Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: mame blizica utjesite me

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno mame blizica utjesite me

jucer smo ja i mm bili kod dr i ona je vidjela da je jedna beba veca od druge i da ta veika beba pritisce manju uz moju kicmu. Procijenjena je tezina vece bebe 2400 gr a manje 2100gr, a ja sam 32 plus 5. Dr. se boji gestoze i preeklampsije. Jucer mi je tlak kod nje bio 145 sa 85 ali ja mislim od treme, straha ( jer ovu bebu sto je do kicme skoro nikako ne osjecam) jer sam se plasila sta ce nam reci UZV, a i zamora jer vec mjesec dana strogo mirujem. Tlak mi je sinoc i danas cijeli dan ok i krece se oko 125 sa 80. Dr je rekla da bi ona radje da me prije 37. tt porodi (kod mene ce biti c. rez) i da bi najvise voljela kada bih odmah otisla leci u bolnicu. Dogovorili smo slijedeci pregled u klinici i to CTG za 10 dana. Mjerim fetalne pokrete rekla je da bih bebu trebala osjetiti desetak puta u toku dana. Ovu veliku i osjetim i vise, ali malu jako slabo oko 7 puta jutros od 8 sati do veceras do 19 sati. Non stop sam na lijevom boku, pomalo na desnom, na ledjima nikako. 37 tt bih trebala napuniti 8.11. a dr kaze da nam je izdrzat do 1.11. a da mi ne skoci tlak. Napominjem, edema nemam, proteina u urinu takodjer nemam.

pliz utjesite me, da li je ovo kod mene u sustini sve ok, moja dr se malo vise boji i oprezna je jer ovo su bebe iz icsi postupka.

Trebaju mi vase rijeci utjehe, ja nemam frke s tim da idem u bolnicu i da tjednima lezim i cekam porod, ali tamo haraju infekcije i rizicno je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hej, draga,
    smiri se, polako!
    još tjedan dana i rodili su se moji blizići, 2300 i 1850 teški.
    tvoji su već sada "jači".
    porod je bio CR zbog visokog tlaka. u ambulanti je bio kao tvoj, no, nakon što sam primljena u bolnicu, počeo je varirat
    dok nije otišao pod oblake. imala sam edeme (ljeto, vrućine), ali proteini su bili ok.

po meni, bilo bi dobro kad bi te dr. "spremila" u bonicu (ja sam bila od 32+5), pa da primiš dekasametazon i u miru i pod
    kontrolom čekaš porod.

puno sreće vam želim

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Val hvala velika mila moja. Dr. hoce da me spremi u bolnicu, ali samo radi non stop (tri puta dnevno) CTG-a. Dexametazon, odnosno, Betametazon depo sam primila u 29. tt. Ja sad kuci pratim tlak i skroz je ok. Uhhhh Boze dragi, uvijek neka sikiracija i briga. Uglavnom vidjet cu ovih dana sto mi je ciniti. Koliko sam shvatila moji blizici su jedan na drugim s tim da je jedan vise na lijevoj a drugi vise na desnoj strani, jedan glavom dolje i to u porodjajnom kanalu, a drugi blizic glavom gore da li su i vase bebe bile smjestene jedna na druguj u smislu jedna do kicme druga do trbusnog zida???

Val hvala jos jednom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema na čemu
    moji blizići su, oboje, bili gravom prema dole, i to jedno kraj drugoga.
    nije bilo nikakvih pritiskanja, no curka je prestala dobivat na kilaži.
    moja pretpostavka je da je ona htjela van pa je i došlo do problema s tlakom.
    zaboravila sam napisat, kako je meni tlak počeo varirat, pojavili su se i prvi lagani trudovi.
    2 dana nakon toga mi je i pozlilo pa je izvršen CR.

super je što si primila betametazon, to je jako dobro za bebače. moji, zbog toga, nisu ni trebali
    u inkubator.
    ne znam ti ovo za pokrete, moji su bili živahni stalno, nije bilo potrebe za brojanjem.
    i ustvari, malo me čudi da bi dr. čekala 37tj. ako misli da ova situacija nije dobra za manjeg bebača.
    što ona kaže, koji je razlog tome-mislim, kilaža je ok, betametazon si primila...?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nemam blizance, ali sam imala gestozu u obje trudnoće. Slušaj savjete liječnika, miruj i opusti se koliko god možeš, prati tlak i dalje.
    Sve će biti u redu, želim ti/vama sve najbolje.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

moji su rođeni 34+5,jan je bio s glavom u zdjelici,a katja mu je sjedila na glavi
    on je bio 2800,a ona 1800 i u jednom momentu su sumljali u tranf. sindrom no na kraju je bilo sve u redu

ti sama moraš prosuditi jel to za bolnicu ili ne
    namanje što ti sada treba je nerviranje
    drži se

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Drage moje hvala vam na iznosenju vasih dragocjenih iskustava

Val, dr bi voljela da izdrzim do 37. jer ja spadam u kategoriju kojoj prijeti dijabetes, a imam i jako izrazenu insulinsku rezistenciju i cijelo vrijeme trudnoce pijem metformin u malim dozama. Dokazano je da bebe majki dijabeticarki pokazuju manju zrelost pri porodu (ukoliko se desi ranije) i imaju vece probleme respiratorne, bez obzira na Betametazon koji sam primila. Uglavnom, ja pratim tlak non stop, 5-6 puta dnevno ga mjerim i uvijek je ispod 135 sa 85. Npr Jutros je bio 130 sa 80. Jucer u tku dana uglavnom oko 120 sa 80 ili 130 sa 80.

Ja nemam trudova s tim da mi je cesto stomak prilicno tvrd. Pijem Ginipral, magnezij i Apaurin po potrebi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha, sad kužim.
    čini mi se da je Mijino iskustvo blisko tvojem i vidiš da je sve ok
    samo miruj, nemoj se nervirat, mjeri tlak...nek te suprug puno mazi...

i, da, imam frndicu koja je imala gest.dijabetes, rodila je u 36.tj, i sve je bilo super, super.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj fatamorgana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nemam trudova s tim da mi je cesto stomak prilicno tvrd. Pijem Ginipral, magnezij i Apaurin po potrebi.
    Draga, ja sam u zdravoj trudnoći s jednim djetetom, 34. tjedan, i već tjednima mi je trbuh često tvrd, ali to je normalno. Da ti je stranje kritično, već bi te dr. storpedirala u bolnicu, bez brige. Tlak ti je ok, šećer pod kontrolom, bebe osjetiš, ne naotičeš.... To što ih ne osjetiš jednako mi se čini logično - nemaš svugdje istu količinu živčanih završetaka koji će ti prenijeti informaciju da se beba pokreće. Ja npr. osjetim potpuno drugačije (intenzivnije) kad mi malecka lupa po trbuhu, ili mjehuru, a puno slabije kad ju osjetim blizu kralježnice. Uzmi knjigu i čitaj, da smetneš misli. Evo, mogu ti preporučiti knjigu Koliba, dobro štivo, produhovljeno. Ili, ako hoćeš nešto baš basic, uzmi Dnevnik jedne dadilje, npr.
    I drži se!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

fato draga drži se biće to sve ok, naći doktori pravo rješenje, ne brini se, opusti se i uživaj sa svojim mrvicama.
    Puno vam šaljem.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj rozalija prvotno napisa Vidi poruku
    fato draga drži se biće to sve ok, naći doktori pravo rješenje, ne brini se, opusti se i uživaj sa svojim mrvicama.
    Puno vam šaljem.

X potpisujem od riječi do riječi

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hvala vam curke, prilicno sam se sad opustila. Cak sam jucer s mm isla u kupovinu u DM. Ne mogu da vjerujem da kupujem za moje bebice , jednostavno neopisiv osjecaj. Tako sam se osjecala izgubljeno, cudno jer duuuuuugo smo cekali da dodjemo do ove faze. Nekad sam mislila da to nece ni doci.

hvala vam na svemu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja ću se samo osvrnuti na brojenje pokreta.

U prvoj trudnoći jedan liječnik je dignuo frku zbog "lošeg" CTG-a. Nisam htjela ostati u bolnici (moj liječnik, tada na godišnjem odmoru, nije dizao frku zbog istog takvog CTG-a koji je s obzirom na lijekove za tlak bio očekivan). Pa me taj dr uputio da mjerim fetalne pokrete.

Ja nikako nisam uspijevala izbrojiti dovoljno pokreta, ni blizu. Čak satima nisam osjetila bebicu. Dolazim za 2 dana opet na CTG, sva u komi. Moj liječnik se čudi što je ovaj dizao paniku, "pa žene koje imaju nešto više kila ni ne mogu brojati pouzdano pokrete, to je i onako nepouzdana metoda".

Miruj, mjeri tlak, možda ne bi bilo loše da si nabaviš trakice za proteine u mokraći (BTW, ako si u RH, imam ja viška, poklanjam ti ih). Da je stvarno frka, dr bi ti rekla da sad, ovaj čas, moraš u bolnicu, ne bi rekla da bi njoj to bilo drago.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Fato neznam ti pomoć, ali ti mogu samo reći da ti želim najljepše bebice na svijetu, da se opustiš i uživaš u ovom kratkom vremenu dok su bebice još u buši. Za tebe milijon dobrih ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ od srca! Bit će sve u redu, znam to!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću se samo osvrnuti na brojenje pokreta.

U prvoj trudnoći jedan liječnik je dignuo frku zbog "lošeg" CTG-a. Nisam htjela ostati u bolnici (moj liječnik, tada na godišnjem odmoru, nije dizao frku zbog istog takvog CTG-a koji je s obzirom na lijekove za tlak bio očekivan). Pa me taj dr uputio da mjerim fetalne pokrete.

Ja nikako nisam uspijevala izbrojiti dovoljno pokreta, ni blizu. Čak satima nisam osjetila bebicu. Dolazim za 2 dana opet na CTG, sva u komi. Moj liječnik se čudi što je ovaj dizao paniku, "pa žene koje imaju nešto više kila ni ne mogu brojati pouzdano pokrete, to je i onako nepouzdana metoda".

Miruj, mjeri tlak, možda ne bi bilo loše da si nabaviš trakice za proteine u mokraći (BTW, ako si u RH, imam ja viška, poklanjam ti ih). Da je stvarno frka, dr bi ti rekla da sad, ovaj čas, moraš u bolnicu, ne bi rekla da bi njoj to bilo drago.
    Martina, da te dragi Bog nagradi draga moja Ja sam zaista podebela zena, a i moja dr nikad nije spominjala fetalne pokrete prije. Tek sad na zadnjem pregledu je rekla da malo propratim.

Hvala punoooooooooooooo

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Fato neznam ti pomoć, ali ti mogu samo reći da ti želim najljepše bebice na svijetu, da se opustiš i uživaš u ovom kratkom vremenu dok su bebice još u buši. Za tebe milijon dobrih ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ od srca! Bit će sve u redu, znam to!
    Sumskovoce

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Želim sve naj tvojim bebama, nemam iskustva ali imam frendicu koja je rodila prekrasne bliziće i prošla svašta u trudnoći i sada su oni veliki trogodišnjaci,zdravi i jako veseli.

uživaj i sretno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I meni su davno, 1992. na ultrazvuku govorili isto - da se jedan blizanac razvija na račun drugog, da drugi zaostaje u rastu. Moj ginekolog rekao mi je - zašto ste u panici pa uvijek je jedan blizanac veći. MM mi je rekao da ne brinem, da je jednostavno dečko veći a curica manja. On kao totalni laik bio je u pravu. Rođeni su u 38. tjednu s 2900 g i 3100 g. Eto, ako si trebala pozitivan primjer...a razumijem te sasvim jer i ja sam plakala. Bez veze jer je sve prošlo super.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nemam sličnih iskustava, samo ti šaljem
    I ja sam mišljenja da je nešto alarmantno dr bi te već otpremila u bolnicu.

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

fatamorgana kako je ? jesi li rodila ili čekaš u bolnici ?

drž' se i sve će biti savršeno sa tvojim bebicama jel si ih dobro pazila cijelu trudnoću

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Fatamorgana srdačne čestitke tebi i TM na novorođenom sinu i kćerki.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •