Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Torch me izludi...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Torch me izludi...

nakon dvije neuspjele trudnoce (obje oko 6 sedmica) po treci put sam trudna. doktor mi je spomenuo Torch testiranje. od tada ne mogu da se smirim, sve se poklapa, virus napada iz moje krvi cim krene vaskularizacija preko choriona u 6. sedmici. Ne zelim da se socijaliziram jer se bojim zaraze, a bas ovih dana imamo jako puno desavanja. Sta da radim? Da li da sve otkazem i pomjerim za neke bolje dane!? Trenutno sam 5+2.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj nijntje prvotno napisa Vidi poruku
    nakon dvije neuspjele trudnoce (obje oko 6 sedmica) po treci put sam trudna. doktor mi je spomenuo Torch testiranje. od tada ne mogu da se smirim, sve se poklapa, virus napada iz moje krvi cim krene vaskularizacija preko choriona u 6. sedmici. Ne zelim da se socijaliziram jer se bojim zaraze, a bas ovih dana imamo jako puno desavanja. Sta da radim? Da li da sve otkazem i pomjerim za neke bolje dane!? Trenutno sam 5+2.

Vrlo , vrlo rijetko je nekakav virus uzrok pobačaja u 6 tj. , u tako ranoj trudnoći su u pravilu u pitanju kromosomske anomalije.
    Većina bolesti koja se testira ili si ih preboljela u djetinjstvu i stekla imunitet ili si cijepljena. A što se tiče običnih virusa (prehlada i sl.) na to se i tako ne testira.
    Što da radiš? Ne znam , uvijek će biti neki razlog za strah (u trudnoći i nakon poroda). Jednostavno prihvatiš činjenicu da se bojiš i živiš dalje.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jesi li se uopće testirala na TORCH? Ko što sirius reče, kromosomske pogreške, i to najčešće slučajne, većinom su uzrok ranih spontanih pobačaja.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sirius znam da si u pravu... hvala i tebi i vikki!
    nisam se testirala jer tu gdje zivim to ne rade. zapravo ako mi se sada desi spontani onda idem na sve moguce pretrage.
    znaci vi mislite da je malo vjerovatno da je neki virus uzrok pobacaja?
    ne znam ni sama sta da ocekujem sada... kada razmislim mozda bi bilo bolje da postoji neki racionalan razlog za dva pobacaja koji se moze otkloniti nego da zivim u vjecnom strahu da se to moze opet desiti iz ko zna kojeg razloga.
    nama je nakon ovog drugog spontanog receno da smo jednostavno imali peh... nista vise. a meni je tesko vjerovati u to.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nintje, ja sam imala tri spontana ( u 8,10 i 11 tt), i nakon prva dva su nam govorili, "eto jednostavno se desilo, niste imali srece". ja sam trazila da mi se daju sve pretrage obaviti, ali nitko mi nije htio dati, jer su rekli da se sve radi tek u slucaju tri spontana. i tako na smau zalost, prosli smo i taj treci. i nama su pronasi uzrok, mm je mirni nosioc balansirane transakcije izmedu 1 i 17 kromosoma. hm, sta to znaci.... pa to ti u nasem slucaju znaci, da ako trudnoce izdrzi do 12 tog tjedna, nece biti vise nikakvih problema s trudnoceom niti s bebom... i eto sad sma doal pred sam kraj trudnoce, sasvim normalno, prirodnu i u redu.. a da ti ne kazem u kojem sam strahu zivila prvih 12 tt.. i sad me je strah kako ce to sve proci, ... i uvik me neceg strh...svih ovih devet miseci... ali ako usoijes izbori se i odi na sve pretrage prije nego se to ponovi... zelim ti svu srecu u ovoj trudnoci i nadam se i zelim ti od srca da ce proci sve u najboljem redu.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala puno bambus <3.... znam da uvijek vlada neki strah, ali prolaziti opet i opet kroz spontani i cekati je stvarno strasno...
    zelim ti puno srece sa tvojom bebicom

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo polako odlaze simptomi... veceras nista. juce sam primjetila prvu blijedo-smedju kap kao i prosli put sto je bilo prije nego ce krenuti...

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nije to što misliš da je i da je sve u redu s trudnoćom.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Od mene samo puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~
    da sve projde u redu i da za 8 mj ti i beba sretno dojdete kuci iz rodilista!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala vam drage moje cure, puno mi znaci... nekim cudom nada se vratila. nije bilo nikakvih dalje kapi ili promjena i opet skoro citav dan mucnine veceras nista pa se odmah brinem... ali eto... jedna me prijateljica naruzila da ne smijem biti negativna pa sam zaboravila barem na kratko na lose. valjda sam samu sebe uvjerila da je pravilo nakon dva spontana imati i treci.....??
    primjetila sam i neki dan i danas blijedo zuti gusti iscjedak. please recite mi da se to stvara cep haha... danas sam tacno 6 sedmica

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nadam se da je sve u redu i da si nam zdrava trudnica..Razumijem tvoj strah, vjerujem da će ti biti lakše kad prođe 12 tj...Sretno

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala Petronjela tebi je sad sigurno vec lakse
    i ja sam puuuno mirnija. mucnine su svakodnevne, traju skoro cijeli dan. prekosutra prvi ultrazvuk, yay!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

dupli
    Posljednje uređivanje od nijntje : 18.10.2010. at 19:30

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nijntje, sretno! nadam se da ce ovaj puta biti sve u redu!
    javljaj nam kako si!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

srce kuca!! kuca!!!
    bili smo na pregledu juce...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Super!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bravo!!!!
    Tri put hura za srčeko Ma biti će to sve ok!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

upravo sam po prvi put vidjela dva sitna komadica sluzi bez, smedjkaste boje. tako sam tuzna
    citav dan imam mucninu, ali opet, podsjetilo me na spontane
    pitam se kako mogu to izdrzati a znam da bih morala

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nijntje, smedje, smeckasto znaci da je u pitanju "stara" krv, a ne svjeze krvarenje. sitna krvaruckanja u ranoj trudnoci nisu neuobicajena; al nije cudno ni da te, s obzirom na prethodna iskustva, odmah hvata briga i panika. miruj i nemoj panicariti, zaista se nadam da ovo nije nista alarmantno.
    drzi se i sretno! nadam se da vase srceko i dalje naveliko kucka!!!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala visibaba....
    ma sa tim smedjkastim su oba spontana mi pocela pa sam zato u panici. trudim se da ostanem pozitivna i mislim na to kako je mala sansa da se nesto desi nakon sto smo vidjeli srceko... danas sam osjetila da mi kretnja i rad tesko pada i nakon sto sam to vidjela ostavila sam sve kucne poslove. ali sutra se na posao mora
    valjda ce biti ok...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

opet smedje. sad sam vec ocajna

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U prvoj trudnoci i ja sam u tvojim tjednima stalno imala smedji iscjedak. I to je trajalo dobrih 3 - 4 tj. I na kraju je sve bilo u redu.
    Razumijem tvoj strah s obzirom na to sto si prosla ali ne zaboravi da ima puno primjera trudnoca sa smedjim iscjedkom na pocetku koje su uredno zavrsile........
    Saljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu!
    Drzi se!

marilka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

smedji iscjedak i lagano krvarenje sam imala cijelo prvo tromjesecje trudnoce. mirovala sam i pila duphaston. glavno je da ne boli, nema grceva i velikih izljeva svjeze crvene krvi.
    a prva trudnoca, bez iscjedka i ikakvih problema, pa na kraju kiretaza u osmom tjednu jer se plod nije dobro razvijao.
    tako da ovaj iscjedak zaista nije alarmantan i ne mora nista znaciti. drz se draga, psihicki i fizicki odmaraj i miruj sto vise mozes

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala vam puno
    eto, nekim cudom je prestalo od sinoc i ne mogu da vjerujem jos uvijek. jedino sto znam da me barem trenutno prosla panika i da me mirovanje kuci umirilo (mada je svaki odlazak u toalet trauma, a njih je dosta)... da budem iskrena, iscjedka nije bilo toliko ni da dodje do uloska i vise je licilo na sluz koja me prati od pocetka ali druge boje (od bez do smedje i jednom roze). da li je moguce da imam neku infekciju? to ovdje gdje zivim definitivno ne mogu saznati niti tretirati jer je ovo paralelni svijet. kad sam nazvala bolnicu sva ocajna receno mi je da je to tako i da cekam... ni pomena o mirovanju a da ne spominjem progesteron. ovaj put sam odlucila ne slusati njih nego primjeniti balkanske metode nadam se kad odem na ultrazvuk da ce se potvrditi ispravnim... jer gdje god procitam vidim da nase zene nakon mirovanja i progesterona sve normalno prezive. a samo se na Zapadu desavaju "neobjasnjeni" lancani spontani... tako se bar cini...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sve je u redu, sve je uz naaaaaas
    tesko za vjerovati, ali je taaaaaako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •