Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Nemir u nogama

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Nemir u nogama

Nemir/nervoza u nogama me muči i u ovoj trudnoći. I to ne da me muči, nego me izludjuje. Javlja se navečer, kad legnem u krevet, nekad odmah, a nekad nakon oko pola sata.
    Izgleda tako da se kao ludjakinja bacakam po krevetu, vrtim s jednog boka na drugi i trazim položaj u kojem mi noge mogu biti mirne. I ne nalazim ga, jednostavno ne mogu ih ne micati. I onda ne mogu nikako zaspati.
    Ne idem spavati prekasno, oko 10, dakle nisam preumorna pa da bi to mogao biti uzrok.
    Isto tako, nemam nikakve grčeve u nogama koje kako čitam neke trudnice imaju.
    Nema veze jesam li večerala ili ne, jesam li žedna ili ne, o ničemu ne ovisi.
    Ne znam kako riješiti taj problem, ima li tko iskustvo/ideju?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mene je to jako mucilo kroz sve trudnoce a osobito u zadnjoj. Najvise mi je pomagalo istusirat ih u hladnoj, jaako hladnoj vodi, ne preporucam bas jer nije bas zdravo al ja sam cak stavljala i ledene obloge na stopala, jer jedino bi tako uspjela zaspati..
    I sa nicime ne mogu povezati, kako doslo tako proslo. Jos me povremeno ulovi al to je sad stvarno slabo...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni ni je bilo koma sa tim nemirom u drugoj trudnoći. Koma. Mjesecima nisam spavala nego šetala oko kuće po noći. Jedan od uzroka kod mene je bila strašna anemija, tako da bi bilo dobro da provjeriš željezo (ne hemoglobin nego željezo). Ja sam to skužila tek četri tjedan prije poroda , a do tada sam se već prilično namučila.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je isto hladnoća pomagala. Redovito bih spavala sa nogama izvan popluna.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

grozan osjećaj!!! evo meni i u drugoj trudnočki isto to micanje i lupanje nogama, baš ko da mi živci luduju. Ja sam skužila da moram ići spavat jaaaako umorna tako da odmah zaspim, ali to je gotovo nemoguće jer moram mirovati i nemam gdje potrošit energiju. e sad, ne znam koliko ima veze sa željezom, moje je u redu, iako ga i preventivno uzimam.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ni je bilo koma sa tim nemirom u drugoj trudnoći. Koma. Mjesecima nisam spavala nego šetala oko kuće po noći. Jedan od uzroka kod mene je bila strašna anemija, tako da bi bilo dobro da provjeriš željezo (ne hemoglobin nego željezo). Ja sam to skužila tek četri tjedan prije poroda , a do tada sam se već prilično namučila.
    Zeljezo mi je negdje na donjoj granici, ali tako cijeli zivot, oduvijek mi je nisko. A ne bih ga uzimala dodatno jer ionako imam problema sa probavom i stolicom i zeljezo bi to samo pogorsalo.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je bilo 2. Tako da je to bio jedan od uzroka. Dobra vijest je ta što nemir u nogama nestane kad rodiš. A do tada, ne znam. Ja sam znala sjediti , hodati i namakati vode do ranih jutarnjih sati. Pred jutro mi je bilo ok. Ako ti je ovo prvo djete spavaj ujutro duže da se odmoriš.
    Posljednje uređivanje od sirius : 05.10.2010. at 09:40

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni je bilo 2. Tako da je to bio jedan od uzroka. Dobra vijest je ta što nemir u nogama nestane kad rodiš. A do tada, ne znam. Ja sam znala sjediti , hodati i namakati vode do ranih jutarnjih sati. Pred jutro mi je bilo ok. Ako ti je ovo prvo djete spavaj ujutro duže da se odmoriš.
    Znam, nestao je i nakon prve trudnoce. Dobro je to što u nekom trenutku ipak uspijem zaspati. Nije mi prvo dijete, imam sina od 20 mjeseci koji očito isto ima neku varijantu "nemira u nogama" jer i on koma spava. Kraj mene. Tako da spavamo i budimo se naizmjence. I taman se sve smiri negdje oko 3, e onda mi se piški. I tak, uglavnom je veselo, uopce ne mogu zamisliti kako ce to sve skupa izgledati kad jos dodje curica.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Znam, nestao je i nakon prve trudnoce. Dobro je to što u nekom trenutku ipak uspijem zaspati. Nije mi prvo dijete, imam sina od 20 mjeseci koji očito isto ima neku varijantu "nemira u nogama" jer i on koma spava. Kraj mene. Tako da spavamo i budimo se naizmjence. I taman se sve smiri negdje oko 3, e onda mi se piški. I tak, uglavnom je veselo, uopce ne mogu zamisliti kako ce to sve skupa izgledati kad jos dodje curica.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam to isto imala povremeno u poznijoj trudnoci, negde od sedmog.
    ne znam ni sama ni kako je dolazilo ni odlazilo
    najteze mi je padalo da se vozim u kolima duze a to je bilo neophodno kad smo isli na more.
    bas tako, bacakala sam se bukvalno. trzala. trpim trpim i ondamoram da se cimnem
    zato sam i puno setala, najvise sam setala u tom periodu. samo kretanje mi je pomagalo. sva sreca bilo leto.. ali sam se mogla poroditi i na ulici jer sam stalno bila na ulici. pesice i pesice

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Uuuuuuu..dobro poznat iritantan osječaj. Nemir u nogama imam zadnjih deset godina pa i sad u trudnoću. Rješenje...duuuuge lagane šetnje, da se noge izmore, doslovce. Drugi način nisam našla. Jednom smo se vozili 12 sati u autu, ja nisam mogla zaspati po noći..nemir u nogama. Zatezala sam mišiće listova i kvadrića tako da sam idući dan imala laganu upalu ali... uspjela sam zaspati poslije .

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uzasan osjecaj, pratio me u prvoj trudnoci. Sjecam se da bi setala po stanu duuugo, dok se ne bi smirila.
    Pomaglo mi je jedino kad bi mi MM masirao noge.
    Dr mi je rekao da bi trebala povecati vitamina B u organizam...

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja inače patim od ovog sindroma, imaju ga mama i baka, u normalnim uvjetima mi se javlja mozda 2-3 puta godisnje i traje 2-3 dana i onda mjesecima nista.
    Sad u trudnoci je situacija prestravična, legnem, zaspim i probudi me za pola sata i onda cca od 24 do 4 hodam, pijem, spavam, tusiram noge... Pred jutro bude super i mogla bih do podneva spavat.
    Ako popodne legnem (evo, sad sam odrapila sat i pol), nema nemira. MM me masira (kad ga probudim) ili se patim sama.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Vidim da nas sve muči uglavnom navečer, što bi značilo da ipak ima neke veze s umorom.
    Ili psihom, nekad mi se čini da što me više živcira, to sam nemirnija, pa tako u krug.
    Po noći ako se probudim isto ga nema.

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I ja isto ima tih problema koji su krenuli negdje oko početka sedmog mjeseca trudnoće. Taj nemir me ponekad tako iritira, ustajem hodam po stanu ne da mi mira. Isto sam primjetila da mi paše lagana masaža i kada su mi noge na hladnom, sada iako je zahladilo dobro noge ne smijem pokriti.
    Ponekad kada mi taj nemir ne da mira popije jedan apaurin od 2 mg i tada brže zaspnem. Uglavnom grozan osijećaj.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da, da dodam, i meni se to desavalo najvise uvece i na noc

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Uh, to me muci oduvek, a u trudnoci je samo kulminiralo. Istovremeno sam dobila i grceve u nogama zbog kojih sam pocela da pijem Mg i od njega mi se i sindrom nemirnih nogu dosta povukao (ali nije nestao). Jedno vece mi je bilo doslo da placem, terala sam md-a da mi intenzivno masira noge ... uh, cini mi se da mi je doslo bilo da ih polomim, kao da mi mravi gmizu po stopalima...
    Mg zaista pomaze, a stres doprinosi problemu, to sam takodje primetila. Da li ce se javiti uvece zavisi i kakav dan sam imala.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dižem temu. Muči li još koga? Ja ću izludit! Pojavilo mi se prije cca 20 dana uglavnom pred jutro a sad i navečer. Pojačala sam željezo, pijem magnezij i inače, masaža ne pomaže...

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam vec tjedan dana naotecena, najvise zglobovi na rukama i nogama, pijem i magnezij. Svaku noc između 2 i 3 ulovi me jaka bol u listu ili dolje di su prsti u lovi me grč i onda skakucem po sobi¨!

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Snupi nije to to. Ja nisam uopce natecena i nisu to grcevi nego bas nemir. Ne mogu prestat micat noge...

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tigrical to je moj vječiti problem koji se u trudnoći još intenzivirao. Osim povećane količine magnezija nisam pronašla rješenje. I ponekad mi mm malo izmasira pa bude bolje.
    Znam koji je to grozan osjećaj

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Znam koji je to grozan osjećaj
    Uzas! Ne mogu spavat.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

To vam se zove sindrom nemirnih nogu ili restless legs syndrome. Postoji objasnjenje zasto se desava, nesto u zivcanom sustavu. Ja ga imam stalno, javlja se kad se smirim i moram micat nogu da bi mi naoko bilo bolje al u biti mi nis ne donosi olaksanje. U trudnoci se cesto javlja, cak i zenama koje ga prije nisu imale.

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

lavko bas citam o tome ovih dana... Nisam ga ni ja prije imala, pocelo u 3. tromjesecju.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Da malo oživim temu.
    Meni se to pojavilo prije nekih tjedan dana, s 18tt. Nemam nemir u cijelim nogama, već u kukovima. Inače mi je jedini problem s ovim mimo trudnoće što se ne mogu voziti u busu do prozora ili u tijesnom autu, ali to je kombinacija ovoga i klaustrofobije.
    Legnem, roštiljam se ko šašava, mašem nogama. Jedno jutro sam se digla u 6 h i igrala lovice po stanu s mačkom. Il ne mogu zaspati navečer il se probudim pa opet ne mogu spavati.Znam to osjetiti i po danu, ali manje.
    Hlađenje tuširanjem ne dolazi u obzir jer je sada zima, ne znam kak bih si masirala kukove unutar zglobova, vitamine ionako pijem. Ne znam kak bih si mogla pomoć. Jedino se nadam da će prestati prije poroda. Po mogućnosti što prije.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dogodi mi se povremeno, uvijek navecer kad legnem u krevet i to mi je definitivno najgori simptom trudnoce. Uzasno je tesko opisati nekome tko to nije osjetio. Imas se potrebu stalno protezati, osjecaj je kao da su trnci, a opet nisu. Meni nista tada ne pomaze, pa odustanem od spavanja i citam knjigu i cekam da popusti.
    No, moram dodati, nedaj boze veceg zla.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Nije bas "nemir" ko sto vi pricate ali...
    Cijelu noc se budim jer mi 1 tocka na lijevom tabanu titra. Nije bolno al je zbunjujuce jer nemam pojma sta je to?? Prosetala sam par puta okolo, mislec kao trne mi noga, masirala, toplo, hladno, al nista nije pomoglo, evo titra i dalje... jel se nekom dogadjalo i sta da radim? Od ceg to moze bit?

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja nemam taj nemir u nogama o kojem ste pisale, ali prije tjedan dana sam počela osjećat male grčeve u listovima nogu. To mi se pojavilo u 13tt, prije ne. Nije me nikako uhvatio onaj pravi bolni grč (znam šta je to jer sam davno to imala, probudio bi me noću grč u nozi), al kad se probudim osjećam to u listovima i po danu isto kad radim nešto. A danas sam malo više šetala i bila vani pa primjetim da mi je manje. Možda šetnja i bolja cirkulacija čine dobro. Pijem vitamine, elevit u kojem ima i magnezija, al kupit ću i donat mg pa ću baš vidit. Da li jekoja trudnica imala slično iskustvo?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mene su od užasnih grčeva i nemirnih nogu u trudnoći spasile kupke od magnezijeva klorida (ima ih sada i u dm-u). Stavi se u vodu i točaju se stopala. Navodno organizam uzme koliko mu treba i učinskovitije je od tableta.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja pijem mg. Stvarno rijetko imam tek najavu grceva, al nikad me ne ulovi kak treba.
    Inace, mg je dobar u trudnoci osim zbog ovih grceva, preranih trudnickih - i za razvoj bebinog mozga. Ginica mi je to rekla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •