Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: bruh

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno bruh

u trudnoći sam zaradila preponski bruh. rodila sam prije tjedan dana vaginalnim putem i pri naprezanju nisam osjetila nikakvu bol što se tiče samog bruha. nakon poroda bruh tj. oteklina u području prepone se vizualno povukla, ali ga osjećam čak pri lakšim naprezanjima, tipa saginjanje, kašljanje, dok se namještam u sjedeći položaj i sl., no za vrijeme obavljanja velike nužde ubija od bolova. mislim da mi je noćas došlo do nekakvog uklještenja jer se nisam mogla pomaknuti od bolova, i počela me tresti groznica. kad me mm malo utoplio dekom nakon nekih 15tak minuta počela sam se polako opuštati (bila sam u grču stisnutih mišića) i isto tako je bol počela postepeno popuštati. sve je trajalo nekih pola sata, a krenulo je kad sam vjerovatno sjela u nezgodan položaj (indijanski sjed) dok sam išla bebu staviti na rame da podrigne nakon dojenja.
    ukoliko se pokaže da je ozbiljan problem morala bih ići na operaciju koju želim , naravno, izbjeći pod svaku cijenu.
    zna li tko može li se liječiti bruh homeopatijom? ( negdje na forumu sam pročitala da može)
    moram li ići kod homeopata ili bih ga mogla samo kontaktirati radi preporuke liječenja nekim od pripravaka? sad mi je nakon poroda nezgodno putovati bilo gdje a pogotovo izvan mjesta stanovanja (os).

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Draga moja ne znam gdje si to pročitala, ali daj prvo vidi što je bruh i kako izgleda pa razmisli dal se to može 'riješiti' bilo kakvim 'tableticama'

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma jel' ti to ozbiljno?
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 09.10.2010. at 21:00

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nu, djevojke, na krvom ste PDF-u. Sigurno se može. Možda je dovoljno da TM ode do homeopata i popije kuglice upakirane memorijske vode. I onda vibrira kraj tebe i šalje ti energiju.
    Na ovom podforumu treba biti afirmativan prema nekonvencionalnoj medicini. I tu se može puno naučiti.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jel tebi ovo zvuči kao nešto što se homeopatijom može srediti?

"Kila nastaje zbog slabosti mišića prednjeg trbušnog zida. U kilnoj kesi može da se nađe crevo ili masno tkivo. U nekim slučajevima, može da se vrati nazad u trbušni zid, kod uklještene kile to nije moguće. U prvom slučaju, kila treba da se operiše, kada se pacijent odluči na to. U drugom slučaju, operacija je hitna, jer može doći do gangrene creva.
    Najčešće se kila javlja u preponama,češće kod muškaraca nego kod žena. Pacijenti ponekad pokušavaju da je se reše nošenjem pojasa za bruh, ali ni na ovaj način, kao ni lekovima, kila ne može da se reši. Jedino operacijom bruh može da se izleči. Do nedavno ovaj zdravstveni problem rešavao se samo klasičnim zahvatom.
    Mana ovakvog zahvata je bila što je zbog zatezanja i prišivanja mišića za ligament dolazilo do velikog postoperativnog bola. Privlačenjem mišića ligamentu slabi se deo iznad ovog mesta, pa je često dolazilo do ponovnog nastanka kile. Zato pacijenti kažu da im se bruh vratio, a u stvari se radi o novom bruhu na oslabljenom mestu. Oporavak posle klasične operacije je znatno duži u odnosu na novu tehniku sa specijalnom mrežicom.
    Već nekoliko godina preponska kila se rešava zahvatom bez privlačenja i zatezanja mišića, prekrivajući otvor na kili mrežicom. Ona služi kao armatura kroz koju uraste vezivno tkivo, ojača ovaj predeo, što u velikoj meri onemogućava pojavu nove kile. Postavljanje mrežice može da se uradi laparoskopski, kada se ona postavlja sa unutrašnje strane trbušne šupljine, ili spolja - kroz rez. Najnovija generacija mrežica sačinjena je od takvog materijala koji ne izaziva odbacivanje. Kako nema postoperativnog bola, oporavak je brz, pa pacijent već sutradan posle operacije može da se vrati svakodnevnim aktivnostima. Zahvat može da se uradi i u lokalnoj anesteziji, a tada bolesnik sam ustaje sa operacionog stola i odlazi kući. Postoperativni rezultati su mnogo bolji nego kod klasične operacije, a ponovno javljanje kile je retko.. ..."

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

cure, svaka čast i puno hvala na savjetima! kontaktirat ću vas svaki put kad god budem imala neki problem.

a ovo sam tražila
    Ja bi samo uputila na homeopatiju.

Navodno da je operacija bruha (kile, hernije) u svijetu najčešća nepotrebna operacija od svih (tj najčešće provođena od svih nepotrebnih). Homeopatija uredno rješava ovaj problem, a svaka operacija je - operacija. (jedino kaj sam to pročitala na dan kad mi je muž zaprimljen u bolnicu jer je sutradan imao operaciju bruha ko mi kriv. zato sad širim informaciju drugima koji imaju priliku zaobići nepotrebnu operaciju).

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mujice, lajkam pedagoški pristup

sade, može link odakle si citirala?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    mujice, lajkam pedagoški pristup

sade, može link odakle si citirala?
    Svi se mi lajkamo. samo neki neće priznati.

postoje i različite pedagoške škole....

...siguran sam da bi se neke zalagale i za ranije odabrane pristupe.....

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i ja sam iznenađena mujicinim pristupom!

što se tiče homeopatske pomoći, nije ohrabrujuće, ali ni obeshrabrujuće. vrijedi mi pokušati, samo ću sačekati da mi bar prođe babinje.

pomikaki, hvala što si linkala.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nema na čemu.
    Meni se osobno (kao potpunom laiku) čini da se bruh može izliječiti homeopatijom koliko i recimo uganuće gležnja... ipak je to mehanička povreda kod koje nikakve tablete niti podizanje imuniteta ne može pomoći.
    S bruhom se može živjeti duže vremena, ovisno o tome koliko je stanje ozbiljno, i razumijem da ne želiš na operaciju zbog dojenja i babinja. Ali mislim da bi trebala kontrolirati stanje kod doktora, jer ako ti prijeti ukliještenje može doći do većih problema. Moj tata je nedavno bio na operaciji, rutinska je i brzo se oporavio.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •