Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Kada zubaru?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Kada zubaru?

Moja M ima uskoro 21mjesec pa si razmišljam kada da odemo na prvi pregled kod zubara? Mislim ona ima zdrave zube i sve 5 ali voljela bih ju odvesti čisto da vidi kako je to i da ne bude kao ja preplašena (u 34 godini) od zubara.
    Kada ste ili da li uopće jeste odvele vaše kikače kod zubara?

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tu di sam ja se djeca rutinski zovu zubaru kad navrse godinu dana, pa svake druge godine. ako je zubar kako treba, lijepo ce porazgovarati s djetetom, pokazati instrumente, posjest se na stolicu, malo se provozat na stolici, prebrojat zubice, reci par rijeci o navikama koje pospjesuju zdravlje zubiju, i djenja do daljnjega...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ti si negdje u EU? Kod nas čini mi se da toga nema! Ali voljela bih da je tako!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naša zubarica kaže - što ranije, to bolje.

malac (2,5 godine) već dugo bratu pravi društvo u ordinaciji. prošli put sam mu najavila da bi trebao i on zubarici pokazati zubiće, što je odlučno odbio. nema veze, pristat će kad-tad... zasad je važno da odlazi tamo i gleda preoduševljenog brata.

bitno je da stvorite naviku i pozitivan stav dok su zubići još zdravi, da prvi posjet ne bude kad zatreba popravljanje.
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 04.10.2010. at 15:23

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    naša zubarica kaže - što ranije, to bolje.
    Ovako nekako je i kod nas.
    Mi smo prvi put bili s nekih godinu i pol, a odonda je redovito na kontrolama (u početku češće, jer je trebalo skidati naslage sa zubića, sad ide otprilike svaka 3-4 mjeseca).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Tanja pa kako skidaju naslage za zubića tako maloj dječici?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hm, mi ćemo za 4 mjeseca 3 godine i nismo bili.
    Zubići su mu prekrasno bijeli i zdravi, pere ih prije spavanja, a od 9 mj je u vrtićkoj grupi pa i tamo pere prije spavanja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj fgm1236 prvotno napisa Vidi poruku
    Tanja pa kako skidaju naslage za zubića tako maloj dječici?
    Ručno, s onim malim oštrim instrumentom, pa koliko ide...
    Još nije upotrijebila brusilicu, a sad ima već 6 godina.

Iz pera tate avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Pitanjce:
    Moj klinac ima 21mj. Imamo naviku pranja zubi koju kako kada uspješno obavimo. Uglavnom prije par mjeseci na zubuima su mu se pojavile žute naslage. Na prednja dva gore. SAd mi se čini da i na doljnjima se pojavljuje žućkasta naslaga.

Kad smo bili kod pedijatrice ona je rekla da mali ima super zube. A kad smo pitali za te naslage, ona je rekla da to nema veze, da tamo nece biti karijesa. Da je to nekakav prirodni zastitni sloj kod djece.Najavljeni smo kod zubara krajem mjeseca ali zanimaju me vaša iskustva.

Nisam se jednom uvjerio kako različiti pedijatri drugačije govore.

Iz pera tate avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo, danas bili kod zubara.
    On je pogledao zube i rekao da tu žućkastu naslagu skinemo, ili sa gazom ili sa štapićem za uho.
    Spomenuo je kako to nije nikakva zaštitna naslaga i kako većina pedijatara nema pojma o zubima.
    Ne bi se štel mješati u njegov komentar, ali ga samo prenosim.

Inače, pranjem zubi smo uspjeli malo skinuti tu naslagu ali lakše će je biti skidati gazom.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

možda nisam odabrala pravu temu za naš slučaj,al neda mi se otvarati novu jer imam osjećaj da nema puno slućajeva kao naš. Naime,našem kikaču raste gornja dvojka na jedinicu jel ima ko takav slučaj?Dal će se to još poravnati ili će tako ostati, sad su mu napola izrasli znam da zubar tu ništa nemože jer će mliječni zubići tako i onako ispasti.Inače imamo 17 mj,a tek 6 zubića koji su mu za sad zdravi i bez naslaga pa još nisam razmišljala za odlazak zubaru jer meni neće pokazati zubiće,a kako će onda zubaru.Nije da ne bih htjela,baš suprotno nek se čim prije privikne,al čini mi se da je još premali i čim bude htio otvoriti na moj zahtjev usta,otići ćemo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja mislim da bi bilo dobro da odete zubaru bar po savjet ako ništa drugo da budeš mirnija!

Inače mi smo u subotu naručene kod zubara (idemo kod nekog u Poreču za kojeg sam čula da je super sa klincima) i javit ću dojmove!

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mm je vodio L kad je išao, čisto da vidi kaj to je. Teta joj je pregledala zube, dala joj je plastično ogledalce za pregled zubala, mala je pričala o zubaru i pitala kad će opet ići DANIMA! Imala je 3 godine i par mjeseci.
    Posljednje uređivanje od @n@ : 28.10.2010. at 10:19

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo s 22. mjeseca prvi put otišli k zubaru. O tome sam joj danima prije toga pričala i igrale smo se da sam ja zubarica. Kod zubara je odmah dobila neku kao malenu figuricu i na upit otvorila usta i držala otvorene dok joj je pregledavala zubiće. Svi smo ostali u šoku. Eto ja imam pozitivan primjer, što ne znači da bi bilo tako da je bila samo malo pospanija ili slično

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najstarija je prvi put bila kod zubara s godinu dana. od tada je redovito isla, svakih par mjeseci, na preventivni pregled i upoznavanje. ima 11 godina (pola trajnih, pola mlijecnih) i nikad potrebe za popravljanjem.

mladji su isli svaki put kad i ona, znaci da su, prakticki od rodjenja, navikli na ordinaciju.

treci je jedini koji ima pravih problema s zubima, ima dva mlijecna popravljena zuba, jedna mu je plombica ispala nedavno, i iduci ga tjedan ocekuje iskustvo vadjenja zuba (5.5 godina) uspjesno je (uz par "tihih" suza) prezivio snimanje zuba, tri pokusaja lokalne anestezije u namjeri da se zubic izvadi. trenutno pije antibiotik da se izlijeci upala pod zubom... i jos ga ocekuju bar dva popravka...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nikako da javim mi smo bili kod zubarice! M je bila super čak je sama sjela za stolicu i otvorila usta da pokaže zubiće! Ma super! Jako sam zadovoljna sa zubaricom koja je rekla da još tako malo dijete nisu imali! M je bila tamo sa tatom dok je meni zubarica čistila kamenac i hrabrila me i govorila "Bravo mama"

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam malca počela voditi sa sobom sa 12 mj a sa 18 je sjeo prvi puta da mu vidi zube jer ih je tada imao skoro sve. to nam je ostalo u navici i danas sa 5 i pol godina svakih 6 mjeseci ide na brzi pregled. a ima i 2 trajna

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi sad kad smo s 2 godine bili kod pedice na kontroli,za te naše zubiće kaj sam gore napisala da izgleda da mu gornja lijeva dvojka raste na jedinicu,rekla nam je nek odemo kod zubara. Zubar je rekao da ima tzv. zubiće BLIZANCE.Nikad čula za to i nikad vidjela ijedno dijete da mu prvi zubići tako rastu.A om je rekao da je to dosta čest slučaj kod djece i da ne brinem jer će ti otpasti,a trajni izrasti normalni. Zanima me dal je netko imao takav slučaj ili bar čuo za to i da li su djeci stvarno trajni zubići rasli normalno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •