Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: grijanje toplana

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno grijanje toplana

Naša zgrada je na toplanu, radijatori hladni, stan se poprilično ohladio. Kakva je situacija kod vas? U susjednoj zgradi koja je isto na topalnu topli radijatori...Ujutro bude hladno pa laufam klimu da ugrijem dnevni boravak prije nego dofuram malu...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam grijanje na toplanu, ali doma nam se jos uvijek nije spustilo ispod 21 stupnja pa jos ne grijemo

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi nismo na toplani, već mi i susjedna zgrada imamo zajedničku kotlovnicu i počeli su nam grijati 29.9.
    Po meni još nisu trebali.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Na toplani - počeli grijati prije desetak dana. I dobro da jesu jer je već bilo prilično hladno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Naša zgrada je na toplanu, radijatori hladni, stan se poprilično ohladio. Kakva je situacija kod vas? U susjednoj zgradi koja je isto na topalnu topli radijatori...Ujutro bude hladno pa laufam klimu da ugrijem dnevni boravak prije nego dofuram malu...
    I mi smo na toplani, i griju nas već 10-ak dana.
    Možda da provjerite toplinsku stanicu u zgradi? Često puta je neispravna toplinska stanica uzrokom hladnih radijatora...

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma kod nas uvijek prepucavanja oko grijanja..penzićima u zgradi je sve skupo pa imaju čudne ideje. Jedne zime su zavrnuli ventili od tople vode da si kao uštede na računu. A ja trebam kupat bebača, tople vode ni u tragovima, pola sata curi iz pipe da dođe do mlake. I dok jedan dan nisam poludila, izderala se na predstavnika stanara da me čulo cijelo susjedstvo nisu se smirili. Ove zime je očito in zavrtati ventile na toplinskoj. Ma poludit ću, ne kužim te ljude i njihove mjere štednje! Sutra krećem u akciju

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kod nas uvijek prepucavanja oko grijanja..penzićima u zgradi je sve skupo pa imaju čudne ideje.
    odnekud poznato... i mi se kao grijemo na toplanu pa nam cesto bude hladno. kod nas nema grijanja 22-6h, pa makar vani sjekire padale, proslu zimu kad je bilo ono jako hladno smo cvokotali pod poplunom. mislim, ne mora sad po noci grijati isto kao po danu, ali bar da odrzava neku minimalnu temperaturu...
    klima u stanu nam vise sluzi za grijanje nego za hladjenje. blazeno centralno...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nama su isto sad skoro pa hladni, po danu nisam bila doma. Grijanje je počelo pred nekih tjedan dana... Možda su danas manje grijali jer je bilo toplo vani. Mi smo Novi ZG, isto smo na toplanu, inače super grije.... A od 22-6 se grijemo na karolifere, ako treba, jer smo često aktivni u ranojutarnje sate.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.10.2010. at 22:42

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas nema grijanja 22-6h
    Za ovo sam mislila da je standard kod svih koji se griju na toplanu. Ili sam možda u zabludi? DOduše naš stan se nikad ne rashladi toliko cvokoćemo po noći nego bude taman negdje oko 19-20 stupnjeva, najugodnije za spavanje.

Mi se inače ne možemo požaliti. Počinju nam grijati skoro uvijek i prije 15.10. i u stanu je uglavnom ugodno toplo. Problem je obično s prijelaznim razdobljem, ali to je najviše dva-tri tjedna prije i poslije sezone grijanja, ovisno o godini, i tad nas spašava klima. Naši su penzići, čini se, zimogrozni pa se dobro grijemo.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Baš ste me našli s temom, taman htjedoh otvoriti istu.

Neki dan smo preselili u stan koji se grije na toplanu, nama nepoznanica jer smo se oduvijek ranije grijali na plinsko etažno. Ovo s toplanom je koma. Radijatori su gotovo hladni. Ja sam bila u uvjerenju da postoji neki termostat na centrali ili u zgradi koji regulira toplinu preko dana ili noći, ovisno o temperaturi vani. Kad ono šipak. U subotu smo zvali hep toplinarstvo i rekli da su nam hladni radijatori. Nakon neljubaznog nastupa žene na drugoj strani linije, mm se nažalost morao malo povišenim tonom postaviti da bi se udostojili doći vidjeti što nije u redu. To večer je bilo toplo. Pretpostavljamo da padne tlak i mi koji smo na višim katovima nemamo toplinu u radijatorima kao oni na nižim.
    Danas opet isti problem. Radijatori skoro pa hladni. Preko dana je to podnošljivo, ali kad dođe večer, mi cvokoćemo. U kupaonici posebno. Što će biti kad bude -10 vani?

Ja mislim da ću ići do uprave toplane ne bude li mi toplo u stanu, pa plaćamo masno to grijanje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Za ovo sam mislila da je standard kod svih koji se griju na toplanu. Ili sam možda u zabludi? DOduše naš stan se nikad ne rashladi toliko cvokoćemo po noći nego bude taman negdje oko 19-20 stupnjeva, najugodnije za spavanje.

Mi se inače ne možemo požaliti. Počinju nam grijati skoro uvijek i prije 15.10. i u stanu je uglavnom ugodno toplo. Problem je obično s prijelaznim razdobljem, ali to je najviše dva-tri tjedna prije i poslije sezone grijanja, ovisno o godini, i tad nas spašava klima. Naši su penzići, čini se, zimogrozni pa se dobro grijemo.
    I kod nas je slično. Klimu nikako ugradit, iako bi super legla na tih par tjedana kako čekamo grijanje, i to pod noći, kad roštamo oko 2-3 ujutro, onda bude zima, ne za cvokotat, ali upalimo karolifer.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo ranije zivjeli u novom zagrebu i takodjer se grijali na toplani, ali ja sam tada zivjela u uvjerenju da grijanje radi cijelu noc jer nam je uvijek bilo vruce u stanu. cak smo zimi imali iskljucene radijatore i opet nam je bilo vruce - sad znam da nije do toplane nego naprosto mali stan i veliki prozor prema jugu.
    sad, u novom, velikom stanu okrenutom prema sjeveru smrzavamo se.
    ivancice, sto da ti velim... kupi klimu u spavacim sobama

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Baš ste me našli s temom, taman htjedoh otvoriti istu.

Neki dan smo preselili u stan koji se grije na toplanu, nama nepoznanica jer smo se oduvijek ranije grijali na plinsko etažno. Ovo s toplanom je koma. Radijatori su gotovo hladni. Ja sam bila u uvjerenju da postoji neki termostat na centrali ili u zgradi koji regulira toplinu preko dana ili noći, ovisno o temperaturi vani. Kad ono šipak. U subotu smo zvali hep toplinarstvo i rekli da su nam hladni radijatori. Nakon neljubaznog nastupa žene na drugoj strani linije, mm se nažalost morao malo povišenim tonom postaviti da bi se udostojili doći vidjeti što nije u redu. To večer je bilo toplo. Pretpostavljamo da padne tlak i mi koji smo na višim katovima nemamo toplinu u radijatorima kao oni na nižim.
    Danas opet isti problem. Radijatori skoro pa hladni. Preko dana je to podnošljivo, ali kad dođe večer, mi cvokoćemo. U kupaonici posebno. Što će biti kad bude -10 vani?

Ja mislim da ću ići do uprave toplane ne bude li mi toplo u stanu, pa plaćamo masno to grijanje.
    I mi na 8 katu...kaos. Toplana je kao odgovorna do toplinske stanice a dalje je stvar upravitelja zgrade.Tako da njih baš briga ako je u stanu hladno.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Toplana noću u pravilu isključuje grijanje, osim kad je vani ekstremno hladno.

Što se mene tiče, i bolje da je tako, živjela sam neko vrijeme u zgradi gdje je grijanje radilo cijelu noć i preznojavali smo se usred zime. Ni to nije zdravo, kao ni smrzavanje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Grijanje?! Nisam još ni počela razmišljati o tome. Prije par minuta sam tek zatvorila širom otvoren prozor. ~~~Primorje~~~. Vani 19,5 stupnjeva.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja vjerujm da postoji neki kvar. Ne mogu radijatori biti mlaki. I još imamo na radijatorima termostatske regulatore, što mi govori da su bivši vlasnici htjeli i smanjiti na nižu temperaturu od one koja je bila. Ujutro opet zovem hep, ili predstavnika stanara. Račun ću platiti isti bilo mi hladno ili toplo, pretpostavljam.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod nas je niski kat, gleda na istok. Svekin stan je na Pešči, zadnja zgrada u nizu grijanja, zadnji stan, potkrovlje, orijentacija sjever-jug, tamo sam se smrzavala, a isto toplana.

Dobra stolarija isto znači - kod nas u spavaćoj prozor ne dihta (jedan, sitno), osjeti se masu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.10.2010. at 23:31

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo na Jarunu, 3. kat., zadnji, ne vjerujem da smo zadnji u nizu, ali tko zna. Orijentacija sjever, jug. Ali hladno je i na jugu, pvc, nova stolarija u dnevnoj, ona je na jugu. Ma ja kužim da ako je radijator hladan, ne može zagrijati ni po kakvoj logici. A kod nas ja to problem.

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Možda samo trebate odzračiti radijatore. Ne znam kako se to radi ali to MM svake jeseni napravi i nakon toga su nam radijatori cijeli topli. Do tada su topli samo djelomično i bitno je hladnije. Osim toga, na početku zime je uvijek nešto slabije grijanje, dok ne upale toplanu punom snagom. Barem se meni tako čini. No, sad, nakon više od tjedan dana grijanja, je kod nas već pretoplo.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

definitivno trebate odzraciti radijatore. ovo se odnosi na sve koji zive na visi katovima, a narocito na zadnjim.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    definitivno trebate odzraciti radijatore. ovo se odnosi na sve koji zive na visi katovima, a narocito na zadnjim.
    X

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

trebas ganjati predstavnika kucnog savjeta (ili skupa stanara ili kako vec), evo zasto. kad pocne sezna grijanja, stanari trebaju odzraciti radijatore ako ne griju odnosno ako se u njima nesto cuje (ne znam tocno opisati ali radijator svakako ne bi trebao proizvoditi zvukove) a na to bi on trebao upozoriti ljude. nakon toga, ako radijatori i dalje ne griju, treba zvati toplanu da dopune sistem (opet predsjednik kucnog savjeta).

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Upravo nazvala toplanu, rekli su poslati nekoga da nadopune sistem. Pa sad čekamo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako se to odzračuje radijatore (:genijalka? Nama je na početku ove sezone grijanja bilo dobro, danas i jučer mlačni... Biće ipak ne kure tuta forza, jučer je vani bilo ugodno toplo...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako se to odzračuje radijatore (:genijalka?
    na gornjoj strani radijatora, na kraju, znaci tamo di ne ulazi cijev u radijator bi trebao biti odzracni ventil, koji se otvori lagano i ispusta zrak sve dok ne krene voda iz njega. zato savjetujem imati krpicu ili papirnati ubrus, jer voda iz radijatora nerijetko je crna pa zna zaflekati zidove.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas je sve odzračeno tako da to nije problem......čekam do popodne kad se vratim doma sa posla, ako su hladni zovem predstojnika, iako danas je toplo vani, a za sutra predviđaju zahlađenje...

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

naša zgrada se grije na kotlovnicu!
    griju nam već cca 7 dana!¨
    temp u stanu mi je 24!

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

blago vama...mislim kad već plaćam da li je previše očekivati da bude i toplo???

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    na gornjoj strani radijatora, na kraju, znaci tamo di ne ulazi cijev u radijator bi trebao biti odzracni ventil, koji se otvori lagano i ispusta zrak sve dok ne krene voda iz njega. zato savjetujem imati krpicu ili papirnati ubrus, jer voda iz radijatora nerijetko je crna pa zna zaflekati zidove.
    Puno hvala! Jel' se smije to raditi kad je sezona grijanja već krenula i ima vode u cijevima?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to se moze napraviti JEDINO kad ima vode u cijevima, inace nema smisla. samo polako odrvni ventil i pripremi krpu. kad krene izlaziti voda ponovo zatvori ventil.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivano2, zovni toplanu. Nama danas vruće da sam čak i smanjila na regulatoru toplinu. Ja ću ih zvati svako malo ako treba, meni je važno da mi je toplo, i jer to plaćam.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cure, ako imate predstavnika stanara, to je njihov posao

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Riješeno...zvala susjeda (ne znam točno koga sve) ali danas toplo milina...nadam se da će tako i ostati

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

jel netko zna kaj je s grijanjem po noci? sad je fakat hladno...netko je napisao da griju 22-6 kad je ekstremno hladno... sta znaci ekstremno? -10 nije dovoljno?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

toplana...

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kod mene radijatori još uvijek prilično topli. Obično u ovo vrijeme već budu mlaki ili čak i hladni. Možda ipak nisu ugasili. Ili možda i o tome odlučuje kućepazitelj?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

e...tek sad citam... kaze mi frendica na kukuljevicevom da njima griju cijelu noc...a mi se smrzavamo zovem toplanu sutra...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •