Citiraj alta prvotno napisa
tweety:
'1/3 plaće, a dok ne isplati zaostatke mogu mu izeti do 1/5 ali ukljućujući i ostale obustave.
što se tiče minimalnog iznosa, mislim da su meni na centru za soc. rad rekli da je sad 1440 kuna'

računaju li se zaostaci od dana priznanja, od dana rođenja djeteta ili od dana pravomoćnosti presude?
Ovako....Kad smo bili na centru za soc. rad pravnica je meni (pred Franovim tatom) dovorila kako imam pravo na naknadu od njega (ne znam koliku) čak i za vrijeme dok sam bila trudna.
Dakle imaš pravo na to, ili od rođenja djeteta, ili od dana priznanja ili od dana podnošenja tužbe, ili od dana kad se donese presuda....ili jednom rječju OdKadTiŽeliš.
Ja sam u tužbi zatražila od dana rođenja, ALI oda su mi rekli da bi mi se zbog toga mogao produžiti slučaj pa sam odustala od toga i zatražila od dana podnošenja tužbe.
Sutkinja je rekla da ako želim od dana rođenja moram dokazivati troškove, a to mi se nije dalo. Ako tražim od danja podnošenja tužbe razmatra se samo iznos koji sam tražila.TAKO SU MENI REKLI, nije da tvrdim da ne može biti drukčije