-
beba gleda gore/iza
Više se ne sječam s prvom bebicom ali S kad leži na leđima uvijek ima glavu u stranu i gotovo uvijek gleda kao iza sebe, ne znam kako bih opisala, gleda ona i mene, prati me, ali me zanima jel ovo gledanje prema gore ok?
-
Mislim da je o izvijanju beba dosta pisalo na temi o motorickom razvoju pa bi mozda tamo mogla naci detaljnije odgovore, ali da ti kao mama vjezbacice kazem svoja iskustva: M se izvijala jer je bila hipertonicna. Najizrazenije je bilo sa jedno sedam mjeseci kada je krizala nogice, kicmu izvijala u luk i gledala iza sebe.. kao da se napinje da nesto dohvati.
Ako imas ikakve nedoumice vezane uz motoriku svoje bebcice, posavjetuj se sa njenim pedijatrom jer ako problem postoji najbitnije je rjesavati ga na vrijeme.
-
Preporučam pregled fizijatru, ne bi ju smjelo zanimati ono iza, ili svi lusteri i lampe i sve što je iza
-
Moja malena je vježbač i dosta često to radi, naročito na TV, nastojim je odma okrenut da je TV ispred... A šta često radi, to izvijanje kad spava, ide se okrenut i ostane joj glava izvijena..
-
http://studioaurora.hr/
Jučer sam naišla na ovaj oglas na facebooku pa možda je korisno za vježbanje.
thegirl25, lijepo te je opet vidjeti na forumu.Dugo nije bilo tebe i tvoje princeze.
-
cure su ti sve rekle,također mislim da bi trebala pregled kod fiz..ne znam koliko je beba stara ali kad je mala,bitno je fokusirati pogled i "akciju" u ravnini/razini očiju.dakle i ako je npr.u baby gymu ne natrpati igračke okolo da širi ruke i savija se,nego jednu jedinu stavi u sredinu da se fokusira na tu centralnu zamišljenu liniju u ravnini prsa ispred očiju.
-
za ovu položajnu asimetriju (da je stalno okrenuta na jednu stranu) daješ podražaje na suprotnu.dakle zvuk,svjetlost,tvoje prilaženje,okretanje u krevetu,spavanje i sl.sve na suprotnu stranu od "zaležane".
-
ma moja bebica je mala, mjesec i pol , ne izvija se ona, nego recimo kad leži na leđima, primjetila sam da dosta često okreće glavu onak prema iza i gleda iza/gore...kad se nosi ili sl. onda ne, rijetko se okrene da mene vidi, danas sam joj baš namontirala igračkicu da vidim hoće ju gledat ili će se okretat opet iza, ali gledala je igračkicu
-
Ma dobro, hvala Bogu da to ne radi stalno, ali to ju ne bi smjelo zanimati....i još je ipak premala da se okrene da vidi tebe...
Moja prva koja se izvijala isto je to radila
Drugi se nije izvijso i stvarno ga, ali nikad nisu zanimali lusteri ili bilo što što je iznad glave
E sad...
-
Moji su oboje to radili. Nisu se izvijali, nego su gledali iza. Prošlo samo od sebe. Ako to potraje, upozori pedijatra da obrati pažnju na slijedećem pregledu.
-
B. ima 6 mjeseci i ovo radi, ne stalno al često je zanima sta je iza nje iako nema nicega, također gledanje u plafon. ona se normalno razvija, diže glavicu i okrece se. znaci trebala bi se posavjetovati s fizijatrom ili nijetoliko strasno s obzirom da ne kasni s nicim
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma