Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Pretilo dijete! pomoć i savjete molim!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Pretilo dijete! pomoć i savjete molim!

Malena ima 3 godine i 10 mjeseci,i bucka je oduvijek,no vidim da je to otišlo predaleko!stalno traži papati i imam osjećaj da nikada nije sita.što da radim,ima li tko slično iskustvo?? danas ću ju vagati i mjeriti visisnu,pa da vidim na čemu smo,s dvije godine je imala 25kg,puno previše!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Možda da pitaš pedijatricu kad odete na sistematski sa 4 godine. Mislim da ju sama ne smiješ na nikakvu dijetu staviti, Možeš smanjiti količinu slatkiša i sve grickalice i bombone ako ih jede. Najbolje je ne ih uopće kupovati, barem sam ja tako radila, i onda ni nemaju priliku jesti. Samo pravu čokoladu i to ne previše.
    Da li je inače zdrava? Da li te zabrinjava taj tvoj osjećaj da nikad nije sita? Pedijatar će ti znati odgovoriti na ta pitanja.
    No, kod nas je bio suprotan slučaj u tako malim godinama, jedva prešli 20 na pregledu za školu. I to zabrinjava mamu isto.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Slažem se s Beti, najbolje da pitaš pedijatra i da sama ne pokušavaš s nekim dijetama osim izbjegavanja grickalica, slatkiša i zaslađenih napitaka (sokovi, čajevi - ako pije takve napitke). Neka pije čistu vodu. Za međuobroke joj ponudi voće, suho voće, orahe, lješnjake i slično. I puno igre, trčanja...

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Sve smo pokušali,sokove n pije,samo vodu,kada traži jesti,između obroka,nudim voće.Rijetkost je kada pojede neku smoki ili bilo što od grickalica.Pedijatar govori samo da se mora više kretati i manje papati,mislim,baš mu hvala na pomoći!ne mislim ju sama stavljati na dijetu ali neznam više što učiniti,u vrtiću je najveća u grupi....i ja sam uvijek bila bucka i bojim se da su to geni...no želim joj pomoći,naravno zbog zdravlja,jer brine me,a i djeca su okrutna kada vide nekoga drugačijeg od sebe...(

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko sam ja popratila, kod male je djece - kod kojih je problem prekomjerna tezina - najbitnije zadrzat kilograme na istom. dakle - ne teziti tome da dijete smanji tjelesnu tezinu - nego da "izraste" toliko da mu ti kilogrami budu taman...

da su neki skloniji tome da budu "buckastiji" od drugih, jesu - kao sto su neki drugi skloniji tome da budu "sparuge"

sto ciniti? koristiti svaki moguci trenutak za tjelesnu aktivnost. ne treba nista pretjerano ni "sofisticirano"... najobicnije trckaranje ili brzo hodanje oko zgrade, skakutanje po stepenicama, pomaganje pri nosanju kupovine na nacin da nosi jednu po jednu stvar iz vrecice (iz hodnika/auta do kuhinje, npr.)... za svakih pet-deset-dvadeset minuta staticke aktivnosti (sjedenje, crtanje, citanje, gledanje tv-a) - triput vise aktivnosti... hula-hop je super, ples uz omiljenu glazbu isto genijalan...

obroke npr. servirati na manjim tanjuricima/zdjelicama - tako da vizualno izgledaju puni, a opet da bude manja porcija od uobicajene...

sretno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj doloress prvotno napisa Vidi poruku
    Sve smo pokušali,sokove n pije,samo vodu,kada traži jesti,između obroka,nudim voće.Rijetkost je kada pojede neku smoki ili bilo što od grickalica.Pedijatar govori samo da se mora više kretati i manje papati,mislim,baš mu hvala na pomoći!ne mislim ju sama stavljati na dijetu ali neznam više što učiniti,u vrtiću je najveća u grupi....i ja sam uvijek bila bucka i bojim se da su to geni...no želim joj pomoći,naravno zbog zdravlja,jer brine me,a i djeca su okrutna kada vide nekoga drugačijeg od sebe...(
    Ako se dijete ne pretprava junkom, a pretilo je, ja bih tražila uputnicu za endokrinologa koji radi s djecom. Naravno, ne kad dijete ima 2-3 kile više od poželjne težine, ali 25 kg sa 2 god je zaista puno...

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

hvala vam svima na podršci! mislim da ću tražiti uputnicu i napraviti pretrage.....pa da barem tu mogućnost isključimo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •