Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Maxi cosi tobi, Priori xp ili Recaro young sport

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Maxi cosi tobi, Priori xp ili Recaro young sport

Dvoumimo se između ove tri. Cijena nam je najmanje bitni faktor.
    Za Recaro mi se čini da svi oni nasloni oko glave/tijela jako ograničavaju vidljivost sa strane.
    MC Tobi ima onaj dodatni naslon za glavu za koji ne znam prosuditi je li super stvar ili samo smetalo :/
    Ajmo čuti stručni žiri.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi imamo MC Priori SPS, XP i Tobi.
    Priorice su nam odlične, ne vidim bitnu razliku između SPS i XP, osim što nama s ove XP ispadaju one kukice sa strane (koje služe za pridržavanje pojaseva dok se dijete smješta u AS).
    Kod SPS su te kukice fikse i ne mogu se skidati pa mi je utoliko čak i praktičnija.
    Tobi nam je ok, ali i MM i ja nekako više volimo tip pojaseva kakav imaju Priori modeli, znači bez indikatora i klasično zatezanje/otpuštanje.

Ove zaštite za glavu kod MC i nisu neka smetnja, posebno ako AS možete staviti na srednje sjedalo tako da dijete gleda naprijed. U svakom slučaju, nismo imali nikakve pritužbe oko toga

Ja ću još dodati jedan detalj kod MC koji se meni jako sviđa, uz sve ostalo. Odlični su mi materijali presvlaka, baš su ugodni i fini, kao pamuk, pliš. Ježim se na one šljašteće AS, stvarno ne znam kako to funkcionira ljeti.

Eto, nisam od neke pomoći... u svakom slučaju, mi smo s našim MC sjedalicama prezadovoljni.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ovakvu dvojbu sam i ja imala, ali nazalost priori nam premala, tobi na knap, sad gledamo recaro young sport....
    jedino me muci pitanje sigurnosti kad pocme vezivanje pojasom.
    zato bi rado neku od 9-36 sa isofixom ali nisam jos naisla na nju :/

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Plusic prvotno napisa Vidi poruku
    zato bi rado neku od 9-36 sa isofixom ali nisam jos naisla na nju :/
    cybex pallas fix
    concord transformer t pro

Nisu jos testirane, ali eto, samo da napomenem da i takvih ima. Ah da, obje su sa jastucicem kao kod Kiddy sjedalica.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ne bi te sa jastucicima....
    do sada smo imali MC cabriofix, priori xp, zatim tobi i sad trenutno priori opet.
    priori mu je jako mala, glava mu je van ruba i hitno nam je

i da, ne bi one koje nisu testirane :/

moze mi neko reci kakva je sigurnost recaro young sport kad predje sa vezanja pojasom u 5tocaka na vezanje pojasom od automobila, s obzirom da sjedalica vise nije ucvrscena?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Plusic, koliko ti dijete ima kg?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

2god, 7mj, 14kg

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Onda je dijete zbilja jako visoko .

moze mi neko reci kakva je sigurnost recaro young sport kad predje sa vezanja pojasom u 5tocaka na vezanje pojasom od automobila, s obzirom da sjedalica vise nije ucvrscena?

Mislim da još ne bi smjeli u booster s naslonom (sjedalice koje nemaju svoje pojaseve, nego se veže samo s pojasom od auta), jer su te sjedalice tek od 15 kg.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pojasom od auta se pocinje vezati tek nakon 18kg, ali me zanima za tada, naime ne bi kupovala isofix booster nego bi ostala sa ovom sjedalicom koja je i deklarirana od 9 do 36.....
    da, jako je visok....
    tobica mu je na knap a kod priori mu je glava izvan sjedalice za par cm :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

... naime ne bi kupovala isofix booster nego bi ostala sa ovom sjedalicom koja je i deklarirana od 9 do 36.....
    Pa svejedno, kad skineš pojaseve se te sjedalice 9-36, zapravo dobiješ booster s naslonom.

Koliko ja znam, za sjedalice 9-36 vrijedi isto što i za ne-kombinirane sjedalice. Iz kategorije I u kategoriju II se može prijeći kad dijete ima minimalno 15, a idealno bi bilo 18 kg.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

negdje smo se mimoisle u razumijevanju
    recaro young sport je od 9kg .... znaci moje dijete moze u tu sjedalicu bez problema.
    ono sto mene muci je kad dodje u fazu od 18kg, znaci za par godina, treba skinuti pojas u 5tocaka i dijete se veze pojasom od auta. znaci tada sjedalica ostaje neucvrscena na sjedalu odn. drzi je dijete svojom tezinom i pojas koji veze i dijete.
    to je sigurnost koja me zanima?

i zbog toga sam pitala za sjedalice 9-36kg a koje imaju isofix....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam shvatila da bi ti sad dijete, pošto su vam ove 9-18 već na knap po visini, prebacila u Recaro bez pojaseva. Krivo sam shvatila, oprosti.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

dijete je po visini preraslo sjedalicu grupe I tek kad je sredina ušiju u ravnini sa vrhom sjedalice, tako da ako glava prelazi preko ruba koji centimetar i ako pojasevi sjedalice izlaze u ravnini ili malo iznad ramena, to je sasvim ok i nema još potrebe za većom sjedalicom.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

definitivno Tobi,masivna i taška odlična karakteristika za učvrščivanje,neto odće "plesat" po sjedalu,uz to odličazn sistem učvrščivanja. jedina mana ako je beba bucka,malo tjisnije uglavlje... inače ocijena 5

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Pitanje,jel ide recaro young sport u opel corsu? Nije da nam još treba,ali da znamo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •