Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: kako se radi umak od sira ?

  1. #1
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno kako se radi umak od sira ?

    ja bi to napravila; onak, da izgleda bijelo i da se jede sa širokim rezancima, al da se ne treba niš zapeći u pećnici ili nešto tak komplicirano
    znam da se skuha bešamel i kakav onda sir unutra stavim; kravlji il kakav drugi :? ?
    i koliko se to onda dugo mora kuhati u bešamelu ?
    ak stavim u to i pršuta, jel ga moram prije peći na tavi il se samo skuha ?!

    ja tak nešto uvijek jedem vani, pa fakat nemam pojma kak to ide; ajd, pucajte, pliz.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    ako ukucaš u google umak od sira izgubit ćeš se od recepta

  3. #3
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    fakat

    al na rodi ima tako doooobrih kuharica )

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    doro kuham ali grozno pišem recepte

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    inače znam stavit komadiće pršuta i parmezana u vrhnje za kuhanje i nakon par minuta maknem sa vatre . dovoljno je samo da prokrčka

  6. #6

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    doro=dobro

  7. #7
    trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Solin - Split
    Postovi
    676

    Početno

    evo jedan jednostavan koji ja radim s 2-3 vrste sira, ovisno sto imam pri ruci:
    prvo stavim kockicu maslaca (ili margarina) i otopim, zatim zlicu brasna i kad zazuti dodam mlijeko. dobro...to je za sad kalsicni besamel.
    onda dodam jedno kiselo vrhnje, posolim i popaprim po zelji. nakon toga dodajem gaudu (ili neki drugi meki sir), neki sir s plemenitom plijesni (obicno gorgonzolu) i par trokutica topljenog sira i sve to dobro otopim u umaku. pri kraju dodam rezanog persina (a ako volis mozes umjesto persina stavit origano).
    ovaj umak koristim uz tjesteninu, njoke ili za lazanje od sira.
    u slast!

  8. #8
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    obični najobičniji umak od sira ti je:

    ugriješ vrhnje za kuhanje ili mlijeko (bolje vrhnje) i dodaš sir. kad se sir istopi to je to.


    druga je sad stvar hoćeš li fini umak od sira s pršutom i začinskim biljem i lukom za tjesteninu?

  9. #9
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    pa da, nešto što se samo prelije preko tjestenine, samo kaj nisam nikad kužila jel ide kravlji sir ili podravec, gauda i sl.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno Re: kako se radi umak od sira ?

    Citiraj andrea prvotno napisa
    ja bi to napravila; onak, da izgleda bijelo i da se jede sa širokim rezancima, al da se ne treba niš zapeći u pećnici ili nešto tak komplicirano
    znam da se skuha bešamel i kakav onda sir unutra stavim; kravlji il kakav drugi :? ?
    i koliko se to onda dugo mora kuhati u bešamelu ?
    ak stavim u to i pršuta, jel ga moram prije peći na tavi il se samo skuha ?!

    ja tak nešto uvijek jedem vani, pa fakat nemam pojma kak to ide; ajd, pucajte, pliz.
    ti ces nam jos postat prava kucanica.
    Andreine kucne carolije. namig

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    ja često znam radit stubičku ribicu , a uz nju idu široki rezanci u umaku od vrhnja,suhih šljiva i bijelog vina . za prste polizat

  12. #12
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    Ne kravlji sir nego oni razni topljivi sirevi koji ti se nadju pri ruci (dimljeni, gouda, namazi razno razni tipa Zdenka sir i ti, gorgonzola...) Sve te sireve lijepo narežeš na kockice i baciš na malo otopljenog maslaca i zaliješ mlijekom ili vhnjem za kuhanje (dakle uopće ti netreba brašna - ne moraš raditi bešamel). I tako miješaš dok ti se sirevi ne otope. Ja znam nekada ako imam i neki sir koji se netopi lako to mikserom izmiksati. Još možeš dodati unutra neki začin ako te je volja, možeš vjerojatno i tu šunku sitno narezanu (ja sam vegetarijanac pa to ne radim, ali sigurno se može...)

    I eto to ti je to, fulll jednostavno

  13. #13
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ja stavljam gorgonzolu ili parmezan ili neki koji se topi pffff nemam pojma neki jeftkaner.

  14. #14

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Ja sam jedamput otapala roquefort u vrhnju za kuhanje, umjesto gorgonzole (nije bilo u dućanu) pa su mi plivale krpice plijesni...bljak...

  15. #15

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    118

    Početno

    mamitin recept ti je super.
    Dakle vrhnje zagriješ i istopiš sir, tvrdi ako voliš može i sa plemenitom plijesni. (dakle gouda, podravec, bilogorac-fenomenalno), meni je odlično i sa gorgonzolom i sa roqefortom a možeš i kombinirati recimo umak 4 vrste sira.
    I recept.
    Ovo MM oboooožava i može jesti valjda svaki dan!
    UMAK OD SIRA
    Na malo maslaca prodinstaš šampinjone isjeckane na listiće, kad ispari voda podliješ sa vrhnjem za kuhanje i dodaš izmrvljenu gorgonzolu, malicko muškata i vlasca, malo posoliš...
    I preliješ preko špageta ili njoka.
    Fenomenalno je kao prilog uz pohano meso ili pohano povrće.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •