Pokazuje rezultate 1 do 50 od 312

Tema: Malo sam se pogubila

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa Vidi poruku
    E, to da. Bila sam prije 2 i pol godine na Rodinoj radionici "Ne! po guzi!". Kako odgajati dijete bez batina. Voditeljice su nam postavile pitanje koji je nama problem u odgoju. Ja sam pitala kako postići poslušnost. One su savjetovale da djetetu u slučaju neposluha uskratimo neku privilegiju.
    I funkcionira. Mislim, nije mi baš drago što moram tu i tamo prijetiti, vrlo rijetko sam i prisiljena neku igračku spremiti izvan dohvata na neko vrijeme.
    Kod nas bi to bilo ovako: - Ljubavi, idemo sada prati rukice.
    - Ne bi sad prala...
    - Moramo prati da mi ne budeš bolesna, ruke su prljave, bile smo vani. Ako ne peremo ruke, pa stavimo prste u usta, dođu nam bakterije. (Za vrijeme ovoga je nježno usmjeravam u željenom smjeru, gurkajući je ispred sebe prema kupaonici.)
    Ona začuđeno sluša, ulazi u kupaonicu. (Ovo se kod nas već zbilo.)

Ako to ne bi pomoglo, rekla bih: - Onda će mama morati oduzeti novu slagalicu.
    U tom slučaju moja malena obično popušta. Ako ne, ja stvarno slagalicu odnesem, nema je. Samo, treba uzeti nešto do čega je djetetu stalo.:Unsure:
    Barem kod nas, ovo funkcionira bez greške. Ne želim da moje dijete ostane bez svih igračaka. Ali ne želi ni ona.
    vidim da ste prežvakali ovu slagalicu, ali moram se nadovezati.
    Nekako mi zvuči kao ucjena ... ja kad već ucjenjujem gledam da bude nešto što ima veze sa situacijom. Ovdje bih rekla radije "ne možeš jesti ručak ako imaš prljave ruke" (jasno mi je da bi nekoj djeci to zvučalo kao nagrada) ili "dirala si psa, moraš oprati ruke da ne dobiješ gliste". Ili eventualno kad hoće još crtića zaprijetim da neće sutra uopće biti crtića jer me nervira plakanje kad smo se dogovorili koliko će ih gledati. Ali da joj oduzmem najmiliju igračku to bi trebala biti beba koja govori mama i tata a to ne mogu jer je već i ja počinjem personificirati.

Po potrebi operem ruke na silu. Ionako su te situacije kad ne surađuje većinom uzrokovane nečim izvanrednim, npr umorna je, ili se raspištoljila jer joj je došla sestrična, pa je bolje riješiti to na brzinu. Nije u tako žestokoj fazi kao Nadja, ali mislim da uvijek u takvim situacijama treba naći uzrok jer on uvijek postoji.

Pomaže i koncentracija da kad mi je nešto bitno to kažem ozbiljno, uz mrki pogled, ali baš pred par dana sam se jednostavno počela smijati i nikako da prestanem, mala me gledala u čudu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e da, meni ovo s privilegijama nekako je više upotrebljivo za stariju djecu.
    to koristim s J. jako rijetko istinabog, ali tu nam je univerzalna kazna - nema parka. koja funkcionira.
    a M je u tom trenu jedina privilegija koja ju interesira ta da može bit doma s prljavim rukama. kakva slagalica.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ionako su te situacije kad ne surađuje većinom uzrokovane nečim izvanrednim, npr umorna je, ili se raspištoljila jer joj je došla sestrična, pa je bolje riješiti to na brzinu. Nije u tako žestokoj fazi kao Nadja, ali mislim da uvijek u takvim situacijama treba naći uzrok jer on uvijek postoji.
    Veeeliki potpis, čovjeku odmah bude lakše pri duši kad zna od kud to bacakanje

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Po potrebi operem ruke na silu.
    Ljudi, nazovimo stvari pravim imenom. Ovo je nasilje. A ta činjenica neće se promijeniti stavljanjem smajlića, small talkom ili duhovitostima.

Bojim se da ovakav način nije predviđen u Konvenciji o pravima djeteta:
    6. Djeca i mladi imaju pravo na dobar odgoj. Njihovi roditelji ili odgajatelji ne smiju primjenjivati silu. Zloupotreba i zlostavljanje djece su zabranjeni.

http://www.dadalos.org/kr/Menschenre...e/kinderre.htm

Ovo je edukativni forum. A to ne uključuje propagiranje nasilja. Bojim se da primjena fizičke sile nad djetetom nije u skladu niti s Rodinom vizijom i ciljevima.

Govorim li o sebi, nitko me nije tjerao da imam dijete. Pa, kad ga već imam, odnosit ću se prema njemu s poštovanjem. Poštovanje djeteta NIJE pranje ruku na silu. U svrhu komunikacije davno je izumljen jezik. Djeca od 3 i pol godine (poput djeteta iz uvodnog posta) jako dobro razumiju što im se govori.

Ako se nekome ne da zamarati razmišljanjem o taktikama kako da dijete opere ruke (u slučaju da dijete to ispočetka ne želi), nego to rješava primjenom sirove snage, bilo bi lijepo da taj stav barem ne propagira na javnom forumu. Možda su tako radili nečiji roditelji, ali to nas ne opravdava.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim, ovo što sam napisala "čemu učiš svoje dijete...", nisam mislila konkretno na tvoje dijete, nego na sve nas i našu djecu. Sigurno da dijete od 3 i pol godine sasvim dobro razumije govor, ali djeci to nije dovoljno da i poslušaju svoje roditelje. Pa govorimo o krucijalnim stvarima - higijeni, prehrani, kakvim takvim manirama ponašanja!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •