-
Iskreno se nadam da ce se ljudi javiti. Ja sam prva od onih koji razumiju koliko je tesko pricati o tako intimnim stvarima. Ali cinjenica je da sve dok se mi sramimo neplodnosti i dok lijecenje skrivamo kao zmija noge, dotle ce u drustvu vladati nerazumijevanje, predrasude, cak i osude. I ovdje se ne radi o nekom politickom istupu, vec o tome kako neplodnost utjece na nas zivot, a znam da nas mnogo ima cijeli roman ispricati o tome koliko je to tesko iskustvo. Kad bi to shvatili i oni koji nemaju direktno iskustvo na vlastitoj kozi, onda bi nam svima bilo lakse. Da se radi o raku dojke, da li bi bilo tako tesko naci sudionike emisije? A neplodnost nije puno drugacija dijagnoza - iako nije smrtonosna (a rak dojke je danas 90% izljeciv ako se uhvati rano), ima slican psiholoski ucinak na kvalitetu zivota, na mogucnost depresije. Isto se radi o intimnim dijelovima tijela. Isto je prije 20 godina bio bauk o kojem se nije pricalo. Na nama je da dovedemo neplodnost u isti rang kao rak dojke. Svojim iskustvima. Mislim da bi mnogo ljudi bilo ugodno iznenadjeno dobrim reakcijama drugih.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma