Pa eto, očito je da ovisi o ravnateljima... Netko za 100 kuna čuda izvede, nekom drugom nije ni za kikiriki.. Tako to meni nekako izgleda![]()
Pa eto, očito je da ovisi o ravnateljima... Netko za 100 kuna čuda izvede, nekom drugom nije ni za kikiriki.. Tako to meni nekako izgleda![]()
Baš tako!!!
Evo sam danas baš bila pričala s mamom kojoj je baš teško, radi u trgovini, plaća 2000 kn, njen muž isto niska plaća, podstanari, veseli se da je u Splitu vrtić 100 kn jeftiniji jer grad participira od ove godine. Tako nas sad dođe 650 umjesto 750 kn. Al joj teško pada jedini izlet koji djeca imaju, a koji se plaća- 120 kn jahanje i ručak kod Sinja. Tijekom godine ima još cca 2x kazalište po 40ak kn, 100 kn za pribor za crtanje.
Što se čaša tiče, svak u svom ormariću ima jednu svoju koju smo donijeli kad smo krenuli u vrtić.
Hvala tetama u našem vrtićuda nema dodatnih "iznenađenja" tipa 10 kn za ovo, 10 za ono...nek onaj tko može donese što ima/može. Mi smo nosili neke igračke. Wc papir...ne zamjerite, mislim da to moraju osigurati...sve sam sretnija u kakvom smo vrtiću
Pa ni kod nas se nije donosila lova nikad za ništa, i čak mislim da zakonski oni ne smiju tražiti ništa od roditelja, ali kad je situacija takva da jednostavno nema papira ili čaša, tak mi je svejedno tog trena zašto ga nema...kupim, jer ne želim da mi dijete nema s čim obrisati ruke.
Ne znam... Uspoređujem bivši vrtić s ovim i kad se samo sjetim da jedno vrijeme nije bilo svježeg voća za djecu,pa smo i to nosili.
Na roditeljskom sastanku nam je rečeno, nema za ovo, nema za ono, nema, nema, nema....Pa smo u jaslicama jedva iskamčili tepih da mali puzači nisu na golome podu. Pa je falilo to voće, pa se nije imalo za one zaštite za oštre rubove stolova, pa papir za crtanje, olovke, čaše..Pa nije bilo za kazić, pa smo i to kupili....Uvijek je falilo svega, uvijek se žicalo roditelje, al bitno da je početkom te godine stigao novi namještaj..Pa kao evo novog namještaja te se nema za voće. VOĆE, ej! I najkrasnije od svega je bilo to što su se okolo keljile "prijetnje"- roditelji koji kasne s uplatama neće moći dovoditi djecu u vrtić.
Onda dođem u ovaj vrtić i pitam šta treba- jer nije mi problem donjeti nešto, a još manje te čaše kojih imam u izobilju. Pa se tete čude,kao-ma ne treba ništa vrtić sve nabavlja. I zbiljam, izgleda da je tako. Svako malo "nikne" nešto novo. Evo jutros vidim u holu stoje zapakirane nove vrtne kućice, neki dan se postavlja nekakva zaštita na prekidačima u wc-u... Ambiciozna i sposobna ravnateljica?! Neka je. Mašala!
Bit će onda da u Međimurju nema "sposobnih" ravnatelja vrtića,
Pošto puno plaćamo vrtić i još trebamo sve i svašta donositi....![]()
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 13.10.2010. at 10:24
Dok je Laura išla u jaslice donosili smo ,normalno, pelene zatim vlažne i papirnate maramice.
Kako smo prešli u vrtić ne moramo donositi ništa, primjetila sam da dobiju male plastične čašice koje koriste za piće između obroka a drže ih u svojim ormarićima, tako da im ta jedna ćašica, na sreću za okoliš, može dugo služiti.
Papirnate maramice za brisanje često balavog nosića pustim L u ormariću da ne mora koristiti ubruse za ruke ii wc papir.
Vrtić plačamo mjesečno 750kn uz subvenciju grada
Mi smo trenutno u starijoj jasličkoj grupi.
Prije smo nosili pelene i vlažne maramice a sada samo nosimo vl.maramice.
Kada im zafale pl.čaše donesemo ih.Uvijek pitamo tetu da li im treba nešto pa to donesemo ( napolitanke, štapiće, keksiće, papire za crtanje , kutije , kestene, krumpire .
Mi smo prije bili u jednom vrtiću, a sada u drugom (oba državna, gradska). U oba se mjesečno donosi papirnate maramice, papirnati ubrusi, plastične čaše (i to čak piše paket od 100 kom) i po potrebi vlažne maramice.
Uz to se plaća svaki izlet (npr. mi smo prošli mjesec platili izlet 60 kn na koji se morao nositi sendvič jer hrana nije bila ukjlučena u cijenu, zatim odlazak u zoo 25 kn s tim da je kod nas ulaz u zoo za djecu 5 kn, a ostalo je prijevoz busom - vjerojatno uvećan za potrebe koječega).
Naravno, plaćamo i ulaznice za dječje kazalište (po najvećoj cijeni).
Osim toga, trebaju se donositi i razno razne stvarčice. Evo, npr. danas smo nosili brašno i sol u vrtić kako bi djeca mogla obilježiti dane kruha....
Ali, zato mi se jako sviđa što u sadašnjem vrtiću jednom mjesečno ima akcija skupljanja starog papira i od novca koji dobiju za taj papir kupi se nešto veće od igračaka ili nešto tako. I stvarno kad pogledam, ovaj vrtić ima puno bolje igračke od starog vrtića. A mislim da takve akcije nije neki problem organizirati, a svi imamo starog papira - pa ovako ga barem dobro iskoristimo, a djeca sretna što su baš oni donijeli određenu kutiju.![]()
glede igracaka moram, stvarno, pohvaliti nasu bivsu tetu koja je cuda, ali stvarno cuda radila s kartonom i kasiranjem ( samo za promjer - policijski auto, veliku kucicu koja im stoji u dvorani, kuhinjice, frizerski salon - ma, za nevjerovat![]()
Posljednje uređivanje od Bubica : 13.10.2010. at 13:54
ja sam mislila na zgb. vrtiće.
i znam da je onako kako sam rekla...bilo je primjera da djeca nemaju dovoljno žlica za ručak, ali kupovalo se ukrasno bilje.
sve zavisi od ravnateljice.
nego, mene je stvarno "ubolo" ovo s plastičnim čašama. u našem vrtiću, očito, nisu eko raspoloženi.
kod koga urgirati-vrtić ili neki gradski ured?
jasno mi je da se svi koji plaćaju vrtić u punom iznosu osjećaju zakinuto i ljuto što moraju financirati još i dodatne stvari, ali mi u Zagrebu bi stvarno trebali začepiti gubicu i šutiti, pa jasliceplačamo 200 kn šta nas košta odnjeti jednom mjesečno paket papirnatih ručnika, papirnate i vlažne maramice, i kao u našem slučaju kremu za guzu...ajme to je ukupno 50 kn..a da piju iz plastičnih čaša u jasličkoj dobi mi je ok, jer poznavajući svog sina...nikada nebi mogao imati svoju čašu barem ne još...
ja sam sasvim iznenađena količinom postova i količinom nabrojanih stvari koje se trebaju donositi (razumijem da na 200 nije puno još 50, sad govorim općenito)
ali, taj vrtic koji mi placamo dobija istu kolicinu novaca kao i neki drugi koji ne trazi gotovo nista ili kao neki izvan Zagreba (samo što veći dio plaćaju roditelji a ne grad)!
ili, npr. situacija ucenja eng. jezika u vrticu, naplacuje se 200 kn, program vodi teta usred radnog dana vrtica (dakle, u okviru svojeg radnog vremena) i onda se jos od nas trazi da donosimo paket papira za printanje svako toliko. Ja nisam i nikada me nisu dodatno pilali oko toga.
isto je i sa svim drugim slobodnim aktivnostima - sportska, dramska, ritmika, folklor...sve to sad vode tete sa završenom edukacijom (umjesto do sada vanjskih suradnika). nama je rečeno da su vrtići dobili uputu da si sami zarađuju dodatne prihode pa su tako i postupili.
za razliku od čaša i wc papira koji me samo čude, a ne smetaju, plaćene slobodne aktivnosti u vrijeme normalnog radnog vremena vrtića su mi totalno iritantne.
Nosim case, pairnate rucnike, papirnate maramice i vlazne maramice. Ne svidja mi se iz ekoloskih razloga, pitala sam jel moze kartonske case a tete su mi rekle da ne moze, ovo ostalo im nosim iz DM-a od recikliranog papira jer takve kristim i kod kuce.
Nosimo plastične čaše, papirnate maramice, vlažne maramice i ako postoje dodatne potrebe potrudimo se i oko toga.
I mi smo nosili case i papirnate maramice i to mi je bilo skroz u redu.Cak je to teta predstavila onako volonterski,donesite kad se sjetite, nisam sigurna da bi nekog prozivala ako ne donese.
Ostale stvari nismo nikad extra placali osim izleta i kazalista. Dodatnih aktivnosti nije bilo u nasem vrticu.
privatni vrtić - 700kn
nosimo papirnate maramice, papirnate ubruse, plastične čaše,
vl, maramice, kremu za guzu, pelene (mi više ne jer smo se riješili pelena)
često nas dočeka poruka na oglasnoj ploči ako imamo i možemo da donesemo neke stvarčice njima za razne aktivnosti
(kartonske kutije,staro posuđe,kataloge s igračkama, modlice za kolače, slikovnice,kolaž papir, papir za zamatanje, pošto su bili dani kruha; brašno.sol,kvasac, stare kuglice za božić, ispuhana jaja za uskrs, jabuke,orahe.... i X drugih stvarčica)
ja ne mogu vjerovat da je nekom problem dati 10kn na plastične čaše jednom mjesečno...slažem a katom-klik, mlađi jasličari kao moja ne mogu znati koja je njihova čaša i to bi bilo krajnje nehigijenski i ovako Boga pitaj kako hendlaju s dudama sigurno uzimaju jedni od drugih.
cure, dale ste mi dobre ideje što sve mogu još donijeti tetama i djeci da se zabave, papira bar imam na tone za crtanje..
Kak nemožeš vjerovati?
Da se radi samo o deset kuna na mjesec za čaše ajde......... AL mi donosimo i druge stvari pa se dođe do povećeg iznosa, s obzirom na dvoje djece i 2.200,00kn koje plaćamo mjesečno, jest problem....
Da plaćam vrtić 200,00kn isto mi nebi bilo teško izdvojiti još neki iznos plus.....
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 17.10.2010. at 15:07
zašto ne možeš vjerovati? ako si čitala vidiš da nije samo u čašama stvar nego su tu i vlažne maramice, ubrusi, maramice, pa sve ukupno dođe i do 50kn. i dobro ti cheerliee kaže, velike su razlike u cijenama vrtića pa nije isto kad netko plaća vrtić 200kn ili trostruko do peterostruko više.
znam da nije riječ samo o čašama, ali ubacit ću obavijest i ovdje: u konzumu postoji pakiranje od 50 čaša (1 dl) nekog čakovečkog proizvođača, a košta 50 lipa (!!!)
čoksa, je li to samo u superkonzumima ili i malima? ostavila sam prošli tjedan (u konzumu) cca 40kn za čaše. :uffff:
Mi u vrtić svaki mjesec moramo donijeti čaše, papirnate ubruse, papirnate maramice, vlažne maramice, i još slatkiša (što nije obavezno ali eto...). I nakupis e lijepa cifra pogotovo što je sve x 2.
Ivy, moj lokalni konzum jest velik, ali se ne zove ni maxi ni super, nego običan. Pakiranje je prozirna plastika, s nekim plavozelenim cvjetićima. bili su prije 2 mjeseca na akciji, ali vidim da im je cijena i dalje ista? možda su zaboravili vratiti pravu cijenu? pored njih su iste takve čaše, ali bez cvjetića na plastici koje koštaju 8 kn/50 kom.
Mi nosimo papirnate ubruse, ono pakiranje od 2kom, mjesečno...i to je to.
Nije mi uopće problem, bolje nego kao kad sam ja išla u vrtić pa smo svi imale svoj mali slatki ručnik, no onda nitko nije previše razmišljao o higijeni.
Posljednje uređivanje od bfamily : 23.10.2010. at 22:19
Mi nosimo jednom mjesečno plastične čaše, papirnate maramice, vlažne maramice,papirnate ručnike. Često doniramo igračke, donesemo papira za crtanje, voća, neki dan smo im donirali video.
nama su uvalili da od ove godine kupujemo i salvete i čaše i maramice, tak da očito svugdje štede.
Da donosim i nemam problema s tim pošto sam itekako upućena u jadan proračun vrtića i ako tako mogu doprinjeti higijeni i samostalnosti a i olakšici opterećenog buđeta vrtića zašto ne. Ono što mene smeta je hrpa smeća koje nastaje zbog tih čaša, ja sam predložila da se donosu od kuće svako svoju i oni dobro znaju čije su i ne mješaju ih, ali nisam naišla na podršku.