Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: price o matematici i klasicnoj gimnaziji

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno price o matematici i klasicnoj gimnaziji

primjecujem ovih dana naslove u tiskovinama o problemima sa (svim) profesorima matematike u klasicnoj gimnaziji u zg. ne bi me bilo briga da to nije skola u koju i. misli ici, doduse za 4g a i da mi nije vec otprije zvonilo isto to kao problem, mislim da je bas zdenka2 spomenula u jednom davnom postu matematku kao problem te gimnazije

o cemu se tocno radi?
    ima li ko zivaca prepricati mi?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Prijavljujem se kao radoznala, cekam odgovor. Imala sam par ucenika iz K.G., svi su isli na instrukcije iz svih "prirodnih" predmeta (matematika pod obavezno, cijelu sk.god.).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za najbolji uvid u situaciju treba popričati sa nekoliko insajdera ( sadašnjih, bivših učenika ) i onda stvoriti svoju priču.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koja je to klasicna gimnazija? Ja ih znam samo po brojevima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam pojma, ja sam mislila da je jedina (uz nadbiskupsku i privatnu, a te dvije nisu u naslovima)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Prijavljujem se kao radoznala, cekam odgovor. Imala sam par ucenika iz K.G., svi su isli na instrukcije iz svih "prirodnih" predmeta (matematika pod obavezno, cijelu sk.god.).
    iako je ograniceni uzorak, meni je to prestrasno, instrukcije cijelu godinu?
    jesu li ovi iznosi od 1200 kuna mjesecno pretjerani? pa to je skoro vise sati instrukcija nego nastave
    ja sam isla na instrukcije samo jednom u zivotu, kad sam zbog loma ruke izostala s nastave par tjedana, i uvijek sam nekako pretpostavljala da odlicni ucenici rijetko trebaju instrukcije :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kada pitam naše bivše učenike kako im je u SŠ - onima u Klasičnoj i u SŠ Vladimira Preloga baš iskreno zaiskre okice od veselja
    Ako bih zaključivala prema tom relativno malom uzorku jako su zadovoljni školom. Također nerijetko su spremni doći k nama u OŠ i govoriti osmašima o svojoj gimnaziji (što isto nešto govori.
    Spominje se zahtjevna profa iz matem, ali ne znam detalje - nitko nije išao na produžnu od njih ili pao razred

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U Klasičnoj postoji problem matematike, već godinama i već su godinama roditelji pokušali utjecati da se to promijeni, ali nisu uspjeli. Zašto ne znam, ali znam da je matematika postala "brand" te škole - to je glavni predmet za djecu jedne humanističke, klasične gimnazije. Matematika ima mjesto koje bi u toj školi trebali imati klasični jezici. Poznam jako djece iz te škole i njihovih roditelja koji su i sami klasičari i koji se žale na taj problem. Ne radi se o tome, kao što se u nekim novinama želi prikazati, da se na status matematike u toj školi žale roditelji loših učenika, nego da učenici te škole, moraju ogroman dio svoga vremena potrošiti na matematiku. Druga stvar koja je za mene strašno problematična, jest ideja i provedba te ideje da "kriteriju škole" odgovaraju samo neki savršeni učenici, koji će briljirati u svim predmetima s naglaskom na matematiku. U moje vrijeme nije bilo tako - netko je mogao biti lošiji u nekom predmetu, matematici ili nekom drugom predmetu, a pri tome imati svoje mjesto, dapače, ugled u školi i nikome se nije dogodilo da bude "ljubazno ispraćen" iz škole kako bi se ona "očistila" od loših matematičara. To drugim riječima znači da bi deseci današnjih vrhunskih znanstvenika, liječnika, umjetnika bili izbačeni iz te škole, a među njima i moja malenkost, loša matematičarka. U svakom slučaju, ako se nešto bitno, jako bitno ne izmijeni u tom pitanju i uopće u vođenju škole, mog sina ta škola sigurno neće vidjeti (iako mu je matematika najjača strana).

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Stoji. Tak je. Ali po meni je to ok. Klasična ima program cjelovite humanističke gimnazije koja ti pruža mogućnost da nakon 4 godine možeš birati da li ćeš ići na faks i jednom briljirati kao umjetnik, arhitekt ili informatičar. Da prirodni predmeti nemaju tu težinu koju imaju to ne bi bilo tako. Meni je drago da upravo državna klasična teše taj program. Nadbiskupska je recimo puno jača po pitanju klasične filologije, a Šešeljevi su pak društvenjaci na ntu, tako da čovjek ima zapravo izbor - i možda je to neki interni branding. Moram priznati da sam ja isto tako muku mučila s matematikom kroz cijelu klasičnu i imala jedva dva veći dio gimnazije, a na testiranju koje smo radili na početku priprema za arhitekturu sam bila među prvih 5. Dakle, stvarno sam mogla birati i kaj je najsmješnije pala sam na crtanju. To je bila jedna zadnjih generacija kod kojih je još crtanje toliko bilo ključno. Došli kompjuterski programi, a ja u ošla u žonglere, ccccc LOL
    Elem,kaj sam htjela reć'- poanta klasične gimnazije, ne samo kod nas, nego i u svijetu, nije u klasičnoj filologiji kao takvoj nego u klasičnom pristupu obrazovanju koji se trudi imati stvarni univerzalni interdisciplinarni pristup (da budemo moderni) na temeljima anitčke kulture i filozofije.
    Posljednje uređivanje od pikula : 08.11.2010. at 22:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •