Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: famera umjesto klomifena

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Prije Klomifena plodne sluzi bilo koliko hoćeš, više dana u ciklusu. Sa Klomifenom smo došli do toga da prođe cijeli ciklus i da, npr zadnja dva ciklusa, niti jedan dan nema ni mrve plodne sluzi. Ali baš nikakvih naznaka da ona uopće postoji. Kad me je skinuo s Klomifena (prije operacije) sluz se vratila. Istina sad kad smo u trećem ciklusu od operacije opet nije bilo sluzi uopće, ali ja to pripisujem oporavku od operacije. Bar se nadam da je tako!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A propo "isušivanja", da li je to bila jedina posljedica ili je baš dokazano da ti ciklusi pod klomifenima nisu ovulatorni?
    Možda mi i ne možemo svaki put prepoznati sluz - meni sad kad je rađena inseminacija pod femarom (dakle slični su klomićima), nisam uopće vidjela da ima sluzi, a dr je kod umetanja katetera pred postupak rekao da je sve puno sluzi. Da li je ciklus bio ovulatoran ili ne, ne možemo ipak znati jer nije rađena punkcija pa ne znamo je li bilo jajnih stanica, što je važnije od toga ima li ili nema sluzi.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nisu mi rekli da je bilo ičega drugog. Pod klomifenom sam išla 2 ciklusa za redom na folikulometriju i sve je bilo ok oba ciklusa. Rekli su da je bilo ovulacije. Ali sluzi nigdje!
    Nadam se da će sa Femarom biti bolje, iako sad više ništa ne znam jer, eto, trenutno opet nema sluzi a nisam ovaj ciklus na ničemu.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

...samo da obavijestim sve cure koje koriste Femaru.vaš osobni ginekolog vam može Femaru dati na recept ako on to zaista zaista želi.meni ju je moj ginekolog prepisao na recept bez problema.neki ginekolog će to napraviti a neki ne.a to mi je i rekao dr.P iz Cita.krivo mi je kada ju ja ili neka druga cura dobijemo preko recepta a druge cure ju moraju platiti.borite se i budite dosadne vašem ginekologu samo da vam prepiše.sretno svima

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj vedre prvotno napisa Vidi poruku
    ...samo da obavijestim sve cure koje koriste Femaru.vaš osobni ginekolog vam može Femaru dati na recept ako on to zaista zaista želi.meni ju je moj ginekolog prepisao na recept bez problema.neki ginekolog će to napraviti a neki ne.a to mi je i rekao dr.P iz Cita.krivo mi je kada ju ja ili neka druga cura dobijemo preko recepta a druge cure ju moraju platiti.borite se i budite dosadne vašem ginekologu samo da vam prepiše.sretno svima
    Ne može. Femara nije na Listi lijekova za tu indikaciju, nego samo kod ca dojke, po preporuci spec. onkologa. Liječnik koji ju propisuje na recept u drugu svrhu čini prekršaj.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ne može. Femara nije na Listi lijekova za tu indikaciju, nego samo kod ca dojke, po preporuci spec. onkologa. Liječnik koji ju propisuje na recept u drugu svrhu čini prekršaj.
    Potpisujem martinuP.Ja sam se raspitala i nije to "dobra"volja gin.niti borba,nego ne može izmišljati kad se zna za šta se ona propisuje.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

cure drage martinaP i zlatice nemojte me krivo svatit molim vas.samo san tila pomoć.kažem vam da mi je dr.P rekao da femaru neće prepisat svaki doktor i da pitam mog dr, upravo zbog toga šta ste vas dvi napisale i tu ste u pravu.zakon je zakon,ali isto tako ju može prepisati.meni ju je moj osobni dr prepisao bez problema.iako su se gospođe u ljekarni pogledavale i nešto komentirale,ali ipak sam ju dobila.sorry još jednom ako ste me krivo svatile.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čudno je i meni da si dobila na recept. ja sam čak htjela kupiti od jedne od žena iz lokalne udruge žena liječenih od raka dojke. mislila sam - radije da žena zaradi nego da kupujem u dr. ali, samo jedna je bila na toj terapiji i rekla je da su toliko rigorozni sa femarom na recept, da ona mora svaki mjesec u bolnicu u dbk sa nalazima, i da joj tek tada daju mjesečnu dozu (nešto ko što ja sad moram sa nalazima jednom mjesečno ići u bolnicu po heparine).

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ma Pinky stvarno sam dobila i to bez problema.nisam ni znala da je to toliki problem.do sada san uvik uzimala klomifen i kako mi femara nije tribala nisam ni baš bila upoznata sa svime sve do sada.stvarno nisam znala da su takve poteškoće da ju se dobije.a ja sam došla u mog ginekologa i onako sva uvjerena dala mu recept i pitala ga da mi prepiše.sada mi je totalno neugodno;osjećam se čoviku dužna.baš mi je učinio uslugu.kažem ti da mi je dr.p naglasio da to neće prepisat svaki dr.

tikica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Dobro vam vedre govori to vam zakonski nije baš dobro regulirano tako da se može

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tikica prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro vam vedre govori to vam zakonski nije baš dobro regulirano tako da se može
    Kako to misliš "nije baš dobro regulirano"?! zbunj
    Pa ja sam mislila da je sva poanta baš u tome što JE zakonski regulirano samo za rak dojke.....

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

eto i ja i tikica smo dobile femaru na recept.
    malo sam listala po forumima i cure imaju različita iskustva.jednoj curi u 2 ljekarne nisu tili dat femaru jer joj recept nije od onkologa,dok je u trećoj ljekarni nisu ništa pitali i dobila ju je bez problema.sve to ovisi.sljedeći put kad odem kod mog osobnog dr.baš ću se malo raspitati o tome.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj tikica prvotno napisa Vidi poruku
    Regulirano je tako da ne može biti jasnije. Kopiram indikacije iz Liste lijekova za Femaru:

"Indikacija 1. Adjuvantno hormonsko liječenje raka dojke postmenopauzalnih bolesnica, pozitivnih hormonskih receptora. 2. Produženo adjuvantno hormonsko liječenje raka dojke postmenopauzalnih bolesnica pozitivnih hormonskih receptora nakon 5 godina adjuvantne primjene tamoksifena. 3. Metastatski rak dojke postmenopauzalnih bolesnica, pozitivnih hormonskih receptora. Liječenje je dozvoljeno ukoliko su ispunjeni kriteriji hormonski ovisna bolest, ECOG 0-3 nepostojanje CNS presadnica. Kod bolesnica s metastatskom bolesti odobrava se dvomjesečno liječenje nakon kojeg vremena je onkolog dužan izvršiti dijagnostičku obradu u cilju provjere stupnja tumorskog odgovora. Nastavak liječenja moguć je isključivo kod pozitivnog tumorskog odgovora na provedeno liječenje (kompletna remisija, parcijalna remisija ili stabilna bolest).Liječenje preporuča internistički onkolog ili specijalist radioterapije i onkologije."

Znam i za slučaj gdje je izdana mimo ovih indikacija, i liječnik i ljekarna su imali zbog toga velikih problema sa HZZO-om. Prije nekoliko godina još je i moglo proći neopaženo, jer je kontrola od strane HZZO-a bila puno slabija, ali danas teško. Ako ništa drugo, liječnik opće prakse mora imati napismeno odobrenje od strane onkologa i odobrenje povjerenstva HZZO-a za liječenje, koje dobiva svaka pacijentica pojedinačno, a koje je ograničenog trajanja.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čak i kad je kupujete, ljekarna će vas tražiti papir na kojem je dr napisao protokol, istina je da su postrožili, kazna im je sada navodno 70.000 kn (ljekarnama). Meni je ljekarna čak upisala ime doktora koji mi je prepisao femaru i upisali su ga (ime, prezime) prije prodaje u komp.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •