Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Menstrualni bolovi u 19. tjednu trudnoće

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Menstrualni bolovi u 19. tjednu trudnoće

Javljam se s nadom da će mi se javiti neke forumašica sa sličnim iskustvom ili da će moje iskustvo možda nekoj trudnici pomoći. Dakle, jučer ujutro se probudim i osjetim nekakav pritisak , nisko, ispod stidne kosti. U početku su bili lagani bolovi da bi do popodneva od bolova nsam mogla ispraviti, a napominjem, ja ležim cijelo vrijeme jer sam imala serklažu. U panici, popodne odlazim na hitnu, bolovi me rasturaju (slično kao menstrualni bolovi, mada vrlo nisko) i dok čekam u Vinogradskoj na hitnoj da me pregledaju bolovi prestaju. Liječnik me pregleda vaginalno, uzv u redu, urinokultura sterilna i pušta me kući uz objašnjenje da se maternica i ostalni organi izdižu, šire i da je trudnoća stanje kada ovakvi bolovi nisu rijetki. Danas više od bolova ni b.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

i ja sam povremeno znala imati slične bolove. neugodno je zbog straha. ne znam što bih ti rekla. ako te doktor pregledao i rekao ti da ne brineš onda se probaj opustiti. znam da nije lako jer svaka bol odmah budi strah, ali stvarno se unutra sve rasteže, diže i mora malo boliti.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Slican problem!
    U 21.tt sam i imala sam takve bolove prosli tjedan tri dana. Inace je trudnoca uredna. Ne moram vam ni pisati kako sam se prestrasila, posebno kada sam malo procackala po netu. Prvi dan su bolovi poceli kao da cu dobiti M, jedno 5-6 puta sam imala grceve.
    Drugi dan 3 grca kroz cijeli dan, ali malo slabijeg intenziteta, a treci dan samo jedan slabasan grcic. Pila sam i sumeci magnezij da malo smiri grceve.
    Istina, u to vrijeme sam cesto morala na wc jer su mi stolice bile ucestalije, pa je mozda i od toga.
    A mozda je stvarno sitenje i namjestanje maternice.
    A moglo je biti, ne daj Boze, i nesto puno ozbiljnije. U utorak idem na pregled pa cemo vidjeti sto ce dr. reci. Dorotea 24 je dobro napisala, bitan je pregled doktora.
    Znam da nisam dala nikakve korisne informacije jer ni sama ne znam zasto se to tocno dogadjalo (sada se sve smirilo), ali makar znate da nas ima jos s tim problemom.
    Prvo krstarenje, sretno s trudnocom i da te takvi bolovi vise ne uznemiravaju

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Slican problem!
    U 21.tt sam i imala sam takve bolove prosli tjedan tri dana. Inace je trudnoca uredna. Ne moram vam ni pisati kako sam se prestrasila, posebno kada sam malo procackala po netu. Prvi dan su bolovi poceli kao da cu dobiti M, jedno 5-6 puta sam imala grceve.
    Drugi dan 3 grca kroz cijeli dan, ali malo slabijeg intenziteta, a treci dan samo jedan slabasan grcic. Pila sam i sumeci magnezij da malo smiri grceve.
    Istina, u to vrijeme sam cesto morala na wc jer su mi stolice bile ucestalije, pa je mozda i od toga.
    A mozda je stvarno sitenje i namjestanje maternice.
    A moglo je biti, ne daj Boze, i nesto puno ozbiljnije. U utorak idem na pregled pa cemo vidjeti sto ce dr. reci. Dorotea 24 je dobro napisala, bitan je pregled doktora.
    Znam da nisam dala nikakve korisne informacije jer ni sama ne znam zasto se to tocno dogadjalo (sada se sve smirilo), ali makar znate da nas ima jos s tim problemom.
    Prvo krstarenje, sretno s trudnocom i da te takvi bolovi vise ne uznemiravaju
    Hvala na utjehi, stvarno ne znam šta da kažem. Važno da bolova više nema. Meni je termin 3.3.,vidim da su nam slični tjedni trudnoće.

suzi

Početno

isti problem sam imala i ja...probudili su me uzasni bolovi u trbuhu izgledalo je kao pravi trudovi.otisli smo na hitno i sve je bilo o.k Ali rekli su mi da odem kod svog doktora.POsto sam imala ceste stolice ja imoj doktor zakljucili smo da mi je to zasmetala hrana ili posto se maternica siri manje je prostora za crijeva pa se grce.tako da se i ja nadam da ce sve biti o.k...inace i ja sam blizu meni je termin 17.3

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo, bila kod doktora i sve je ok!
    Ja zatvorena (toga me bilo najvise strah) i beba super.
    Ti grcevi su ocito bili zbog probave, tj. maternica se siri i prtisce crijeva + malo stresa i evo grceva.
    Negdje sam procitala da stres posebno negativno utjece na srce, crijeva i maternicu (glatko misicje, ako sam dobro zapamtila), tako da i to ima veliki utjecaj.
    Cure, nadam se da je i vama bolje!
    Pozdrav!

Ti avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Napokon sam se uspjela ulogirat tu nakon duuugo vremena i zaboravljenih passa.
    Pozdrav cure
    Ja imam bolove zadnjih dana ali ne ujutro nego popodne nakon setnje i posla po kuci i to neka napetost u donjem djelu stomaka jako jako neugodna, kao da se sve ukoci i boli kao da ce ispasti...ma ne mogu opisati, jako neugodno i moram taj tren leći, to mi je vec dva dana a ima nekih 7 i više da me popodne boluckalo. Zvala sam gina a on kaze to je za vaš slučaj normalno. Jako sam prestrasena. Termin mi je 17.3.
    I još mi se događa da osječam kao da nešto imam u rodni9ci a zadnjih dana kao da mi otekne dio kože, ma ne znam objasniti.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Ti prvotno napisa Vidi poruku
    Napokon sam se uspjela ulogirat tu nakon duuugo vremena i zaboravljenih passa.
    Pozdrav cure
    Ja imam bolove zadnjih dana ali ne ujutro nego popodne nakon setnje i posla po kuci i to neka napetost u donjem djelu stomaka jako jako neugodna, kao da se sve ukoci i boli kao da ce ispasti...ma ne mogu opisati, jako neugodno i moram taj tren leći, to mi je vec dva dana a ima nekih 7 i više da me popodne boluckalo. Zvala sam gina a on kaze to je za vaš slučaj normalno. Jako sam prestrasena. Termin mi je 17.3.
    I još mi se događa da osječam kao da nešto imam u rodni9ci a zadnjih dana kao da mi otekne dio kože, ma ne znam objasniti.
    S obzirom da se nas dvije nekako nađemo na svim forumima, a čini mi se da smo i u sličnim tjednima-ja u 21. sada nas povezuju i iste boljke. Moguće, da je to za te tjedne normalno, u svakom slučaju ja sam otišla na hitno s obzirom da sam paničarka i rekao doktor da je to sve normalno, raste, bla,bla,bla. I mene često nekak pika ili bolucka skroz dole ali to je valjda to drugo stanje.

Ti avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hej pozdrav

mene je stvarno malo strah, taman mi je trudnoća krenila normalnim tokom. ma lako to sto me bocka, probada, probava je preaktivna ali samo unutar tijela , nego me nakon šetnje i nekog rada po kuci, iako ne smijem raditi kućanske poslove, neko kuham i tako, kao da mi se zgrči utroba, grozan osjećaj i taj tren trebam leći. A kako ja ni ineće nisam preaktivna sad sam baš u depresiji, vec sam otkazala jedno zensko druzenje sutra iako su cure meni već namjenile kauč. Ma dobro ležat ću samo da sve bude ok.
    A dr mi uvik kaže da je sve ok, nadam se da se nisam počela otvarati i da će reći da je sve ok, pa cu barem biti mirna, pregled mi ej tek za dva tjedna.
    Znala sam aj krstarenje da ćemo se ja i ti više manje pratiti ali sam se nadala 3 mirna mjeseca. Ah, danas sam depresivna, da objasnim ovaj nedefinirani post.

Ti avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

i meni nisu menstrualni bolovi, meni je nesto drugo, drukčiji osjećaj, čini mi se gori, jer su ti menstrualni meni bili cijelo prvo tromjesečje. ja jedostavno ne znam objasniti što mi se dešava. u rodnici mi se kao smežura ili natekne koža , uglavnom imam osječaj da me nešto smeta. A u donjem stomaku kao da me nešto stegne, ustvari osjetim cijelu maternicu kako je napeta, jako mi je ruzan osjecaj. I onda moram u krevet na cijelo popodne.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ti, znam o čemu pričaš tako je meni bilo skoro cijelu trudnoću.
    isto sam bila na mirovanju ali povremeno lampanje okolo me spremilo u bolnicu na skoro 3 mjeseca.
    počela sam se otvarat sa 24 tj. a s 21 sam bila za prst uloživa ili tako nešto.
    to šta osjetiš su tzv.BH kontrakcije, i važno je da nisu česte.
    dakle ako imaš jednu dvije dnevno, ne bi trebalo bit problema uz mirovanje, smo promjeni položaj.
    ali ako krenu češće tipa svakih 20 min. onda trk u bolnicu.

Ne želim te plašit, najbolje će ti reći doktor, ja ovo sve pišem samo zato da što više miruješ i budeš jako disciplinirana.
    Inače sam nosila jako nisko, i cijelu trudnoću je beba bila na nogice , pa kad bi ta raspalila, ja sam svaki put mislila da je nogica izletila van.

Ti avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

AnneMary hvala ti što si mi odgovorila , i ja sam sumnjala da je možda tako nešto ali još naravno ne znam jer nisam bila na pregledu, mislim da cu se ranije narucit ili cu stvarno ležat doma. Ja imam rizičnu trudnoću ali ne zbog otvaranja nego zbog anomalije maternice ali mi je dr drugo tromjesečje rekao da mogu prošetati i pomalo se vratiti u život s tim da ne radim kućne poslove. Izgleda da sam pretjerala. Ja sam njega zvala i sve mu objasnila ali on mene kao da ne sluša, ja nemam pola maternice i meni svaki put kaže to je za vas normalno da vas boli. Možda mi je sad stvarno ozbiljno a on kaže da nije ništa.
    Meni se čini da mi je sve gore. Inače sam super prvi dio dana a ovo me uhvati kasnije i to naravno kad se vratim iz šetnje, ali evo već dva dana mi je cijeli dan loše. hm.. Malo ću odmarat pa ću vidit.

Ti avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ma ček, jesi prvo osjećala ovo nakon lampanja vani pa si se kasnije otvorila zanemarujući ovo ili je ovo već znak otvaranja? ajme
    meni ej tek 18. tjedan

Ti avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Krstarenje kakav je tebi bio osjećaj dok si bila otvorena??

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I meni je termin 3.3., no s obzirom na ishod prethodne trudnoće gdje bolove nisam uopće prepoznala kao bolove (trudove, što su i bili) iako mi nije bila prva trudnoća - pušem i na hladno!

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

uglavnom bi se javljalo poslije lampanja ili pretjeranog stajanja.

trenutno me leđa rasturaju ako se puno saginjem i hodam, šta je neizvedivo uz curku od 3 godine.
    ali za sad nemam nikakva napinjanja maternice pa se nadam da će ova trudnoća proći malo mirnije, i čini mi se da nosim malo više.
    prvi put je mala bila skroz u gaćama, doslovno.

nemoj paničarit, samo odmaraj, smjesti se udobno, možda najbolje u krevet jer je ravan.
    razni kauči baš i nisu udobni.
    recimo meni ovaj moj trosjed uopće ne paše, sva se ukočim na njemu.

a glavno i osnovno pravilo u trudnoći je da ako imaš bilo kakvih sumnji tj. bolova ideš doktoru ili čak na hitnu.
    nema tog doktora na hitnoj koji će ti reći zašto si došla, nego će reći sve je u redu i dobro da ste došli za svaki slučaj.
    mislim da će se tu svi složiti.

ima tu jedan topic slučajno sam nabasala, mislim o Help sindromu, dokaz da se ne treba junačit već ići doktoru.

uostalom ako se i pokaže da imaš male trudove ili da postoji opasnost od otvaranja tj. preranog poroda, postoje ljekovi da se oni spriječe ili ublaže.
    mislim da današnja medicina puno može pomoći.

ja se nadam da mi samo bez veze pričamo i da je sve u redu.
    na tvom mjestu bih u ponedjeljak posjetila doktora pa makar samo da te umiri.

Evo ja brljam smeđe već 10-ak dana i u petak sam ipak prošetala do doktorice da je o tome obavjestim i da mi kaže da je to normalno s obzirom na ciste i hematom.
    A na SD su mi prije 2 tj. rekli da bi moglo bit i sve dok nije svježe i obilno crveno da je sve u redu.
    Meni je očito trebalo da to još jednom čujem.

ajme ja kad počnem ne znam stat, zato se trudim ne počimat baš često.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Ti prvotno napisa Vidi poruku
    hej pozdrav

mene je stvarno malo strah, taman mi je trudnoća krenila normalnim tokom. ma lako to sto me bocka, probada, probava je preaktivna ali samo unutar tijela , nego me nakon šetnje i nekog rada po kuci, iako ne smijem raditi kućanske poslove, neko kuham i tako, kao da mi se zgrči utroba, grozan osjećaj i taj tren trebam leći. A kako ja ni ineće nisam preaktivna sad sam baš u depresiji, vec sam otkazala jedno zensko druzenje sutra iako su cure meni već namjenile kauč. Ma dobro ležat ću samo da sve bude ok.
    A dr mi uvik kaže da je sve ok, nadam se da se nisam počela otvarati i da će reći da je sve ok, pa cu barem biti mirna, pregled mi ej tek za dva tjedna.
    Znala sam aj krstarenje da ćemo se ja i ti više manje pratiti ali sam se nadala 3 mirna mjeseca. Ah, danas sam depresivna, da objasnim ovaj nedefinirani post.
    Mislim da otvaranje ne možeš osjetiti, nije to kao trudovi.Barem ja otvaranje nisam osjetila. Ja sam u prvoj trudnoći došla roditi, imala sam dogovoreni, inducirani porod i kad sam došla u box bila sam otvorena 4 prsta, a ništa nisam osjetila tako da.... Mada se često ni lagani trudovi ne osjete. Teško je nekoga savjetovati. Nije mi jasno to koliko ti moraš mitavotai jer najgore je ono mirovanje na "pola". Ja sam uvijek za to da ako osjećaš da nešto nije u redu odeš na pregled, mada to je samo moj kut gledanja s obzirom na prvu i ovu trudnoću.Pokušaj se opustiti, ležati i ako ti ne prolazi, posjeti doktora.

Ti avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Joj koliko sam se bila prepala i ležala sam desetak dana, ali sve je u redu, zatvorena sam i sve super, a sta se tiće bolova dr kaže da je to tako i da je jedino uzbunjujuče ako su kontrakcije i bolovi ritmični. I rekao je da mi je posteljica malo nisko. I naravno da šta više odmaram. Od kada mirujem nemam tih napetosti i bolova. Anne poznato mi je ima dva dana to lupkanje negdi doli. he he
    Posljednje uređivanje od Ti : 29.10.2010. at 23:18

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

drago mi je da je sve u redu, ali svejedno slušaj i što više miruj, jer još je dug put pred vama.
    počekaj dok poraste, a ako se ne okrene, kao moja, vidjet ćeš onda kako boli to lupkanje.
    nikad neću to zaboravit, svaki put bih pomislila da je nogica izletila van!

Ti avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hej pozdrav AnneMary, prestala me dolje lupkati, par dana me dolje lupkala, žicalo me u obe rupice-lol, ali sad opet lupa po stomaku. Sinoc mi je to bilo jako neugodno. Mala je aktivna he he i neka je. Danas sam opet malo pretjerla sa šetnjom, uf, šta ću kad nisam izašla 5 dana iz kuće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •