potpisujem Serpentinu, cvijetu i ajvi

Nije da ja nisam probala ucenu, tj. oduzimanje privilegija. ALI u trenutku kad ne zeli da opere ruke, Nadju u zivotu ne zanimaju igracke. Btw ona uopste nema omiljenu igracku, ja sad da sklonim sve sa kojima se igra i donesem druge, nema igracke za kojom bi patila. Nema vecere? Bas je briga....
Znaci imali smo i mi ovakvu sliku:
ulazimo u kucu, skidamo jaknu i cipele
ja krecem ka kupatilu: ajmo da peremo ruke
N (koja je do tada skroz veselo pricala sa nama) pocinje: necuuuuuuuu, aaaaaaaaaaaaaaa, neeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ja pricam pricu o prljavim rukama, bakterijama i bolestima
ona se smeje i bezi po kuci, stavlja ruke na usi i vice necuuuuuuuuuuuu
ja idem za njom i kazem: nema crtaca posle rucka ako ne operes ruke
ona meni vice: bas me brigaaaaaa i smeje se
onda ja kazem: mozes da dodjes lepo da operemo ruke, da sama pustis vodu, da izaberes sapun
ili mogu ja da dodjem po tebe i da ti operem ruke na silu
ona bezi i smeje se
ja je uzimam za ruku, tu pocinje da se dere, ide u kupatilo i dere se: necuuuuuuuuuuuuuuu, bas me brigaaaaaaaaaaaaa, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, necuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
zavrcem joj rukave, sapunjam ruke, ona mi onda bezi sa nasapunjanim rukama, ja urlam, ona se smeje
uhvatim je, isperem joj ruke i onda ona odlazi KAO DA SE NISTA NIJE DESILO, NORMALNO RAZGOVARA SA NAMA, UZIMA NEKU IGRACKU ILI SEDA ZA STO, NAJNORMALNIJE
a ja bih posle takve epizode mogla ili nekog da zadavim ili posteno da se isplacem
naravno, crtani posle rucka nije dobila, objasnila sam joj zasto, ali se epizoda sa pranjem ruku ponovila i to vece, i sutradan.......