Ne znam niti dali imamo poteškoće s dojenjem ali evo zašto sam malo zabrinuta.
Rođena s 3450gr - otpuštena iz bolnice 3270gr
1. mj 4250 gr
2mj 20 dana 5150 gr
4mj 20 dana 5800 gr
Isključivo dojimo ne dajem joj ništa i nisam mislila početi s dohranom do 6 mj iako je pedijatar preporučio uvođenje dohrane. Imamo otprilike 10 podoja dnevno nekada i više od toga najmanje 3 noćna. Pelena i pokakanih i mokrih i više nego što treba i jako je živa beba od kada se rodila nije nikada mirno ležala uvijek mlati nožicama i rukicama i okreće se i voli se najviše nositi, uglavnom nema nikada mira.
Brine me ovo posljednje da je u 2mj dobila 650gr i to da vjerojatno do 6mj neće udvostručiti težinu ( ne znam jeli to problem).
Brine me i to da njezini podoji traju cca 7-8 min i istina je da ona u to vrijeme jako aktivno cica i baš jako vuče ali se svejedno brinem da možda ne dobiva dovoljno masnog mlijeka.
Od početka smo imali velikih problema s dojenjem i trebalo nam je 2mj da sve dođe na svoje. I svaki mjesec imamo barem 2-3 dana štrajk koji ne mogu povezati s ničim. Vrlo često npr u 5/10 podoja uzme cicu povuče 2-3 puta pa okrene glavu pa opet i tako nekoliko puta dok ne počne cicati ili počne plakati pa pokušamo kasnije. Nekada u tih kratkih 7-8min da bi cicala mijenjam dojku i 3-4 puta jer cica npr 2 min i prestane pa joj ponudim drugu pa 2-3 min pa opet nazad na prvu a između toga plače. Ima dana kada cica bez problema.
Inače je vrlo živa i plačljiva beba od rođenja čim joj nešto ne paše to izražava plačem. Prva 2 mj je ili spavala i cicala ili plakala. Sad se to stabiliziralo.
Zanima me dali bih trebala nešto promijeniti i jeli prirast od 650gr u 2 mj premali?