Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: kako se radi umak od sira ?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno kako se radi umak od sira ?

ja bi to napravila; onak, da izgleda bijelo i da se jede sa širokim rezancima, al da se ne treba niš zapeći u pećnici ili nešto tak komplicirano
    znam da se skuha bešamel i kakav onda sir unutra stavim; kravlji il kakav drugi :? ?
    i koliko se to onda dugo mora kuhati u bešamelu ?
    ak stavim u to i pršuta, jel ga moram prije peći na tavi il se samo skuha ?!

ja tak nešto uvijek jedem vani, pa fakat nemam pojma kak to ide; ajd, pucajte, pliz.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ako ukucaš u google umak od sira izgubit ćeš se od recepta

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

fakat

al na rodi ima tako doooobrih kuharica )

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

doro kuham ali grozno pišem recepte

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

inače znam stavit komadiće pršuta i parmezana u vrhnje za kuhanje i nakon par minuta maknem sa vatre . dovoljno je samo da prokrčka

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

doro=dobro

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

evo jedan jednostavan koji ja radim s 2-3 vrste sira, ovisno sto imam pri ruci:
    prvo stavim kockicu maslaca (ili margarina) i otopim, zatim zlicu brasna i kad zazuti dodam mlijeko. dobro...to je za sad kalsicni besamel.
    onda dodam jedno kiselo vrhnje, posolim i popaprim po zelji. nakon toga dodajem gaudu (ili neki drugi meki sir), neki sir s plemenitom plijesni (obicno gorgonzolu) i par trokutica topljenog sira i sve to dobro otopim u umaku. pri kraju dodam rezanog persina (a ako volis mozes umjesto persina stavit origano).
    ovaj umak koristim uz tjesteninu, njoke ili za lazanje od sira.
    u slast!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obični najobičniji umak od sira ti je:

ugriješ vrhnje za kuhanje ili mlijeko (bolje vrhnje) i dodaš sir. kad se sir istopi to je to.

druga je sad stvar hoćeš li fini umak od sira s pršutom i začinskim biljem i lukom za tjesteninu?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

pa da, nešto što se samo prelije preko tjestenine, samo kaj nisam nikad kužila jel ide kravlji sir ili podravec, gauda i sl.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Re: kako se radi umak od sira ?

Citiraj andrea prvotno napisa
    ja bi to napravila; onak, da izgleda bijelo i da se jede sa širokim rezancima, al da se ne treba niš zapeći u pećnici ili nešto tak komplicirano
    znam da se skuha bešamel i kakav onda sir unutra stavim; kravlji il kakav drugi :? ?
    i koliko se to onda dugo mora kuhati u bešamelu ?
    ak stavim u to i pršuta, jel ga moram prije peći na tavi il se samo skuha ?!

ja tak nešto uvijek jedem vani, pa fakat nemam pojma kak to ide; ajd, pucajte, pliz.
    ti ces nam jos postat prava kucanica.
    Andreine kucne carolije. namig

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja često znam radit stubičku ribicu , a uz nju idu široki rezanci u umaku od vrhnja,suhih šljiva i bijelog vina . za prste polizat

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ne kravlji sir nego oni razni topljivi sirevi koji ti se nadju pri ruci (dimljeni, gouda, namazi razno razni tipa Zdenka sir i ti, gorgonzola...) Sve te sireve lijepo narežeš na kockice i baciš na malo otopljenog maslaca i zaliješ mlijekom ili vhnjem za kuhanje (dakle uopće ti netreba brašna - ne moraš raditi bešamel). I tako miješaš dok ti se sirevi ne otope. Ja znam nekada ako imam i neki sir koji se netopi lako to mikserom izmiksati. Još možeš dodati unutra neki začin ako te je volja, možeš vjerojatno i tu šunku sitno narezanu (ja sam vegetarijanac pa to ne radim, ali sigurno se može...)

I eto to ti je to, fulll jednostavno

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja stavljam gorgonzolu ili parmezan ili neki koji se topi pffff nemam pojma neki jeftkaner.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam jedamput otapala roquefort u vrhnju za kuhanje, umjesto gorgonzole (nije bilo u dućanu) pa su mi plivale krpice plijesni...bljak...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mamitin recept ti je super.
    Dakle vrhnje zagriješ i istopiš sir, tvrdi ako voliš može i sa plemenitom plijesni. (dakle gouda, podravec, bilogorac-fenomenalno), meni je odlično i sa gorgonzolom i sa roqefortom a možeš i kombinirati recimo umak 4 vrste sira.
    I recept.
    Ovo MM oboooožava i može jesti valjda svaki dan!
    UMAK OD SIRA
    Na malo maslaca prodinstaš šampinjone isjeckane na listiće, kad ispari voda podliješ sa vrhnjem za kuhanje i dodaš izmrvljenu gorgonzolu, malicko muškata i vlasca, malo posoliš...
    I preliješ preko špageta ili njoka.
    Fenomenalno je kao prilog uz pohano meso ili pohano povrće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •