Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Canesten vaginalete i spolni odnosi

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Canesten vaginalete i spolni odnosi

cure, unprijed sorry, ako se o ovoj temi vec negdje pisalo prije.

mozda ce ovo pitanje biti malo glupo i mozda cu ja ispasti totalna neznalica, ali zato pitam vas koje se kuzite u te stvari. zanima me kako djeluju Canesten vaginalete na spermu? doc mi je prepisala 3 Canesten vaginalete pa me interesira, ukoliko se one koriste nakon spolnog odnosa (npr. dan nakon), "ubiju" li one doticne plivace koji nam toliko trebaju?? buduci da se plivaci mogu zadrzati u tijelu i do 2 dana i pricekati jajasce te ga oploditi.
    meni bi logicno bilo da mozda i ubiju (buduci da ubijaju gljivice, recimo), ali tko zna, dogadjaju se cuda, pa mozda vi znate sa sigurnoscu kak one djeluju...

to me zanima jer smo se mi opako bacili "na posao" pa se neckam da li da koristim te vaginalete bez obzira na sex. odnose, ili da se ipak na ta 3 dana suzdrzimo, hehe (e jesmo ko zeceviiiii )

puse svima i hvala na odgovorima!

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mislim da ti u uputama pise da se izbjegavaju seksualni odnosi tijekom dok koristis vaginalete. Daj provjeri pliz.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ne, draga, nis ne pise. sad sam isla opet gledat. pise samo slijedece: "upotreba u privim trima mjesecima trudnoce indicirana je samo prema savjetu lijecnika". to je ujedno i jedini put da se spomijnje trudnoca.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hrm, onda sam ih pobrkala s Geonistinom ...

Ne znam, ja se osobno ne bih <cenzura> dok stavljam vaginalete.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma to sam si i ja mislila. zato ih jos nisam ni pocela stavljati. e sad, uskoro ce mi recimo plodni dani (nadam se da ce mi se temp. unormalit jer otkad sam uzimala dabroston sve mi je podivljalo kao i kod dadukano pa se bojim da mi komp tu nece moci bas puno pomoci te se nadam da cu skuzit kad mi je O), daklem, uskoro ce mi plodni dani pa sad ne znam koliko dugo te vaginalete djeluju nakon doticne trodnevne primjene. jer ak ih pocnem koristit sad, pa mi "pokokaju" pored kakvih gljivica i ono kaj ne bi trebale..nece mi bas bit svejedno.
    a da ja ipak pricekam s vaginaletama???

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

a cuj, ni to ne bih

tko zna kolko sanse imaju spermici pored gljivica ... one nisu najnormalniji okolis :/

radije ti stavi vec veceras i rijesi se toga sto prije i mozda ulovis i ovulaciju cista ;)

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma da. imas praf. meni je vec i to da imam neke gljivice uzasna pomisao. ali doc je rekla da je to nekaj malo pa...nisam bas panicarila ko inace. ali da tu gamad treba sto prije iskorijenit, s tim se slazem. MM tak i onak radi nocas nocnu, hehe pa nis od "akcije".

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

nego, za gljivice je dobar i jogurt

tampon umocis u jogurt i drzis 2 puta dnevno po 30-60 min, i tako 2-4 dana, po potrebi ... meni pomoglo i nisam trebala vaginalete

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

e, ti ko da mi citas misli...ali ja sam upravo - popila salicu jogurta, hehe.
    da,o tom sam vec citala tu negdje, cini mi se da je wewa objasnjavala to. hvala u svakom slucaju

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

moguce da je wewa, da. meni je to bilo koma i gadljivo i sve ... onda sam si mislila - ako mogu stavit tko zna kakvu kemiju u vaginaletama, pa mogu i jogurt! i stvarno mi je pomoglo!!

ma bitno da ti prode.. a kako, to je manje bitna stvar

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

vezano za canesten,
    jednom prilikom kad sam bila na klomifenima jedna od nuspojava mi je bila strašna suhoća rodnice. kad sam se požalila docu rekao je da se mogu malo prije odnosa namazati canestenom ali da on to ustvari ne preporuča obzirom da se spermij i jajna stanica moraju spojiti. a u tom slučaju to je malo teže. sad ne znam da li to vrijedi i za vaginalete ali ja mislim da da. (inače, ja sam s potpomognute i isto vas čitam često :D )
    pozdrav

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za vrijeme korištenja vaginaleta trebalo bi se suzdržati od seksa. ne zbog ubijanja spermića, nego zbog prenošenja gljivica s tebe na dragog i obrnuto jer, ako ti imaš gljivice, onda bi se obavezno trebao liječiti i tvoj dragi.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i ja se slažem s tim lutonjice. nisam ni mislila da preskoći terapiju već sam napisalo to samo informacije radi.... a znam kako je jer sam i ja mjesecima imala problema s gljivičnim infekcijama i hvala bogu konačno ih se riješila.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bruna, pa moj post uopće nije bio reakcija na tvoj

nego sam franny htjela naglasiti da razlog "neseksanja" kad imaš gljivice nije mogući utjecaj na spermu, nego mogućnost stalnog šetanja gljivica s nje na dragog i obrnuto, zbog čega se može desiti da gljivice nikako da prođu.

a isto tako, nitko nije napisao da bi se i dragi trebao liječiti, pa makar nemao nikakve siptome, jer nikad ne znaš. i to je jako važno.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

je, je cure, moja greska. meni je bilo samo po sebi razumljivo da se i dragi mora ljeciti pa to nisam ni spomenula jer on se vec maze Canesten kremom (dobili smo obiteljski paket, hehe, koji sadrzi 3 vaginalete i kremu). Tako da je on vec u postupku, a ja sam se malo dvoumila da li poceti sad ili kasnije. no u svakom slucaju, apsolutno ste sve u pravu da je bolje iskorijeniti tu bestiju, na koji god nacn, pa tek onda ic na bebacha. drugim rijecima,i dem se sad lagano i fino pomirit da ni ovaj mjesec nis od pluseka, ali zato iduci mjecees: here we come!

ja sam samo ljuta na sebe kaj to nisam pocela primjenjivat odmah 1. dan kad mi ih je doc prepisala i pojma nema kaj sam cekala do sad kad mi se priblizavaju plodni dani, ali tak i mi i treba!!

hvala curke i puseeee veeeelike svima!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Samo da malo ispravim: kad je riječ o gljivicama (uglavnom Candida), nije cilj da je iskorijeniš, nije ni moguće, pošto je ona normalni stanovnik sluznice. Kad je sve u redu, one žive u ravnoteži s ostalom florom. Cilj je samo da spriječimo prekomjerno razmnožavanje, jer tada radi probleme. Znači, gljivice jesu normalni okoliš. ali do određene količine. Nakon 3 dana Canestena slobodno možete u akciju.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Negdje sam čitala, vjerojatno ovdje negdje, da zapravo kad imaš gljivice takvo stanje rodnice (radi kiselosti ili alkalnosti, zaboravih točno radi kojeg) zapravo pogoduje i više odgovara spermićima od uobičajenog stanja, e sad ne znam je li to točno, ali moguće...Inače pokušaj staviti acedofil, meni od njega gljivice prođu doslovno u jedno večer, s time da ga ja stavljam i sljedeće-za svaki slučaj, tako da uspiješ stići plodne dane, a možda ti se ovulacija pomakne malo naprijed i onda u akciju- odozada-kako bi plivačima trebalo manje za plivati

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

e curke, fakat vam hvala na odgovorima

cuj, indi, cini mi se da si ti koristila one trakice za dokazivanje ovulacije??
    daj mi reci (recite) kaj mislis (mislite) o tome: bi li trebalo njih koristiti sad kad sam vec pocela uzimati Canesten (sorry, pozurila sam se s tabletama da stignem prije ovulacije, pa nisam stigla na jogurt, osim na oralnu primjenu istog, hehe)?? mislim, mozda mi zbog utjecaja Canestena nece pokazati vjerodostojne rezultate...

Početno a ja jaj

eto i mene napala bakterijska infekcija, dobila klimicin kremu , ma ajde ne bi se toliko sekirala ali kad svake plodne dane toliko cekam i sad apstinencija i zastita i ode mi i ovaj mjesec. daj mi recite koliko je opasno imati odnose ako imas bakterijsku infekciju i ljekove i da li bi ta infekcija onemogucila zacece....ha? eh kad se sve nadje ,eto moj toliko radi i sad kad je bas slobodan kad je imam plodne dane eto sad je to :/

pomozite.....

Edit smajlica
    plavaa

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Bakterijska infekcija je nešto sasvim drugo od gljivica. Gljivice su normalni "stanovnik" naše sluznice, a bakterije nisu (osim onih korisnih, npr. laktobacili). Jesu ti radili kakav bris (cervixa, uretre), tj. znaš li o kojoj je bakteriji riječ, jer ima više ili manje "zločestih". Neke od bakterija smanjuju plodnost i povećaju mogućnost spontanog pobačaja (npr. klamidija, ureaplazma, escherichia, BHS...) pa se preporučuje da infekcije najprije izliječimo, a da tek onda idemo na bebu.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

angela, ajd pliz procitaj pravila ponasanja http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=12239 i malo njeznije sa smajlicima, moze? ;)

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa
    e curke, fakat vam hvala na odgovorima

cuj, indi, cini mi se da si ti koristila one trakice za dokazivanje ovulacije??
    daj mi reci (recite) kaj mislis (mislite) o tome: bi li trebalo njih koristiti sad kad sam vec pocela uzimati Canesten (sorry, pozurila sam se s tabletama da stignem prije ovulacije, pa nisam stigla na jogurt, osim na oralnu primjenu istog, hehe)?? mislim, mozda mi zbog utjecaja Canestena nece pokazati vjerodostojne rezultate...
    Ne, nisam, ne mogu o svemu tome razmišljati, puknula bi mi glava, haha, ja ti koristim samo svoja dva prsta i gledam ti plodnu sluz već odavno (vježbam se već par godina, iako mi ni trebalo-praktičar po naravi), a sad sam išla kod ginekologice, nosit nalaze briseva(sve za 5) pa mi potvrdila ovulaciju uzv-om, i potvrđena mi,bila 12 .dan (i to 2 folikula), tj. trebali su prsnuti "svaki čas", čak mi je govorila da dolazim svaka 2 dana , ali odbila sam je jer kao što već napisah, puknula bi mi glava od tolikog razmišljanja (zadnja 2 puta, iako samo imali minimalnih šansi za trudnoću-uništila sam se misleći i rekoh si : dosta!, sad razmišljam, ali doista minimalno)....

Franny drag nadam se nadam da ćemo obje i sve ostale cure što biti veće i oblije ...pusa

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

e, Indi, svaka ti cast ak mozes tako...ja obicno ne razmisljam o tome jedino dok imam M ili dok znam da su mi neplodni dani (dakle, vrlo kratko hehe), ali cim mi se pcne priblizavati O te nakon nje, do iduce M, ja sam sva u razmisljanjima i simptomima. uzaaaaaas zivi!!!!

hvala cure na odgovorima!

puse,

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •