne pobijem tu njegovu odluku na sudu.i sad sam ja tam odvjetniku ostavila sve moguće papire koki su prevedeni na njemački i on ih bude dao sucu.a u tim papirima sve piše i jasno se vidi da je lagao i to masno.
    i ostavila sam ovu našu odluku koju sam isto prevele gdje je sutkinja odlično dala obrazloženje zašto je tako odlučila i zašto naši ne priznaju tu njemačku odluku

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

uglavnom...kontaktirao je odvjetnik toga suca..to je neki selski sudac koji je tek sad shvatio u kaj se upustio i on nemože poništiti tu odluku nego to mora na viši sud
    e sad opet moram čekat...nadam se ne predugo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj Nikiva

nadam se da će se sve završiti što prije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikiva...joj ne znam ....prestrašno...

Možda da opet zamolite konzula, kad se napravi podnesak za viši sud, da urigira za brže rješavanja....

Uglavnom, molim te nemoj da te primi malodušnost....tvoja curka će doći doma...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Nikiva...joj ne znam ....prestrašno...

Možda da opet zamolite konzula, kad se napravi podnesak za viši sud, da urigira za brže rješavanja....

Uglavnom, molim te nemoj da te primi malodušnost....tvoja curka će doći doma...

konzul je zaista napravio sve kaj je mogao..i ono kaj nije smio.zahvalna sam mu od srca,jer da nema njega niš nebi tam riješila
    a moj odvjetnik tamo je rekao da čim sazna kod kojeg suca će to doći u ruke da će ga odma nazvati i objasniti mu situaciju i da odma poništi tu odluku jer njemački sud nije uopće nadležan.

idući ponedjeljak idem tamo jer joj je rođendan,valjda ju ovaj bezobraznik neće opet nekam sakrit

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Draga Nikiva,
    ovu strahotu sam pocela pratiti i ne mogu pronaci rijeci koje bi opisale sta osjecam
    jako mi je zao
    Eh, kuma MM-a radi u Interpolu u Bosni.. ako hoces mogu nabaviti neki broj odjela Interpola u hrvatskoj i u njemackoj preko nje
    Zainteresovana?
    Mogu pitati nju kako oni mogu pomoci, mislim Interpol...
    Ganjaj sudski, ali ako se lica iz Interpola ukljuce, mozda se i sudstvo a i on malo preplase... ko zna....

Početno

Vidim da na ovo nitko nije odgovorio...

Ne može tražiti drugo dijete jer je to dijete Nikiva rodila u braku s novim mužem...Na sreću...

Linea, Interpol joj može pomoći utoliko što je odluka donesena u njenu korist kod nas, i u globalu slučaj na spada ni u jurisdikciju hrvatske ni njemačke policije.

Meni sad nešto drugo nije jasno...

Nikiva...TBM je tražio i dobio dozvolu boravka za dijete...

To NIJE skrbništvo, ona sad samo ima dozvolu da privremeno može biti u Njemačkoj...

Prema tome ja mislim da ti uopće ne moraš čekat neku odluku suda tamo, jer TI crno na bijelo imaš papir da je dijete povjereno TEBI...

Što znači da bez obzira na to što ona ima pravo boravka tamo, on je i dalje ilegalno drži po bilo čijem zakonu...nema se tu što ići na viši sud.

Daj zovi barem odvjetnika opet, ako ne i konzula, i spomeni to, jer u pravilu mislim da ti sad trebaš njemu na vrata s policijom i socijalnom službom u pratnji, oni moraju imat nalog, ali samo za upad, i odi po svoje dijete...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne može tražiti drugo dijete jer je to dijete Nikiva rodila u braku s novim mužem...Na sreću...

Linea, Interpol joj može pomoći utoliko što je odluka donesena u njenu korist kod nas, i u globalu slučaj na spada ni u jurisdikciju hrvatske ni njemačke policije.

To NIJE skrbništvo, ona sad samo ima dozvolu da privremeno može biti u Njemačkoj...

Prema tome ja mislim da ti uopće ne moraš čekat neku odluku suda tamo, jer TI crno na bijelo imaš papir da je dijete povjereno TEBI...

Što znači da bez obzira na to što ona ima pravo boravka tamo, on je i dalje ilegalno drži po bilo čijem zakonu...nema se tu što ići na viši sud.

Daj zovi barem odvjetnika opet, ako ne i konzula, i spomeni to, jer u pravilu mislim da ti sad trebaš njemu na vrata s policijom i socijalnom službom u pratnji, oni moraju imat nalog, ali samo za upad, i odi po svoje dijete...
    da, on ima odluku da može odlučiti di će dijete boraviti a ja imam odluku o privremenom skrbništvu...
    pa mi smo svima pokazali te dvije odluke i svi su rekli da prvo moramo pobiti odnosno poništiti tu njemačku odluku.
    e sad zakaj, ne kužim ni ja, nema mi uopće tu logike

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da, on ima odluku da može odlučiti di će dijete boraviti a ja imam odluku o privremenom skrbništvu...
    pa mi smo svima pokazali te dvije odluke i svi su rekli da prvo moramo pobiti odnosno poništiti tu njemačku odluku.
    e sad zakaj, ne kužim ni ja, nema mi uopće tu logike

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikva, ne javljam se komentarima jer se u pravne stvari nista ne kuzim, ali samo da znas da cesto mislim na tebe i jedva cekam happy end

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Nikiva, ponuda i dalje stoji... kad zatreba zovemo kumu
    Mozda nam moze pomoci sa par brojeva u hrvatskoj ili njemackoj, gdje mozes dobiti konkretnu pomoc.. mozda...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno re

Citiraj Linea prvotno napisa
    Nikiva, ponuda i dalje stoji... kad zatreba zovemo kumu
    Mozda nam moze pomoci sa par brojeva u hrvatskoj ili njemackoj, gdje mozes dobiti konkretnu pomoc.. mozda...

naravno..svaku pomoć primam objeručke

i hvala puno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re

u ponedjeljak idem za njemačku držite mi fige...više se ne vračam bez nje

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove