Evo smo se odlučili na još jedan AIH kad ono nema klomifena.
Zamjena za klomifen je famera o kojoj ništa ne znam.
Koja su vaša iskustva, kakva je razlika?
Evo smo se odlučili na još jedan AIH kad ono nema klomifena.
Zamjena za klomifen je famera o kojoj ništa ne znam.
Koja su vaša iskustva, kakva je razlika?
tikica, meni femara nije bila dobra, ali puno cura ovdje ima dobrih iskustavas tim tableticama. U Splitu (CITO) često koriste femaru.
Meni je ostalo desetak tabletica klomifena pa ako nekome mogu pomoći nek mi se javi.
Ja sam jako lose reagirala na Femaru...folikuli prebrzo rasli i to samo tri komada (na klomifenu ih znam imati i po 5), dobila jednu jajnu stanicu (na Klomifenu dobila i 3), ne bas neke kvalitete.
Tikice klomifena imaš i u ljekarni na VV-u i to po staroj cijeni-51 kn..
Ja mislila da se pojavio neki novi lijek umjesto klomifena jer u naslovu piše famera, tek sam poslije skontala da se radi o femari![]()
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 09.10.2010. at 13:42
jedini + kod femare je taj sto ne stanji toliko endometrij kao klomifen ( moj slucaj)
na klomifenu sam imala 4 folikula na femari 2.....za js ne znam jer su to bile inseminacije
ali zasto ne probat sa femarom....imala si 3x AIH sa klom. probaj sad sa femarom mozda bas bude bingo...SRETNO
Ah moja brzopletost famera femara.
Hvala cure na odgovorima i klomifenu.
Ja sam odlučila probat sa femarom pa šta bude bude držite mi fige.
još jedan minus femare je taj što su tabletice skupe, oko 1000 kn ili čak više, zaboravila sam. Nisam sigurna da li ih se može dobiti na recept.
Mislim da se u Citu može kupiti pola kutije (koliko zapravo treba za 1 postupak), Tikica, probaj se dogovoriti s curama iz Splita oko nabave. A da, ne mogu se dobiti preko hzzo-a jer to u biti nije lijek namijenjen originalno za ivf, nego za liječenje karcinoma.
A inače, kaže dr. R. da su neke lijekove ipak stavili od nedavno na popis, npr. gel Crinone koji je koštao 500 kn, navodno se može dobiti za pola cijene... nisam provjeravala, tako je rekao.
Evo ja danas pijem zadnju tabletu femare jako me zatežu jajnici i krvarenje nikako da prestane to je meni već sad sedmi dan menstruacije, a inače mi m traje samo tri dana,a kada sam pila klomifen nisam krvarila.
Ima li netko kome je bilo ovako i šta to znači?
tikice, ja sam danas na 4. danu femare, od 2. dc ih pijem i menzis mi je bio normalan, kao i uvijek do sada. ovo mi je 4. femarski postupak. nazovi doktora i pitaj, najbolje. nisam čula da femara produžuje ciklus.
Pinky, sretno! O femari nemam pojma, ali prijateljici je u Citu to bila dobitna terapija s odličnom reakcijom. Inače, to je bio deveti postupak i prvi s femarom.
hvala cure!
matto, ovo mi je 5. ivf
nadam se i zadnji...
(blizanci, naravno)
Pinky držim fige da bude zadnji postupak
Evo i ja sam od danas na femari i nadam se dobrom ishodu jer sam low responder . Javim vam da li imam nus pojava![]()
I ja sam od jučer na Femari, vidim da ste vi od 2. dana ciklusa, a ja sam od 5. dana ciklusa po dvije na dan. Ovo bude mi prvi AIH....
Svima vam želim PUNO sreće![]()
Evo ja bila izmjerit folikule 9 dc 4 folikula veličine 8,9mm bez vodećeg,
endometrij 3,4mm hiperehogen. Ponovno mjerenje za 4 dana.
Ako mi neko može objasnit šta znači hiperehogen hvala.
I kako vam se čini stanje folikula?
Ovo krvarenje koje meni još traje evo već 9 dan je normalno.
Evo ja sam danas bila na uzv-u 9. dc i nema ni jednog folikula, moram opet doći u četvrtak....
Evo i ja sam danas bila na uzv-u i ugodno se iznenadila, 7. dc desno jedan folikul a lijevo više njihkaže dr. još su mali, danas zadnje tbl. i sutra gonal , srijeda opet pregled.
Maybe baby baš mi je žao, ali ko zna možda se i tu u četvrtak ugodno iznenadiš, držim fige i šaljem puno~~~~~~~~~~~~~![]()
Evo mene danas s uzv-a. Ipak je jedan folikul na lijevom jajnikuU pon. opet na uzv, to bude mi već 16. dan ciklusa...Znači da bude postupak oko 18. dana ciklusa?
Da li ima netko tko će uskoro u postupak s femarom pa da kupimo kutiju po pola?
Ili ... ako netko ima pola kutije??
Bog!!
Ja sam sada kupila u Cita 10 tableta Femare, koštalo 400 kuna.
Bog, da ja sam sada u postupku u Cita-točnije za nekoliko dana.
Ne znam, meni je doktor prepisao tu dozu, pet dana, 2 puta 1.
Deset tabletica mi je dala sestra, onako bez kutijice, i platila 400 kuna.
MARINA 25 možda je to bio neki ukupni iznos ne znam pregled,savjet,ulrazvuk provjeri i pitaj pa javi baš me zanima.
Ja sam femaru dobila na recept besplatno.
nije bio pregled, savjet i slično već je to cijena femare.
femara je onkološki lijek i NE DAJE SE NA RECEPT za poticanje ovulacije, već se samo daje za recept ženama liječenim od raka dojke.
žene iz moje županije koje se liječe femarom čak moraju ići na komisiju u dubrovnik prije nego što im se odobri slijedeća kutija femare.
stvarno ne znam tikice kako si je uspila dobiti na recept besplatno, blago tebi!
ja sam svoih 15 tabletica plaćala 600 kn
edit:typo
Posljednje uređivanje od Pinky : 21.11.2010. at 16:26
Da. slažem se sa Pinky!
Pozdrav svima!
Ja tražim femaru 2,5 mg. Trebam samo 5 tableta. Da li još imaš višak femare?
Pozdrav svima.
Doktor me je prebacio s Klomifena na Femaru. Ima li netko viška Femaru 2.5 mg, treba mi 7 tableta?
Ostale su mi dvije kutije Klomifena pa ako nekome treba, neka mi se javi.
Hvala!
trebaš imati određeni broj postova da bi dobila opciju slanja pp, pa se malo raspiši okolo
Da ne čekaš dok se ja raspišem i dobijem pp, pošalji mi mail na kraljica998@yahoo.com pa ću ti poslati broj moba mailom.
Ruža82, sretno! Držim fige da ti uspije!![]()
Na SD. Do sada su bile stimulacije Klomifen+Ultrogestan+LDN, ali ništa od toga.
Onda je otkrivena endometrioza na lijevom jajniku, pa neki tumor na desnom jajovodu i septum maternice. To sam išla na operaciju u 10 mjesecu i, kako kaže dr, sad je to kao sve rješeno. MM hvala Bogu, bez ikakvih komplikacija. Ali trudimo se već 3 god i ništa.
Sad mi je dr predložio da pređemo na Femaru jer mi je Klomifen jako isušio ciklus...![]()